london-poceni nočitev
Edini pravi odgovor na tvoje vprašanje je, da pogooglaj. Ker nisi povedal niti, kaj je zate poceni (za enega je to 20 funtov, za drugega 100), za koliko časa greš (cene apartmajev se lahko precej razlikujejo glede na to, koliko časa boš bival), ali bi rajši hotelsko sobo ali apartma, koliko stare otroke imaš (ker ti najbrž ni čisto vseeno, če se od poceni lokacije izven centra do samega centra voziš pol ure z eno- in triletnikom ali z dvema pubertetnikoma), vse take stvari lahko bistveno vplivajo na odgovor.
Ampak če bi znal pogooglati, najbrž ne bi spraševal po forumu, ker je tako lepo, če ti vse na krožniku prinesejo, ne?
Mi smo bili v Easyhotelu in naslednjič grem ponovno tja. Je več hotelov, na dobrih lokacijah (blizu metroja), so pa manjše sobe, ampak čiste. Mi smo itak potrebovali samo za prespat in je bilo super.
Je pa res, da smo bili brez otok. Preveri na njihovi strani:
Seveda gre, ampak dobiš pa poceni bolj kakšne luknje …
Meni je najbolj fajn bivat kje okoli Paddington postaje, maš blizu metro, vlak, tud en kup avtobusov, pa konec koncev greš lahko tud peš do centra, skozi Hyde park, kar je čisto lušten sprehod.
Dokaj spodobno sobo (čisto, urejeno) z angleškim zajtrkom (kar je meno fajn, da se lahko orng najem za potepanje) dobiš za dva za okoli 100 evrov. Ni glih poceni, ampak za London kar ugodno. Ker glih v vsako zaprašeno sobo, po možnosti brez kopalnice, pa tudi ne grem, čeprav samo spim v sobi …
Odvisno, v katerem delu boste spali. Meni je bila prioriteta bližina metroja, max 3 zona. Tako sem našla stanovanje v Laytonu (sicer bolj pakistanski del Londona), stanovanje 4 min. od metro postaje, en teden za 400EUR (dva odrasla in dva otroka). Super zadovoljni. Poglej na HomeAway, kjer oddajajo stanovanja (direkt lastniki – preverjena stran). Lani nisem našla ugodnejše nastanitve niti v najcenejšem YouthHostelu, niti v skupinskih sobah.
Ker greš z družino, priporočam najem stanovanja oz. možnosti kuhanja.
Ena od takih je tudi nočitev pri slovenski katoliški misiji, ki jo vodi g. Cikanek
Stanislav Cikanek
62 Offley Road
London SW9 0LS
Tel. (0)20 7735 6655.
Mail : cikanek@msn.com
Imajo tudi 4-posteljne sobe, zajtrk je samopostrežni, kuhinja je vedno na voljo, tako da je dobra varianta, če potuješ z otroki.
Metro se pač v pogovoru uporablja za vse podzemne železnice. Če je to samo ljubljanska fora, ne vem. Se s tem nisem nikoli obremenjevala….
Za 100 funtov je pa super ugodno. Kje si našel kaj takega? Ja, če gre za daljši najem najdeš, govorim o vacation rentals (opremljena stanovanja, posoda, brisače, posteljnina… od 3 dni do enega tedna, kjer so cene bistveno višje).
eh kensi kensi, kaj se oglašaš, če nimaš pojma???
še svojega londona ne obvladaš… bodi raje tiho…
The Underground serves 270 stations and has 402 kilometres (250 mi) of track, 45 per cent of which is underground.[8] It is the second largest metro system in the world in terms of route miles, after the Shanghai Metro[9] and part of the largest system in terms of route miles when taken together with the Docklands Light Railway and the London Overground.[citation needed][10] It also has one of the largest numbers of stations. In 2007, more than one billion passenger journeys were recorded,[2] making it the third busiest metro system in Europe, after Moscow and Paris.
http://en.wikipedia.org/wiki/London_Underground
A metro system is a rapid transit train system. In some cases, metro systems are referred to as subways or undergrounds. As of 2010, there are approximately 160 metro systems in the world. The first metro system, the London Underground, was opened in 1863. The Shanghai Metro is the longest system in passenger route length.[1] The New York City Subway has the most stations and the longest amount of total track, with a total of 842 miles (1,355 km), including non-revenue trackage.[2]
A nisi bila ti prejsnji teden vsa slinasta? Btw. Anglezi preverjeno ne uporabljajo besede metro. Wikipedio pa ureja lahlo vsak in tako tudi jaz lahko kaj dopisem se ti ne zdi? Poglej si mal oddaje o London underground in mi povej kdaj so omenili metro pol pa se bova naprej pogovarjala. Pa lep dan in en pomirjevalni caj spij.
