Najdi forum

London n-tič

S punco greva verjetno 15.9-18.9. 2004 v London z Ryanairom.

Seveda pravite, da je to premalo časa za ogled Londona, toda nekako sva sklenila, da bo to kar dovolj.

Rada bi pa seveda imela čim lepše potovanje za čim manj denarja.

Karte sva dobila poceni, tako da to ni problem.
Kako iz letališča do Londona? Terravision bus? Koliko stane in kako pogosto gre od tam?

Kaj pa za vožnjo po mestu? Imajo kakšne ugodne karte za večje število voženj z busom/podzemno? V Rimu sva imela kombinirane dnevne karte, ki so veljale za neomejeno število voženj z podzemno in z busom in so bile že skoraj smešno poceni.

Kaj pa bivanje? Kje je najceneje, pa še vedno kolikor toliko na nivoju? Gledal sem za picadillybackpackers hotel http://www.piccadillyhotel.net/london-hostels-english/london-hostels-main.html, kjer stane noč v 4posteljni sobi 17.99gbp na osebo. Se da dobiti kaj ugodnejšega?

Še kakšni drugi nasveti glede potovanja?

Kako pa je z pritljago na letalu? Vem da imaš lahko 15kg po osebi. A je to samo pritljaga, ki gre v pritljažnik, ali pa je zraven všteta še pritljaga, ki jo imaš s sabo? Kakšne so pa omejitve glede pritljage za na krov? Kaj pa za v pritljažnik, a lahko imaš nahrbtnik, čeprav ima polno izveskov in trakov? Malo sem zmeden glede tega, ker do sedaj sem imel vedno samo kovček za v pritljažnik in bombone v žepu, zdaj pa kovček ne pride v poštev, punca pa bo tudi hotela nesti kaj s sabo na krov.

Lep pozdrav!

Iz letališča vozi najceneje avtobus. Vozi vsake pol ure, če ne še pogosteje. Kar se tiče pritljage je 15 kg lahko daš v letalo, s seboj v kabini pa imaš lahko še en kos. Mislim da ruzak ne bi smel biti problem (vsaj pri drugih družbah ni).
Jaz sem spal v Camden inn hostlu v severnem Londonu in je bilo približno 25000 SIT za 7 nočitev v 4-posteljni sobi.

LP Urban

Grem kar po vrsti:
– Iz Stansteda vozi vlak, Stansted Express. Postaja je locirana direkt pod letališčem. Greš samo z dvigalom v klet in tam je. Mi smo sam sedli na vlak, ker je bil že tam, in je pač čez nekaj časa odpeljal. je pa v Londonu tako, da vlaki vozijo na “15 minut” v katerokoli smer ti srce poželi. Kot v Lj trole. Prideš pač tja in v kratkem času pripelje. No, ta vlak mislim da je stal na osebo 36 funtov: šle sva z letališča do Liverpool street … zadnja postaja tega vlaka in je čisto v centru Londona. Vozi pa cca. 45 minut. Da boš vedel za nazaj iz Londona. Zjutraj pa začnejo vozit mislim da ob 6 zjutraj.
– Podzemna ni draga, mislim da je bila za 2 coni na osebo cca 4 funte. Imaš pa tudi na netu (na yahoo vtipkaj London Subway) najdeš cel plan, načrt prog, ki jo vozi podzemna. Midve sva kuple in potem gor, dol, naprej nazaj, cel dan. Ti pa ta karta velja tudi za nadzemne avtobuse 😀 Tako da lahko kombiniraš. Upam pa,da bosta hitro ugotovila kak je sistem podzemne. Midve sva bile prav ponosne, ko nama je uštekal 😀 Najbolje je, da imaš s sabo načrt podzemne in navaden zemljevid mesta, ker se včasih da priti kam hitreje peš kot pa s podzemno.
– Za bivanje ti ne morem pomagat, ker sem bila privat pri prijateljičini žlahti.
– Mislim, dana letalo lahko neseš 20 kil prtljage, ki gre v trebuh letala. S sabo gor pa lahko vzameš nabasan ruzok .. seveda ne popotniškega, ampak takega športnega, navadno velikega. Važno, da gre v omarico nad glavo. Drugače pa omejitev ni, razen odsvetujem kake škarje, kovinske pilice, to ti bodo na rentgenu pometali ven. Na ryanairu lahko vzameš hrano, samo da smo vzleteli so vsi potegnili ven sendviče s suho salamo, meni pa obračal od hudega 😀 Kar se tiče raznih izveskov nimajo omejitev, sam pazi na to, ker torbe zelo grdo mečejo, da se ti ne bo vseskup strgalo. Jaz sem od športne torbe kar zalimala tisti trak, ki ga daš čez ramo, ker bi mi ga ziher odtrgali in zram še poškodovali torbo. Navadna športna torba je ok, kovček, karkoli. Bo pa vseskup zelo usrano na koncu. jaz sem nabasala neko olje, ki ne gre ven.

