lorela flego
Na RTV je veliko voditeljev, bolj na Ra kot TV, ki govorijo krasno, lepo zgledno slovenscino in prav nic ljubljanscine.
Mogoce bi se lahko Lorella malo pri njih ucila, ali pa sla skozi kaksno solo (kot nekateri drugi). Meni ni vsec ta naglas, konec koncev je to nacionalna TV, poleg tega pa mi ni vsec njeno nepravilno naglasevanje francoskih imen in besed.
Moje mnenje.
Hej Blaži,
nikar tako. Jaz sem ljubljančanka in govorim pač ljubljanščino. Imam pa prijateljico iz Lendave in ona pravi, da v Lendavi govorijo najbolj čisto slovenščino. Pa še prav ima. Ko jo poslušam, res zveni tako “knjižno”.
No, jaz se z narečji ne obremenjujem, je pa res da imajo vsi veliko povedati proti ljubljanščini. Pa ne vem zakaj? Kako pa naj govorimo drugače, saj
smo iz Ljubljane, ne? Se mi zdi, da to izvira iz neke ogroženosti oz.manjvrednosti.
Meni je čisto vseeno kako govorite in dokler niste odprle te teme, na to sploh ne bi nikoli pomislila.
Brina
meni se pa ne zdi, da vsi govorijo v ljubljanščini. vedno več mladih voditeljev je, ki niso iz ljubljane in imajo štajerski, primorski naglas… niti ljubljančani, niti štajerci ne govorijo knjižno in meni je tako čisto všeč. smešno bi se mi zdelo, da recimo voditelj videospotnic govori knjižno. tako je prav simpatično, in za moje pojme nič narobe s tem, da Lorella govori z naglasom. pa saj ga ima Oriana tudi :).
Meni osebno je prav sveeno kako kdo privat govori in nimam nic proti ljubljanscini, primorscini……
Pravim le, da bi morali voditelji na TV govoriti vsaj pogovorni slovenski jezik.
Za take stavri obstajajo tecaji, ki odpravijo tudi naglase.
Lorella res govori eno spakedranscino, pa lahko bi se naucila pravilno naglasat francoske besede, ce ze ima oddajo o modi.
Saj to ni ena lokalna TV bogu za hrbtom!
Forum je zaprt za komentiranje.