Najdi forum

Lepo pozdravljeni…
Prosila bi vse, ki imate kakršnekoli izkušnje z Londonom, kakšne so cene, koliko denarja je priporočljivo imeti s seboj za 4 dni, v katerem hostlu nočiti in predvsem kaj se splača ogledati!
Najlepša hvala vsem, ki mi boste pomagali!
lp, bucka

Pozdravljena bucka!

jaz sem bila v londonu prejšnje leto julija – sicer le za vikend. Prenočila sem v hostlu st. Cristopher (takoj ga najdeš na internetu).Je sicer bolj skromno, vendar urejeno. Če se ne motim je bilo nekje 6000 sit/noč…Ja, London je drag….Jaz sem s sabo vzela 250 funtov (cca. 85000,00 sit) in porabila skoraj vse, vendar sem si privoščila izredno veliko – predvsem nočno življenje je zelo drago. Če greš le kot turist in boš pač jedla takorekoč “na ulici” (ogromno je štantov s kitajsko, italijansko, tajsko, ….hrano) greš lahko zelo poceni skozi, pa tudi metro je poceni.Za 4 dni, mislim, da bi ti bilo 200 funtov dovolj. Od znamenitosti ti ne bi vedela kaj priporočat, saj sem si vse le ogledala – nisem hodila v muzeje. Pač pogledaš si Buckingamsko palačo, Big ben, greš v Hyde park, pa po Oxford streetu….skratka se vživiš v utrip mesta – zame je to spoznavanje krajev, ne maram preveč ogledov.

London mi je pustil zelo lep vtis in se bom ob prvi priliki vrnila….čakam na kakšne ugodne cene Ryan air-a….S čim pa ti letiš? Ena kolegica je letela v London za borih 6000 sit. Moraš pa zadeti pravi termin, zdaj poleti je bolj težko, ker je ravno sezona (jaz sem lani za karto dala nekje 130 evrov – lani je to bili 28000,00 sit).

No, upam, da sem ti kaj pomagala. Uživaj v Londonu!

Živjo!
V Londonu sem bila letos marca in ti moram povedati, da me je popolnoma očaral!!! Leteli smo iz Celova z Ryan-airom za 6300 Sit- karte smo rezervirali že 1 mes. prej, kolegica, pa ki jih je rezervirala 1 teden prej pa je plačala 15.000 Sit. Ptistali smo na Stanstedu- letališču 50 min izven Londona. Do Londona ti definitivno priporočam Express vlak, ki je malo dražji od busa je pa neprimerno hitreje- karte smo kupili že na avionu za 18 funtov. Spali smo na srečo pri prijateljih v študentskem domu, tako da smo privarčevali na nastanitvi, samo sem še vseeno zapravila okrog 90.000 SIT za 6 dni. Aja če si mislite veliko ogledat si v Londonu kupi tedensko vozovnico za subway- mislim da smo dali okrog 20 funtov, ker enkratna je pa 1 funt, tako da boš v dveh dneh to notr prinesla- definitivno se bolj splača- aja samo moraš imet sabo sliko, ker so njihovi avtomati nekvalitetni pa še dva funta za brez veze stran vržeš.
Kaj se splača videt? VSE!! Razočarala me je edino njihova Buchinghamska palača. Drugače pa so vsotpnine za razne zadeve, kot npr. Duncan, Medamme okrog 15 funtov, razstava Dalija+ Picassa okrog 12,.. v glavnem največ zapraviš na vstopninah. Potem se ti splača še ogledat Soho-del Londona, kjer se vedno nekaj dogaja, tam pa najdeš samo Lokale, sex-shope,.. pestro:), potem še Camden town ob nedeljah je poln folka, ki prodajajo rabljeno in novo robo- malo podobno Trstu, samo veliko bolj pester folk-kot v filmih, res super. Aja kot ženska sem seveda vztrajala na tem, da gremo jest v restavracijo Jamia Oliverja, samo je bila rezervirana 4 mesece vnaprej in blazno draga. Splača se ti še pogledat Arabski, Kitajski in Iranski del- imajo podobne kot neke gete, kjer srečaš različne vrste ljudi,.. Pisala bi ti lahko še in še, ker je res neverjeten,…tako da najbolje da zaključim, če te bo pa še kaj zanimalo pa kar vprašaj.

Drugače pa lepo se imej in UŽIVAJ!!- kar ne dvomim, da boš:))

LP @

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close