Uradsno se bo pa london underground imenoval metro, ko bodo tale znak;
[img]http://www.publicdomainpictures.net/pictures/10000/nahled/london-underground-sign-11279728036uTYR.jpg[/img]
London underground
spremenili v tole:
[img]http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/60335/60335,1142374909,3/stock-photo-parisian-metro-sign-with-a-lamppost-paris-france-1084942.jpg[/img]
*ta druga slika je iz Pariza in ne iz Londona. 😛
se vam ne zdi?
Glavno, da se mi tle razumemo in vemo, za kaj gre …[/quote]
Vazno ni samo boste pa zmedli bodoce potovalce, ki bodo zagrizeno iskali metro. Pol ga pa ni in je mal neprijetno. Ce je nekdo prvic in ne ve je boljse, da ve kako je nekaj dejansko oznaceno in ne priblizno. Ta forum berejo tudi taki, ki v Angliji se niso bili in zelijo oditi.
Mi2 z možem sva bila pred nekaj leti pri g. Čikaneku. Ugodno spanje, zadovoljna z nastanitvijo, župnik prijazen 🙂 Kolikor se spomnim je v 2. coni (podzemna).
Edino kar bi bilo morda moteče za družino z otroki je, da ni zaželjeno, da se tekom dneva zadržuješ v hiši. Zdajle sicer ugibam, ampak nekako se mi zdi, da je bilo rečeno, da od 11h-17h naj ne bi bilo nikogar od gostov v hiši…
Tole našel v eni skupini na Facebook-u. Morda kaj prov pride
Lp
————
Tomaz Plibersek
Nastanitev v Londonu, kjer je prijetno kot doma.
Smo Slovenci v Londonu, ki nudimo ljudem, ki potujejo v London, možnost bivanja pri nas in dobijo pristno izkušnjo Londona, kjer nisi samo turist v hotelu, ampak živiš z ljudmi, ki tu živimo. Predani smo temu, da vsak gost oddide iz te hiše izpolnjen in navdihnjen nad izkušnjo Londona. Vsak človek, ki stopi skozi naša vrata je cenjen in doživljamo izjemen privilegij, da nas obišče in da se lahko spoznamo.
Naša hiša se nahaja v vzhodnem Londonu, in sicer v okrožju Newham, kjer bodo tudi Olimpijske igre letos. Smo 15min stran od Olimpijskih prizorišč in olimpijske vasi, smo 12min vožnje z vlakom do Liverpool Street-a, 30min s podzemno do Oxford Circusa in 1h z avtobusom do Stansted letališča. Smo na začetku Epping Foresta, ki je ogromen naravni park, ki je čudovit za rekreacijo in kjer nimaš občutka, da si v 8-miljonskem mestu.
KAJ?
Nočitev z zajtrkom (toast, mleko, sadje, namazi, čaji, kava, musliji). Možna je souporaba kuhinje tudi čez dan. Brisače in posteljnina so tukaj.
KAKO?
Večina potuje s Stansted letališča: greste na avtobus National Express do Stratforda (max 45min vožnje). V Stratfordu greste na vlak za Forest Gate (ponavadi gre s perona št. 8, voziš se 2 postaji – cca 4min). Ko izstopiš na Forest Gate-u je do nas 6-7min hoje.
V naši bližini je postaja za nadzemno železnico (5min stran); vlak, ki vas poveže s podzemno (6-7min stran); ter avtobusna postaja (5min stran). V okolici so razne trgovine, kjer si lahko nakupite osnovne potrebščine, hrano…
KJE?
Cranmer Road, Forest Gate, E7 0JL London
KOLIKO?
Nočitev z zajtrkom 16 funtov na noč (do 3 nočitve) oz. 15 funtov na noč (nad 3 nočitve).
REZERVACIJE:
Najbolje po e-pošti: slovenianhouse1@gmail.com, lahko pa tudi na 00447402030200, 00447747364499.
16 funtov na noč se sliši res ugodno.
Ampak če naredim kalkulacijo npr. za dva: = 32 funtov + vožnja do mesta iz 3. zone z oyster card 2,60 – 3,10 v eno smer, se pravi za dva cca 10 funtov dnevno. S tem, da z vožnjo zgubiš cca 2 uri dnevno (če se hočeš it malo spočit čez dan, še dodatni dve uri).
Zame tole ni računica.
Forum je zaprt za komentiranje.