Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Lososov file-kako pripraviti

Lososov file-kako pripraviti

Kupila sem lososov file,pa me zanima,če ima katera kakšen dober recept?Pa naj bo primeren tudi za otroke.

Hvala.

meni osebno je najboljši tisti, najbolj preprosti recept: file daš v “paco”, se pravi v olivno olje, čez pa potresi veliko rožmarinovih vejic. Spečeš na žaru, če te možnosti nimaš, pa v posodi na princip žara. Pa ne ga preveč spečt – tri minute na vsaki strani je čisto dovolj. Aja, pa na sol ne pozabi 🙂

zraven pa pire krompir in kumarčno omako

mi vedno tako jemo in nam fuuuuul dopadeeeee

Mi ga vedno pečemo na soli.
Za centimeter soli natreseš v pekač, na njo položiš lososa (s kožo na sol, jasno) in ga pri 180 stopinjah pečeš v pečice ene pol do tričetrt ure (odvisno od velikosti in debeline).
Super. Nič dela, nič packarije in še precej manj smrdi po ribah.

Ej, mi smo ga tudi imeli danes: spečen kotlet začinjen s soljo, poprom in rozmarinom. Zraven pa pire in kumarična omaka. Mljask.

Jaz ga najraje pečem v pečici – cca 10 min na 200 stopinj.
Prej ga malo potapkam z olivnim oljem, prelijem z limoninim sokom in malo solim.

Če ga pečem v ponvi pa ga pripravim tako kot Ena Barbara.

45 min pa je za lososa absolutno preveč (za moj okus).

Včasih naribam malo korenčka in bučk, jih posolim, dodam olivno olje in limonin sok. Na kos alu folije dam lososa, ga obložim z zelenjavo, dobro zavijem in dam v pečico za 10 min. Mnjamsi

http://www.mojirecepti.com/ribe/morske/losos.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close