Polna sem nasvetov, ker se mi tako lušta spet it v London. Še kej vprašaj 😀

LpM

Mene pa še nekaj zanima glede plačila pri Ryanairu. Meni vedno napiše

Error
A problem seems to have occurred with the
credit card information you entered.

Please call our telesales centre and mention that
you had a problem with your credit card when you
tried to book. Or go back to the previous page and try another card.

ne glede na to ali uporabim Viso Electron ali pa Eurocard Mastercard. Kako naj plačam karte? Kako je pa drugim uspelo?

Mogoče kaj narobe natipkaš. Midve sva plačale z Eurocard, par dni nazaj je plačal kolega za Stockholm, pa tudi ni imel težav.
Več ti pa ne morem pomagati!

Sem že rešil.

Šel sem na banko, da so mi prebrali številko kartice Visa Electron iz magnetnega zapisa, ker je na kartici samo številka računa izpisana. Vendar pa mi je Ryanair vseeno napisal da je moja kartica “denied”, ni bilo pa več errorja.

No, potem sem si pa sposodil Mastercard, plačal še dodatnih 10 € in karte uspešno nabavil.

iz stansteda js osebno definitivno priporočam Terravision. vzame malo več časa kot pa vlak, je pa OBČUTNO cenejši od vlaka (povratna £13,5). Terravision je tudi cenejši od drugih busov, recimo National Expressa.

moje izkušnje so: zanesljivi, točni in prijazni!

aja za po londonu je najbolš res t.i. travelcard, sploh če gresta prvič in nista toliko vajena londona… velja pa, kakor je že nekdo zgoraj omenil, za buse in za podzemno…. je pa res da ni ravno poceni, vsaj za moje pojme.

aja pa še glede prtljage: moje izkušnje kažejo, da če imaš presežek dovoljene teže (torej kakšen kg več – js sm jih enkrat mel 5 preveč) ti pri nas ne težijo (js sm letel z ryanairom iz graza), na poti nazaj pa so mi na stanstedu zatežili……

Zdravo!

Koliko bi me v mesecu stalo 1 tedenjsko bivanje v hostlu v Londonu, z vsemi ogledi. (cheap varjanta)?
Zanima koliko denarja nas si priblizno vzamem…

Hvala!

monaku želim prijeten let v london in nazaj / safe landing / , jaz imam naslednji dopust novembra.

kam !

moj stari plan : jesenik / grafenberk / češka, zašnem pa v toplicah warmbad v beljaku / iz trsta z inter city /

kar se pa zadeva credit cards do sedaj vse v redu , 3 avgusta bi skoraj poškodoval master card nna avtomatu za karte v warmbad beljak.nič se ni zgodilo, nič ni bilo odtegnjeno saj tudi karte nisem dobil.kartica je ostala cela in dela normalno.

je pa bil avgustovski račun za master card in aktivo hot / 55 jurjev /

za ta denar bi bil lahko cel teden v londonu brez leta , vendar me london ne vleče!

