lorela flego
Meni ni simpatična, na črno obrobljene oči sem itak alergična, pojma nimam, od kod se je vzela in po kakšni logiki se je prigrebla na TV, ker po sposobnosti najbrž ne. Preveč izrazit naglas me moti, tako kot me moti preveč izrazit LJ naglas (izpostavila bi Igorja Juriča, voditelja Svetovnih izzivov – dikcija za kakšno zafnano najstniško oddajo). Dopuščam možnost, da je v živo res lušna in simpatična, ampak od kdaj so to izključni kriteriji za TV voditelje?
Obstaja pravilo, da naj tv ali Ra voditelji ne bi govorili narečij, pa se nekako “američanimo” in enim je to všeč, da kdo od voditeljev govori narečno, drugi se razburjajo. In kako se naglasijo besede? To piše v vsakem slovarju. Mene so učili, da če nimam pojma, da za vsako besedico vzamem slovar v roke in preverim! Osebno pa sem proti narečjem, ker potem se zna s časom zgoditi, da bi voditelj govoril kot za šankom in se res ne bi razumeli. kakšna oddajica za mlade in o glasbenem traču že,…toda novice, informacije ter podobno pa odločno ne.
Lorella? Strokovno gledano dela kaj nekaj napak, kar se tiče govora, verjetno pa to kompenzira s celotno pojavo pred kamero. Kdo ve? To že vedo nadrejeni.
Pripombe o make upu in kje hodi pa so neumestne. Kakor hoče! Delo na tv je eno, v prostem času pa lahko zaradi mene hodi s punk frizuro in oranžnim pudrom okoli. Ampak pri nas je žal tako, da vsak vtika svoj nos v tiste, ki so malo bolj vidni. Je pa res, da Slovenija pravzaprav ne premore ravno kake “zvezde”, če primerjamo s svetovno ravnijo, a ne?
Pravim, da tisti make-up, ki ga ima na TV je prevec! Nikjer se ne vidi, da bi imele voditeljice takega, pa so lahko starejse od nje. Ponavadi velja pravilo, da starejsa kot si, vec si ga das gor.
Poznam jo na videz in je res.. ko ni tolko nabarvana, zgleda 5, da ne 10 let mlajsa.
Kar se tice mene, lahko pocne s sabo kar hoce. Tudi se obrije balin.. Sem samo pac povedala svoje mnenje.
Pozdravljene!
Ne vem zakaj se tako obremenjujete z Lorelo. A ste ve vse tako lepe? Kakšni so pa drugi voditelji in voditeljice? A mislite da bi morali na TV nastopati samo lepotci in lepotice. Kar se pa tiče njenega naglasa, nimam nič proti da tako govori. Kar se tiče pa ljubljanščine me pa moti predvsem to, da ženska govori da je bolana in ne bolna. Mi smo se v osnovni šoli učili, da je bolana samo Ljubljana, ostale smo pa bolne.
Jaz se z nobenim voditeljem ne obremenjujem, po domace povedano, mi dol visi……
Moti me samo “voditeljski nered” na TV SLO. Ce lahko radijci poskrbijo za odpravljanje dialektizmov (pa jih mimogrede na ulici skor noben ne pozna, niti ne komentira njihovega make-upa), zakaj ne bi mogli tega televizijci, ki so bolj na oceh? Konec koncev je nacionalka nekaj, za kar vsi placujemo.
Motijo me vsakrsni dialekti pri javnem nastopanju, takole grozno zavijanje me pa res odbija. Pa bi me enako odbijalo, ce bi bil voditelj debel moski, da ne bo spet kdo rekel, da sem ljubosumna ali kaj podobnega.
Maja, meni je njen make up preprosto neokusen in pretiran, glede njenih ostalih kvalifikacij pa menim, da je na TV lahko prišla izključno po videzu ali vezah, ker po sposobnosti nekako dvomim. Vida Petrovčič npr. zanesljivo ni zaradi videza, ampak ker je sposobna ženska, in se nihče ne vtika, kakšna je, ker je pomembnejše, kaj pove… Če pa vodiš banalne, prazne oddaje, jih pa moraš zapolniti vizualno, a se ti ne zdi? In če si oblečen in naličen tako kričeče, kot Lorela, nekako ne moremo mimo tega, ker je najbrž namen vse njene pojave najbrž to, da pritegne pozornost (ker je s praznim besedičenjem, kot že rečeno, nekako ne more).
Forum je zaprt za komentiranje.