Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice London za tri dni

London za tri dni

Živjo,
oktobra greva z možem za tri dni v London. Greva s potovalno agencijo, večino standardnih ogledov bova s pomočjo podzemeljske opravila sama.

Ima kdo kakšen nasvet glede tega kaj je še vredno ogleda, kaj pa hrana? Ostale izkušnje?

Poglej na internetu na agencijah programe, nato pa si sama oglejta te znamenitosti. Hrana je draga, zato se splaca jesti v kitajskih, indonezijskih in japonskih restavracijah kjer so cene malo bolj normalne. London je na splosno drag (mislim da je letos najdrazje mesto na svetu – za zivet). Veliko muzejev je tudi brezplacnih….vse najdes tukaj:

http://www.londontown.com/

trenutno najdražje mesto na svetu je oslo, london pa ni med prvimi tremi! sploh pa v primerjavi z nekaterimi ostalimi evropskimi mesti ni tako zelo drag, oz. so si cene kar podobne.

kar se tiče hrane so žal še zmeraj najcenejše fast food restavracije. zdaj za oglede ti itak vseh možnih vodičih piše kaj so glavne zanimivosti, vsakega posameznika pa tudi različne stvari zanimajo, tako da bi porabila sigurno pol ure da bi zdajle vse naštela:D maš pa te razgledne avtobuse, ki te popeljejo po celotnem mesti in lahko vidiš vse glavne znamenitosti, pa še eni so taki da greš lahko tudi dol z avtobusa kjerkoli hočeš, si ogledaš, pa spet gor na naslednjega

Najdražja London in NY

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3078768

http://www.mladina.si/dnevnik/76349/

no saj je v bistvu vseeno, po eni raziskavi london, po drugi oslo, mislim da pa se bojo vsi, ki so kdaj že bili v skandinaviji strinjali, da je sigurno najdražja regija v evropi. sem bila letos v londonu in po danski in sploh ni primerjave, ker je london občutno cenejši, kje je potem šele kakšna švedska ali norveška…bila sem tudi v berlinu in parizu in po cenah ne zaostajata za londonom, vsaj kar se hrane tiče! edina stvar, ki je res predraga v primerjavi z ostalimi evropskimi prestolnicami je javni prevoz!

Zdravo,
pred tremi leti sem bila v Londonu, kupila sem si tedensko karto za buse-za več con, con in cen se sedaj ne spomnim več , ves čas se, se vozila sem ter tja z busi, izstopiš kjer te je volja, in še vidiš okolico, s podzemno ti to ne bo dano. Busi so zakon. Torej prekrižarila sem cel London vključno z Brixtonom in Greenwich-em,
Želim vama lep izlet po Londonu.
l.p.

karta za buse je enotna in je za celoten london, torej vse cone. pa še najcenejša je. medtem, ko karte za podzemno kupuješ po conah in seveda cena raste bolj kot greš proti obrobju

je pa res, da je velika večina glavnih znamenitosti znotraj cone 1, tako da sem jaz do zdaj vedno imela karto le za cono 1. se splača vzeti kombinirano karto za podzemno in bus, ker z busom resnično vidiš veliko več kot s podzemno.

Znamenitosti imaš v vodičih, jaz prisegam na zbirko Svet na dlani.

Midva sva pričakovala, da bo London dražji in sva bila prijetno presenečena, predvsem nad tem, da veliko galerij, muzejev in podobnega – tudi recimo observatorij na Greenwichu – nima vstopnine, zato sva za to porabila precej manj, kot sva načrtovala. Najbolj nama je bil všeč Museum of London. Tudi če ne ješ ravno v McDonaldsih in na cesti, se da relativno poceni jesti. Midva sva večkrat zavila v povsem spodobne (recimo francoske, italijanske…) restavracije, ki imajo pred vhodom na tabli napisan meni s cenami. Evo, berem z računa v mojem londonskem albumu: kosilo v italijanski restavraciji (predjed, glavna jed, sladica in pijača) – 35 funtov, za oba.

Še nasvet: muzej voščenih lutk je vreden ogleda, splača se rezervirati karte prek interneta in dobit vstopnico za od 17. ure dalje za – se mi zdi – 11 funtov, kar je približno polovična cena. Do zaprtja, se mi zdi, da zaprejo ob 19.30, imaš več kot dovolj časa, da si poleg vseh lutk ogledaš tudi razstavo o Londonu skozi stoletja in en filmček, se mi zdi, da o nastanku vesolja ali nekaj podobnega.

Lepo se imejta!

V bistvu so vsi “državni” muzeji zastonj, so pa prave zakladnice, kjer se lahko paseš cele tedne, ne le dneve. Fora je le v tem, da pač niso tako promovirani, kot recimo Madam Tuseau (ki sem jo pred leti pogledal v Parizu, pa tudi če je nebi. Stvar okusa pač).

British museum, Science museum, Natural history museum, Imperial war museum, RAF museum (ta je v predmestju)…….., to je vse zastonj in carsko, par funtov za plačat pa je recimo Transport museum in pa kakšne posebnosti v prej omenjenih muzejih.

Živijo

Nekaj koristnih informacij o Londonu lahko dobite na www.adventure-soul.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close