če bi šel kdo rad z mano na 10 – 14 dnevno potovanje v avstrijo in češko / vlak, avtobus , ladje , sobe, bed in brekfeat , poceni hoteli /

naj piše :

magicni@volja.net

http://www.lordwales.com

Hvala lordwales! Dobiš kartico 🙂

Kaj pa tvoje potovanje v Wales?

Karta v London je izredno poceni. Midva sva dala za povratno karto cca 12.000sit. Bolj drago je bivanje. Cene v hostlih so od 17 funtov na noč naprej. Da o hotelih sploh ne govorim. Drugače so pa tudi v trgovinah in gostilnah cene menda kar precej zasoljene.

Mah, sicer pa je že Italija bila prav draga. Sploh vstopnine, kjer za skoraj nič za videt zahtevajo 6-10 eur za študente!!!
Vseeno naju je prišlo 14 dni popotovanja po Italiji z vstopninami, gorivom (to zraven je všteto spanje, ker sva spala v kombiju) in hrano (večinoma iz diskontov + kakšna pica na ulici) 100.000sit za oba skupaj (ali 50 na osebo). No pa še nekaj denarja sva pa še tako zapravila za kakšne nakupe in podobno.

strah pred letenjem – je edina ovira zakaj nisem šel pogledat v wales.prvo večje potovanje bo / ne prej kot novembra / avstrija – češka – nemčija / privatne sobe / pozimi je lažje , avstrija od 18 evrov z zajtrkom naprej.

sedaj ko lahko gremo samo z osebno / velja tudi za anglijo / je potovati če izuzamemo $ težave zelo enostavno.avgustovski dopust / družinsko stanovanje v kranjski gori / me je stalo za 6 dni 45 jurjev.preveč.

sem se pač odločil videti čim več.in sem!

hm, Lord, jaz sem pa ravno prejšnji teden naročila novi pasport, ker so mi na upravni enoti zagotovili, da za GB naša osebna ne velja….
sem plačala 9 jurjev zastonj???

Evo, že nazaj iz Londona.
Torej:
Šla sva z Ryanairom in plačala za 2 povratni karti 100eur. Letela sva iz Klagenfurta, ker mi je celo bliže od Brnika 🙂 Barbara je prvič letela z letalom, pa ni bilo nobenih težav.

Iz Stanstenda imaš potem več možnosti prevoza. Vlaki so (kljub hitrosti) zame predragi. Od avtobusov je najcenejši Terravision, kjer stane povratna karta 14 funtov (po osebi) in vozi na victoria station.
Midva sva vzela National Express, ki sicer stane povratna karta 15 funtov in vozi malo dlje, toda stoji na več mestih v Londonu, predvsem pa vozi 24 ur na dan (vsaj 3x vsako uro, tudi ponoči).

Bivala vsa v strogem centru, dobesedno 30sekund hoje od Erosa na Picadilly circusu (ko enkrat prideš čez cesto 🙂 ). Dve nočitvi za 2 osebi, z vključenim zajtrkom sta prišli 68 funtov. Ta hostel močno priporočam vsem, ki greste v London, saj je to ena izmed najcenejših možnosti za bivanje, stoji na odlični lokaciji, pa še za dobro počutje in varnost je odlično poskrbljeno. http://www.piccadillybackpackers.com/

V Londonu so mnoge vstopnine zastonj (npr. Britihs museum z ogromno mumij – celo mumija krokodila! ali pa natural history museum z okostji dinozavrov in ogromno drugimi stvarmi), kjer pa je vstopnino potrebno plačati, je pa zelo draga. Za študente je večina vstopnin od 11 funtov naprej…

Šla sva tudi v London dungeon, vendar se mi zdi vse skupaj preveč “gardalandsko” in plačilo 11.45 funtov za vstopnino občutno preveč. Zmanjkalo je pa časa za ogled mjuzikla Jailhouse Rock, ki je v Picadilly theatru in je cena vstopnica za goste picadilly backpackers hotela samo 12,5 funtov (drugače pa od 19-45).

