London-nakup kart za znamenitosti preko spleta-nujno!
V zelo kratkem gremo v London,da pa bi se izognili dolgim vrstam pri znamenitosti,bi si nekatere rezervirali kar preko spleta. Težava pa je,da pri poskusu rezervacije ne preidem do tega,da bi rezervirala določeno uro,lahko se rezervira dan,ampak če je polno,se lahko pod nosom obrišem tisti dan ko pridemo tja (in pridem naslednji dan).
A je mogoče preko spleta konkretno rezervirati (kako) in kako to potega (plačilo). Rezervirala bi rada tudi Skygarden,če ima kdo izkušnje.
Hvala za pomoč,sprašujem že 2. – do sedaj ni bilo odgovora.
Prav tako dobrodošlo vse,kar vam je ostalo v spominu kot + ali -. (otrok je star 14 let). Kaj svetujete da si pogledamo v enem dnevu (da ne hodimo iz enega na drugi konec).
Hvala za pomoč,ki bo res dobrodošla.
Če rezerviraš dan, ure pa ne moreš rezervirati, te zagotovo tisti dan spustijo v zadevo. Seveda je treba počakat v vrsti, da lahko vstopiš.
Sky Garden rezerviraš tukaj:
http://skygarden.london/booking
Glede na velikost Londona si za vsak dan naredi plan v enem koncu. Recimo en dan City, greš do St Paul’s, na Sky Garden, in v Museum of London. Drugi dan greš v Hyde Park, Science in Natural History Museum. Tretji dan greš na Piccadilly Circus, Leiscester Square, Covent Garden in Oxford Street, itd. Po željji si narediš, kar imate namen pogledat.
Pa predvsem dobri čevlji in veliko kondicije!
Hvala za odgovor.
Torej plačam,rezerviram dan obiska preko spleta,potem pa stojim tam v vrsti-v čem je potem smisel,saj se ravno na način plačila in rezervacije preko spleta,želim izogniti čakanju.
Bi pa še vprašala,menjava straže v avgustu je ob 10.30,vsaki dan? Nekje sem prebrala,da lahko v avgustu pogledaš (verjetno proti plačilu) tudi bivalne prostore v palači kraljice-to drži,samo verjetno je gužva…?
Ne rabiš čakat v vrsti, da kupiš karto. Ker tisti, ki morajo še kupit karto, čakajo v dveh vrstah.
Za Buckinghamsko palačo poglej spodnji link – tam določiš pa dan in uro:
https://tickets.royalcollection.org.uk/state-rooms-buckingham-palace/state-rooms/2017
Je gneča, seveda.
Za menjavo straže imaš tule seznam:
Če si imate namen dosti stvari ogledat, preračunaj, če se ti morda splača nabaviti London pass. Nam se je zelo splačal, ker vstopnine za taglavne zadeve so kar okoli 15 GBP, vsaj pred nekaj leti, ko sem jaz bila tam. Vključena je bila tudi vožnja z ladjico, prevozi, tudi Buckinghamska palača, ki je bila takrat odprta za javnost, ker zmeraj ni, pa Tower, St. Paul cathedral, Westminster Abbey, Kensington Palace itd. Imaš vse na spletu, koliko stane Pass, koliko so posamične vstopnine in se da zračunat, če se ti splača.
Buckinghamska palača pač kot druge take in podobne palače, bogatija, nakičeno in okičeno … če ste kake podobne palače že videli, ne vem, če je smiselno to plačat. Jaz sem šla, ker je bilo ravno vključeno v Pass. In seveda z London Passom ne stojiš v vrstah, prideš, pokažeš kartico in vstopiš.
Kar se pa načrtovanja ogledov tiče, vzameš zemljevid Londona, označiš, kaj vse si nameravaš ogledat in potem si vsak dan izbereš en predel, da ne letaš kot kura sem in tja.
Če vzameš London Pass, dobiš zraven še knjigico z zemljevidi, opisi vseh znamenitosti in še kup drugih informacij.
Menjavo straže v vsakem primeru gledaš skozi ograjo. Samo prej pojdite tja, da boste imeli dober prostor.
London Eye je super, vsaj meni.
A imate karte za Tower ali za Tower Bridge? Tower se splača pogledat, Beefeaterji, ki imajo vodenje, so zelo zabavni.
Zanimivo je it na kakšno tržnico, ki ima street food. Recimo Camden Town (čeprav tam je bil pred kratkim požar, ne vem, koliko deluje), Borough Market, pri London Eye je ena takoj ob mostu, čez katerega peljejo vlaki.
Forum je zaprt za komentiranje.