London
jaz nisem popotnica, sem bolj turistka, pa še usekana sem na parke. ampak vsekakor priporočam national gallery in british museum (ni vstopnine!), tower, pravijo, da je tudi tate zanimiva, ampak meni se ni izšlo. blizu postaje king’s cross/st. pancras je british library, kjer imajo zanimive občasne in stalne razstave. od parkov priporčam tisti del hyde parka v smeri buckinghamske palače, kjer imajo lep rozarij (vrtničnjak) in tem je tudi zenovski vrt, park st. james je tudi krasen. v četrti mayfair je grosvenor square z lepim parkom, pa pri eni cerkvici v isti četrti je en telo luškan majhen in miren park high street. parlament, v bližini je westminsterska kapela z grobovi raznih znamenitih oseb. potem tržnica convent garden …
Dobro, če že želiš, pa še en nasvet.
Ogleda vreden bi bil predvsem naslov foruma, v katerega postavljaš svojo temo.
Tale portal je razdeljen na šest vsebinskih forumov in ker je administratorjevo delo očitno omejeno samo na tehnični del, ne pa tudi na vsebinskega, je na nas uporabnikih, da poskušamo ohranjati nekaj reda in preglednosti vsaj s tem, da pazimo, kam kaj napišemo.
In mimogrede še to: česa in ne kaj ne smeš izpustiti….
Nama je bil všeč Greenwich, ne samo planetarij, ves tisti predel. Pa za Madame Tousaud so mi vsi govorili, da je brez veze, ampak sva vseeno šla in sva bila navdušena. Prek neta sva rezervirala vstopnici po znižani ceni od 17. ure dalje, uro in pol imaš več kot dovolj za vse, plačaš pa se mi zdi samo polovico.
meni je bila všeč tudi vožnja z ladico po Temzi (iz Greenwich-a nazaj), kjer se res pelješ mimo največjih znamenistost – Tower bridge, trdnjava tower, ladja Belfast, Parlament, Big ben, …
poleg tega sem na trgu russel v ticket booth-ih našla res poceni vstopnice za mjuzikal fantom iz opere … to se ti res splača. če imaš čas, greš na dan predstave zjutraj tja in hodiš od stojnice do stojnice dokler ne najdeš najnižjih kart. doživetje zvečer je potem enkratno.
všeč mi je bil tudi sam Tower, pa londonske ječe (dungeon), bila se v restavraciji 15 od Jamija Oliverja in v predelu Camden, kjer je vsako nedeljo fantastična tržnica (camden town – camden market).
Tudi trgovina Hamleys, največja trgovina z igračami na svetu me je očarala.
V hyde parku pa si moraš vsekakor ogledat speekers corner – tam ljudje debatirajo o vsem mogočem. je prav zabavno.
Skratka toliko je vsega, da si lahko gor 1 leto, pa je še kaj novega.
Aja, če te zanima, sem stanovala pri slovenskem župniku in je blo kul.
Torej ulca je neka zakotna Westland place … ljudje tam okoli ga sploh ne poznajo, če vprašaš za smer. Na zunaj ni nič posebnega, tista zelena ograjca in to, kar je videti tudi v njegovih oddajah, ma notri je fenomenale. Ambient da ti padejo dol oči. Lahko sediš za barom in klepetaš z glavnim kuharjem, lahko se fency oblečeš in greš v restavracijo a la carte, lahko greš samo na tortico. Uglavnem, kot prfoksa sem naprosila ful propagandnega materiala, posnela vso notranjost in intervjuvala enega natakarja, kako je pač tam. Vam rečem, mali uživajo pri pouku.
Zunaj nasproti pa smo naletele na neko avtodelavnico in firbec kot firbec pač, smo šle šnofat in pride ven en tip in začne govoriti o Jamieju na dolgo in široko, nam je razkazal njegov kombi znotraj in zunaj, spet sem vse posnela … in najboljše, pridem potem domov, naslednja oddaja v nedeljo z Jamiejem na POP TV je bla s tistim kombijem. Kako so me gledali, ko sem rekla, da sem v sredo pa jaz v njem sedela. Meni je blo ena A. Je res malo drgao kar se cen tiče, so pa ful ful ful prijazni in če je človek gurman, tudi zelo tekne, sploh pa je lepo za pogledat. Torej, le tja, le tja.
Postaja podzemne se imenuje Oval in je primerno povezana z ostalimi. Gospod stanuje v hišici 5 minut stran. Glede rezervacije in termina najbolje da mu pišeš na cikanek@msn.com. Seveda jemlje tudi družine.
Forum je zaprt za komentiranje.