Hrana in pijača je v gostilnah zelo draga, da se pa tudi najti kaj ugodnega. Mnoge gostilne imajo “akcije” 2 obroka za 6.99 funtov, drugače pa stane eden dobrih 5 funtov. Celo pivo se da najti v “fancy” baru za “samo” 1,5 funta za pint, drugače pa stane od 2,5 naprej.

Spala sva 2 noči v hostlu, zadnji dan sva pa se dolgo v noč potepala po mestu in sva šele nekaj čez 3 ponoči prišla na letališče (zato je padla odločitev za National Express), kjer sva si pogrnila spalke in malo zadremala. Letalo za Celovec je bilo ob 9.20 zjutraj, kar pomeni, da bo moral že ob 5.30 iz Londona, če bi spal v hotelu…

Če koga še kaj zanima, pa naj kar vpraša.

aja, vsega skupaj pa sva zapravila poleg letalskih kart in bivanja (to sem plačal z kartico) še vsa 50 funtov, za vse skupaj (tudi prevoze).

Za prevoz po mestu lahko kupiš Travelcard, ki velja za 1 in drugo cono in stane cca 4,6 funta na dan, vključeni so pa vsi mestni avtobusi in podzemna (tube), ter nekateri vlaki, ali pa Daily bus pass, ki stane 2,5 funta za en dan (do 4.30 naslednje jutro) in velja za vse avtobuse v 1.,2.,3. in 4. coni.

Za po centru se je skoraj škoda voziti s podzemno, saj je potrebno precej pešačiti po hodnikih od vlakov, medtem ko pa so postaje za buse blizu skupaj, linij je veliko, vozijo pogosto… pa še veliko vidiš. Sploh ti stari so odlični, ko lahko kadarkoli “hop in” in tako je vsak semafor avtobusna, kjer lahko vstopiš ali izstopiš. Zastojev praktično ni, saj imajo avtobusi svoje steze.

Sem pa razmišljal, da bi bilo pametno iti s podzemno, ko sva šla do Greenwicha in sva se z busom vozila celo uro. Vendar tu raje priporočam vožnjo z river busom, kjer pa stane povratna karta od jubileum bridge pa do Greenwicha 8 funtov.

Za nine:
Ja, 9 jurjev je šlo v nič. Mi smo šli samo z osebnimi. Nas ni nihče čudno gledal.

Monaco….

Če ti ni odveč odgovoriti na par vprašanj, smo namreč 3 čl. družinica, ki gre konec oktobra v London (mož ne ve nič, zve šele na letališču…..ga bo zvabil kolega) in glede na to, da si bil nekaj dni nazaj te lepo prosim za kakšno bolj izčrpno poročilo ?
Če sem prav razumela priporočaš za prevoz iz letališča bus in ne vlak, vožnja po mestu pa avtobuse, ali ? Kje kupiti karte za prevoz po mestu, se bolj splača za 3 dni kot vsak dan posebaj ali ?
London mi ni neznan, a sem bila vedno tako v aranžmaju oz. tako, da so drugi organizirali, zdaj ko sem pa sama pa ne vem ?
Priporočas obisk London Eye ali kako že rečejo vrtiljaku ?
Kaj ne smemo spustiti ?- je vredno ogleda…

Hvala za info….

