Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice London z osebno (wizz air)

London z osebno (wizz air)

Vem, da je VB članica EU in da je tja možno potovati z osebno izkaznico. Sem pa dobila neko informacijo, da če pripotuješ z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki, ti na Londonskem letališču komplicirajo, če imaš osebno. Menda slika na OI ni dovolj kvalitetna.
Zanima me konkretno, če je bil kdo pred kratkim z Wizz airom v Londonu?
Kako je s Check in-om na Brniku. Ali je dovolj samo naprintano potrdilo o plačilu in ti izdajo karte?
Hvala za info in LP, Mina

jaz sem bila sicer z ryanairom in easyjetom, ki pa sta isto nizkocenovnika – in nikoli ni bilo problemov z osebno. pa sem isto slisala, da angleski cariniki na letaliscih so pa strasno tecni ipd.

Joj Mina !

Kar pogosto potujem v London in mi niti na pamet ne pade, da bi se igral
samo z osebno. Še potni list mi običajno celi pregledajo in tečni so ( včasih ) z
vprašanji kam greš, kje spiš, kdo, zakaj ………….
Vem da se da priti na otok z osebno a kaj boš naredila, če naletiš na zelo pametnega carinika ?
Ne se igrat, če ni potrebno !

Pozdrav

Matjaž

Zakoni so za vse enaki tudi za pametne carinike,ti pa sploh na Stanstedu ne greš mimo carine ampak samo kontrola potnega lista ali osebne.Osebna velja tako kot potni list.

mene so na stansteadu skrbno kontrolirali.potni list je policaj trikrat prelistal in me vprasal kje bom spal in podobno.videl pa sem kako so komplicirali,kdor je bil le z osebno izkaznico.jaz zato potujem vedno s potnim listom.v vednost,na vsaki meji ta lahko zavrnejo brez obrazlozitve,pa ceprav si v evropski uniji.seveda le tam kjer je se mejna kontrola.

V Londonu sem bila odkar smo v EU 2x na leto, vedno z osebno, pa nikoli niso težili.

Mogoče se jim pa zdijo pasoši bolj sumljivi, pa jih zato z veseljem listajo, pa gledajo, kere vize so notri in tako naprej …

Iz Londona sem se vrnil par dni nazaj, potoval sem pa z Wizz air-om. Resda sem imel potni list, sicer pa nikakršnih komplikacij, kar se tiče check-in-a. Nihče me ni nič spraševal, vse je potekalo gladko in hitro, tako v Ljubljani (Brnik), kot v Londonu (Luthon). So pa z menoj potovale tudi osebe z osebnimi in prav tako nobenih problemov. Je pa včasih resda odvisno na kako obmejno policijo naletiš oz. na koga (ki morda niti ne ve, da je SLO v Evropi, kaj šele v Uniji)

lp

Hvala za vse vaše odgovore. Ker so mnenja zelo deljena in ker sem bolj “ziherašica”, si bom kar priskrbela potni list.

Za gost-a glede kart.: če sem prav razumela na Brniku potrebuješ samo print rezervacije in ti izdajo letalske karte? Pa še to, kako si iz Lutona prišel do centra – vlak ali avtobus in kakšna je pribl. cena?
Hvala in lp, Mina

Ma, osebna je uradni dokument tako kot potni list za potovanje znotraj EU. Potujem zelo pogosto v Bruselj in nekatere druge države znotraj Schengena, pa mi niti na pamet ne pride, da bi nesel zraven (ali pokazal) potni list… In vedno z osebno hitreje pridem skozi, sem opazil, da je pri potnih listih precej več kompliciranja (listanje, skeniranje, …). Da ne govorim o pregledu dokumentov na Brniku…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close