Najdi forum

živjo!
poleti gremo v london za 4 dni. zanima me, koliko zanimivosti si bomo lahko ogledali? v mislih sem imela london eye, buckingham palace, hyde park, parlament, london zoo, muzej madame toussand, znanstveni muzej, naravoslovni muzej , tehnični muzej in seveda oxford street.
ali nam bo uspelo videti vse?

zanima me tudi, koliko časa potrebuješ peš od Big bena do Buckinghamske palače, in pa od london zoo čez hyde park do muzeja madame toussand brez večjega hitenja?

lp

v london gremo 25.6. ali bo res zaradi olimpijskih iger veliko gneče?

lp

Olimpijske igre se začnejo mesec kasneje, tko da ne vem, zakaj bi bla v juniju kakšna posebna gneča. Oziroma bistveno večja kot običajno v Londonu.
Olimpijski objekti so pa itak kar precej ven iz centra – če bo mogoče tam okoli kaj več dogajanja.

živjo (spet)!

ali se mi splača iti v teh 4 dnh na kak kratek izlet izven londona (npr. ogled Windsor castle)?

Kaj se splača ogledat in kam se splača it … odvisno od časa (če boste polne 4 dni ali je v teh 4 dneh tudi dan prihoda in dan odhoda), pa kako podrobno si boste ogledovali stvari po Londonu. Ker v samem Londonu je tolk stvari za videt, počet … poleg zgoraj navedenega Greenwich, Tower (mogoče od Greenwicha vožnja nazaj z ladjico), še en kup galerij in muzejev (Tate Britain, Tate modern, Victoria&Albert museum …), pa St. Paul cathedral, Westminster Abbey, prelep je St. James park (no, ta je itak “na poti” od Buckinghamske palače proti parlamentu in Big benu).
To je vse čisto v centru. Nam je bil strašno zanimiv tudi predel Camden z znamenitim Camden marketom, to je že malo stran od centra.
Skratka, še in še.
Če bi radi čimveč videli, se splača malo vnaprej splanirat. Pa malo preveri London pass, mogoče se vam splača, je vključenih zelo veliko brezplačnih ogledov in še vožnja z vsem londonskim javnim prevozom.
Aja, jaz sem bila v Londono dvakrat polne 4 dni, pa mi do Windsorja še ni uspelo prit.
Bo treba še it 🙂

Gneča definitivno. Trenutno z nadzemnim mestnim prometom ne prideš nikamor; obnavljajo se cestišča, pločniki. Zastoji … Naštudirati morate podzemno, izogibati se rush hours / jutranje in popoldanske ure, ko domačini hitijo v službe. Za Windsor potrebujete pol dneva minimalno. S podzemno na Paddington, potem imate vlak do tja. Od železniške postaje potem enih 15 minut peš do gradu. Ko pa ste že tam, je greh izpustiti vasico Windsor … Če greste prvič, potem bo London sam za 4 dni čisto dovolj.

Ojla.
Jaz sem ravno iz Londona. Definitvno si ne boste mogli ogledati vsega v tako kratkem času. Zadeve so ogromne, naravoslovni muzej je za celo dopoldne pa ne vidiš vsega razen če si na rolerjih skozi :).
Mi smo večinoma hodili peš … mamo zdaj kondicijo. so pa ljudje tako zelo prijazni, da ti bodo vse povedali na informacijah. splača se vse karte kupiti prej, saj potem greš preko vrste. Kupuješ preko spleta. Zadeva dobro dela. Mi nismo imeli nobenih težav s tem.
Od big bena do palče je okoli pol ure.
Je pa tako da se ob 5 stvari tam zaprejo in je z ogledi konec.
Upoštevaj pa to, da je mraz, imejte s sabo anorake (dežnik ne koristi če piha…piha pa ful). Čevlje ki ne premočijo. Ker je res mrzlo. Vsaj zdaj čez pvomajske je bilo.
Sicer pa si vse atrakcije preberi na spletu, je vse objavljeno.
Madam smo si mi ogledali v Parizu in sem bila razočarana nad njo. Pač me ne fascinirajo voščene lutke.
Nikakor se ne splača na izlet, vse ti bo zadevo zelo podražilo. Pri cenah pa vprašaj kaj je ugodnje. Lej mi smo imeli možnost železnice za 30 funtov na osebo, ko smo rekli če je kaj ceneje pa je bilo tudi za 12 funtov pa 10 minut peš do lokacije. Tako da vprašaj. Res so prijazni. az sem bila strašno navdušena.