Do zdej sem zmeraj hodil z stanstead expressom ki te pride cirka 18-20 funtov povratna karta ce jo kupis ze na letaliscu…vlak pelje 45min je relativno blizu terminala. Glede da imas otroka (sicer ne vem koliko je star, bi bilo moje priporocilo vlak)

Gibanje po Londonu je spet odvisno kje boste stacionirani. Ce si izven 2 cone ti priporocam da vzames Travel card ki velja za buse, podzemno ipd. Da se skombinirat da se kupi 3dnevna v komadu ampak o tem bos ze sama vidla kaksne plane boste imeli.
Karte je zelo enostavno kupit, na sami postaji podzemne ali pa pač pri vsaki drugi trafiki kjer imajo oznaceno da prodajajo “public transport tickets”

Kar se tice ogleda mesta samega. Ce gres prvic in sploh ce tvoj moz in otrok nista se bila v Londonu ti toplo priporocam da obisces London Eye…fora pa je v tem, da je pred njim zmer taka vrsta da glava boli (podobno kot pri Eiflovem stolpu) tko da se ti splaca karto kupit ce se le da vnaprej…je pa vredno truda.

Priporocam tudi vse muzeje ki so zgoraj nasteti, morda ce boste meli casa da si kupite karte za turistic guided buses ki jih najdes na vsakem vecjem krizicu…te pac peljejo cez vse vecje znamenitosti.

oglejte si tudi london bridge pa Tower of London. Ne spusit tudi zabavnih stvari na Covent Gardenu in obisk Leicester Squera….

mislim stvari za ogled je na pretek vse je pa odvisno kako si dan organiziras.

Ce pa res nimate pojma kaj bi si ogledali priporocam ti da si kupis “Time Out” magazin ki ga dobis pri vsakem newspaper agentu…izhaja 1x al 2x na teden nisem siguren, notri mas pa manj al vec vse kar se trenutno dogaja v londonu ter cene le teh dogodkov.

Lepo bivanje!

>stanstead expressom ki te pride cirka 18-20 funtov povratna karta ce jo kupis ze na letaliscu…vlak >pelje 45min je relativno blizu terminala…

stane 22 funtov na letalu Ryan air, na sami postaji pa 24 funtov povratna.
LP

Sploh če gre družina bolj priporočam avtobus za prevoz iz Letališča do Londona. Predvsem, ker se ti bolj posvetijo (vlak ima svoj vozni red, ne glede na kogarkoli). Najprej ti šofer pritljago naloži noter, potem ti jo pa v mestu da osebno iz avtobusa. Nobene naglice, nevarnosti da se kaj izgubi, koga pozabi kje… Pa še, cena je cca 10 funtov po osebi nižja, kar pomeni, da boste kar nekaj prišparali…
Coach station je čisto pod terminalom na letališču, samo v spodnje nadstropje in do konca hodnika (vse lepo označeno), za nazaj pa greš tudi samo par metrov pa si na tekočih stopnicah in v terminalu.

Za družine pa sploh ne priporočam podzemne, ker se kaj hitro zgodi, da bo kdo ostal na postaji, ali pa ga bo gneča potegnila iz vlaka na postaji. Pri avtobusih je vsaj to garancija, da (pri novejših) ne odpelje dokler ne gredo vsi mimo šoferja (in pokažejo karte).

Če pa boste stanovali v 3.coni ali pa še kje bolj zunaj, je pa podzemna nuja, ker boste z busom porabili preveč časa. Za v 1. in 2. coni pa so busi zelo dobra izbira. Pa še otrok bo navdušen nad vožnjo v zgornjem nadstropju 🙂 Avtobusi niso natrpani.

Vozovnice za bus kupiš na vsaki avtobusni postaji na avtomatu. Travelcard in karte za podzemno pa tudi kupiš kar na avtomatih na postajah podzemne. Za bus kupiš kar vsak dan posebej, preden vstopiš na bus, kako je pa z večdnevnimi travelcardi, pa žal ne vem.

Pri postajah te moram opozoriti, da ima vsaka avtobusna postaja več postaj. Npr. Trafalgar square ima (če se ne motim) 6 postaj (na različnih ulicah okrog). In iz vsake gre bus drugam. No, ne iz vsake Sliši se zapleteno, toda na vrhu vsakega BUS stebrička je tablica z črko, zraven pa je zemljevid, kjer so narisane vse postaje. Pa lepo je urejeno, te neka točka zanima, pa pogledaš v tabelo in lepo piše na kateri črki moraš stati in kateri bus pelje tja.

