londonske rezine
14 dag masla zmešamo z 21 dag moke. Z rokami razdrobimo, dodamo14 dag sladkorja , 3 rumenjake in pol pecilnega praška, jaz dodam malo ruma. Iz tega naredim testo.Za nadev: 14 dag zmletih orehov zmešaš s snegom treh beljakov in dodaš 2 žlici sladkorja.Nadev premažeš po testu in pečeš na 180 stopinj 40 minut.
Doma imajo to zelo radi.
Veliko uspeha ti želim.
Tina
Točnega recepta nimam pri sebi. Delam pa malo drugače kot tina. Testo razvaljam na peki papirju in ga dam pečt, da dobi rahlo rjavkasto barvo. Potem ga tanko namažem z marmelado in nato z nadevom (beljake in sladkor stepem ter narahlo zamešam narezane! orehe). Po nadevu potesem še preostanek orehov (vzeti od skupne količine). Dam v pečico in bolj sušim, kot pa pečem. Razrežem z električnim nožem v obliki trikotnikov. Ponavadi trikotnike dekoriram s stopljeno čokolado.
Jaz testo pripravim kar v multipraktiku… Najprej zmešam rumenjake in maslo, sladkor, potem dodam moko (isti recept kot tina). To testo kar lepo z rokami v namaščen pekač “potučkam” (brez valjanja, kot pri pici). Potem zapečem, dokler ni svetlo rjavo, namažem z marmelado in dam ponovno za par minut v pečico.
Krema iz orehov in beljakov (3 beljaki, 140 g sladkorja in 210 g orehov – narezanih)pride na koncu in se peče dokler ni rjavkasto. In to je to. Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.