V Londonu je veliko zanimivosti. Če si hočeš ogledati in doživeti vse, je potrebno v njem biti vsaj teden dni. Zato je potrebno nujno kupiti Oyster kartico za podzemno železnico za 1. in 2 cono, ker večinoma znamenitosti je v teh dveh conah. Stane 35 funtov za 7 dni, s tem da na koncu vrneš kartico in ti vrnejo 5 funtov. Seveda je potrebno kakšno pot opraviti tudi peš.Vreme v Londonu zna biti problem, zato je potrebno z sabo imeti tudi topla oblčila. Znamenitosti se najde na spletu, večina jih je v centru ali pa ne daleč od njega. Temza ponuja London eye, London bridge, Tower bridge, vredno ogleda ponoči, ko je razsvetljen, blizu je Greewich, Westminsterska katedrala, parlament, Big Ben. V notranjosti centra pa Buckinghamska palača, kjer si je vredno ogledati menjavo straže, Piccadilly street, Harods tgovino z prestižnimi znamkami, tržnica, na severu mesta je stadion Emirates, na jugu stadion Chelsea, na vzhodu pa nov Olimpijski stadion. Vredno ogleda sta tudi Wembley in Wimbledon, pa morje katedral in muzejev z voščenimi lutkami na čelu.
Ljudje so prijazni, cene pa svetovnemu mestu primerne. V restavracijah se dobro naješ že za 15 funtov z pijačo, pozor pa pri solatah, ker znajo biti nesramno drage.
Promet je gost, vozniki pa disciplinirani in spoštljivi do pešcev.
Ne kopujte vozovnic za vlak na letalu, za prevoz iz latališča do centra, ker je prevoz z vlakom skoraj še enkrat dražji od avtobusa.
Pred odhodom v London je potrebno zelo dobro naštudirati glede na dolžino bivanja kaj si hočete ogledati, fajn pa je, če naštudirate tudi podzemno železnico glede na lokacijo ogledov, da potem ne izgubljate časa še s tem.

“london eye, buckingham palace, hyde park, parlament, london zoo, muzej madame toussand, znanstveni muzej, naravoslovni muzej , tehnični muzej in seveda oxford street”
Tole vam v štirih dneh morda uspe videt, če boste nastanjeni nekje v centru mesta, da boste imeli vse res blizu. A v centru so dragi hoteli, na obrobju cenejši, a to pomeni daljšo pot do želenih točk. Od Biga Bena do palače je ene 10 min, kake pol ure od Zooja do Madam Tuso. Za Madane se splača bit tam kake pol ure, uro preden odprejo, ker kasneje se lahko za vstop čaka tudi dve uri. Za London Eye se tudi ponavadi čaka pol ure do uro, sredi poletja lahko tudi več. Naravoslovni muzej in science, ki sta skupaj si lahko “na hitro ogledaš” v enem celem dnevu. V naravoslovni pojdi čez stranski vhod, kjer ponavadi ni gneče, medtem ko se pri glavnem čaka tudi do ene ure. Je pa v Londonu še en kup zanimivih stvari. Če vas zanimajo tudi športni objekti (Wimbledon, Webmey …), ki so res vredni ogleda, sta to lahko še dva dodatna dneva. Jaz sem bil predlani v Londonu 12 celih dni in sem komajda videl vse, sem pa šel vmes na dva celotnega izleta (Windsor-Bath in Oxford-Cotswald) in na poldnevnega v Hampton Court. Majo več raznih agencij, ki organizirajo enodnevne izlete (bus, vodenje) po zelo kul cenah.

Zivjo. Poleti grem v london in sicer za 2 mesca … zanima me kaj naj si poleg vseh znanih znamenitosti se ogledam sj bom imela zelo veliko prostega casa in bi res rada bolje “spoznala” london.. za vse odgovore se ze vnaprej zahvaljujem

Kakšno koristno informacijo o Londonu lahko dobite tudi na spletni strani www. adventure-soul.si[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close