london
Evo, da naredim malo hude jeze :))))
Mi lahko kdo od tistih, ki ste bili v Londonu, pove:
– Leteli bomo z Easyetom….kako najceneje priti iz letališča do hotela. Taxi, bus? Kdo ve, koliko to cenovno znese? Je prevoz z letališča možno vnaprej rezervirati? Kateri avtobus?
Ja sej vem, da sprašujem, kot bi bila malo za luno, samo gre zraven tudi dojenček, pa bi rada splanirala vsaj tisto kar se da.
Pa še to; kaj se splača v Londonu najbolj pogledat.
Če po pravici povem, mene London niti najmanj ne zanima, ampak bo to darilo, za nekoga, ki ga to zanima, pa bi rada dobro pripravila tole presenečenje.
Tam bomo 4 dni. Katere znamenitosti so bolj na kupu?
Rada bi si pogledala oni muzej z lutkami, big ben,…
Že na letalu proti koncu poleta ponujajo karte s popustom za prevoz do Londona. Malo preveri na googlu pod Stanstead, tam ti piše TO and FROM our Airport, katera postaja je bližje tvojemu hotelu, avtobusna ali železniška in potem izberi. Če greš z vlakom, potem moraš računati še na taxi od postaje do hotela. Cena bi morala biti cca 10-15 funtov na osebo.
Muzej voščenih lutk ti močno odsvetujem, ker so vedno strašne vrste in ni primerno za dojenčka. Ko boš prišla v London, boš videla, da ponuje mnogo več kot pa tisti muzej. Nisi povedala za koga je presenečenje, moža ali otroka. Vsekakor vam pripročam Science museum, zraven je še naravoslovni in vse je brezplačno in družinam prijazno.
Darilo je za moža, vendar bomo London obiskali družinsko. Midva in 2 otroka ( 4 leta in dojenček 7 mesecev)
No, če se da karta za bus kupiti že na avionu, imam vsaj en problem rešen 🙂
Res smo kar nekaj že prepotovali, vendar vedno samo z agencijami, tako da nimam prave predstave kako in kaj.
Morda še kakšen namig, kaj se še splača pogledati?
Hojla,
meni pa je London super, bila sem že večkrat, pa še bom šla. Svetujem ti, glede na to, da imaš dva mala otroka, da dobro planiraš svoje štiri dni. Na najdi.si odtipkaj london z otrokom in se ti bo (http://www.nastja.com/)
odprla stran družine, ki potuje z otrokom(sori, ne znam narediti aktivnega linka, še ena taka…). Bili so tudi v Londonu in imaš opisano njihovo izkušnjo.
Mi smo si prvič s 4-letnim otrokom ogledali Muzej voščenih lutk, pa nam je bila najbolj všeč predstavica v zvezdariju, obvezno akvarij, naravoslovni muzej(imajo veliko dinozavrov…), privoščili smo si krožno vožnjo z nadstropnim avtobusom, vstopaš in izstopaš po želji, lahko kupiš cenejše karte za oglede kar na tem busu, zanimivo. Je pa mal dolga pot, mali je bil na koncu že mal naveličan.
En dan smo porabili za obisk živalskega vrta, je zelo lep, pa še vreme je bilo lepo.
Ob naslednjem obisku pa smo si privoščili Legoland v Windsorju. LEPO!! Napaka, premalo časa za vse, tudi mesto Windsor je prelepo, vredno ogleda. Za Legoland potrebujete lepo vreme.(Veliko iger z vodo) Mali je bil navdušen. Potovali smo iz Londona z vlakom, cca 1 ura do tja. Za ta izlet potrebuješ ves dan.
Ogledali smo si tudi trgovino z igračami Hamleys v Londonu, obvezno, seveda, če boš lahko otroka prepričala, da ne more dobiti vsega, naredili smo si tudi svojega medvedka….Vsi smo uživali, in to več ur….
Če imaš varstvo za otročke zvečer, obvezno kakšen musical, midva z možem sva si ogledala Mama mia, (Abba), mož je šel bolj na silo, zaradi mene, pa je potem priznal, da je bilo fantastično….
Ma, kar ne moram nehat pisat… še bom šla….
Lepo se imej!!
Aja, iz letališča potuješ z vlakom, je čisto preprosto.
Pa še to, nujno daj večjemu otročku v žepek jopice naslov hotela in tvojo telefonsko številko, razloži mu, komu naj to pokaže, če se izgubi, saj veš, dva mala otroka, sekunda in….
Rynaire neha leteti iz Mb, tako da ima ugodne karte. Za 2 osebi sem plačala 53€ s taksami vred. Se splača preverit, če se vam ni težko zapeljati do Mb. Drugače pa si poglej tole stran http://www.visitlondon.com/
Aja pa Lonley Planet si sposodi, ker notri točno piše kateri muzeji so zastonj. Vem da je British muzeum, pa Science muzeum…itd
Tukaj si lahko pogledaš kaj priporočajo za otroke
http://kids.visitlondon.com/
Jaz grem v London v soboto in se že zelo veselim=)
Forum je zaprt za komentiranje.