London Eye bi znal biti zanimiva zadeva. Midva nisva šla gor, ker je bila ful gužva, pa še vstopnina se nama je zdela predraga. No, kasneje sva ugotovila, da so itak vse vstopnine v londonu zelo drage… več o njem imaš na http://www.londoneye.co.uk/

Obvezno si morate ogledati kakšen muzej (brez vstopnine). Če vas zanimajo mumije (celo mumija krokodila!), potem je to British museum, drugače je bil pa meni Natural history museum veliko bolj všeč (dinozavri, sekvoja…), pa niti slučajno nisem biolog.

Pa seveda vse “obvezne” točke, kot so picadilly circus (če greste v picadillybackpackers hotel, bo pred nosom), trafalgar square, parlament z big benom, menjava straže ob 11.30 pred buckingamsko palačo, sprehod čez novi millenium bridge…

Pa Oxford street s trgovinami in pa obvezno še v veleblagovnico Harrods. Zame je bila to najbolj nora zadeva v Londonu. Ogromna trgovina (pri vhodu dobiš zemljevid, da sploh kaj najdeš), vsaka soba je totalno drug svet… res noro.

V prvi trafiki v londonu kupi mini zemljevid londona (za 1.75 funta) in si obkroži točke, ki jih želite videti, tako boš najlažje organizirala. Potem si pa izbereš eno točko in lepo v miru greste potem do naslednje. Ne vem kaj ti naj bolj pametnega svetujem, ker nimam dosti izkušenj s tem, ker ne maram da drugi organizirajo zame…

Če te še kaj zanima pa kar vprašaj!

Mi gremo s enim aktivnim 4 letnikom…večina kart je tako bolj ugodna ali je sploh ni za 4 letnika……mal me skrbi ker mož ne ve, da gre…………..pa sem mal v dvomu povedat kako uro prej ali šele na letališču (osebo, ki bi ga nevede zapeljala na letališče imam) ………
London mi ni neznan, le organizirala nisem vsega sama, enkrat sem bila s eno skupino (izobraževanje-ples)kot spremljevalec, drugič preko Kompasa, tretjič pa na jezikovnem izobraževanju-cel razred- tega je cca. 10 let nazaj,…..
Le tokrat moram biti pripravljena.
Razmišljala sem tako, da bi šli iz letališča s avtobusom in do hotela v centru (ne strogem), drugi dan in tretji so za ogled, četrti se vračamo…….
Ogled ideja : Zoo- že zaradi otroka, pa ker je večji kot naša Slo žalost, London Eye (če kupiš karto na internetu, greš potem mimo vrste ?), potem vožnja na Temzi in ogled ‘Cutty Sark- (sori napaka v imenu)’, potem še ogledi Madam T.- voščene lutke, potem bi pa gradili na muzejih (ni Natural history museum za plačat- kakor jaz vem smo goljufale glede starosti, da smo še otrok 14 let ali nekaj takega, da smo dobile bolj ugodno karte) in bol znanih trgih, Big Bang in Harrolds, trgovina igrač……………….., Bus- verzija je čisto spodoben prevoz…..bomo videli kako bomo napredovali zaradi gužve, podzemna bo gotovo na planu ker se 2 še nista peljala, pa ful logično in pregledno imajo zapisano kam in kako pelje posamezna linija……

Kaj pa hrana, cene, kje je ugodno, ali imajo tudi kje verzije plačaj……in pojej kolikor moreš…..te verzije so ponavadi ceneje…….pa v Pubih …….tudi pa kje kakšen sendvič………… ?

Drugače pa hvala za nasvet………dokončen plan naredim nekaj dni prej………

TERRAVISION BUS: 75 minut voznja, cena povratne 20 evrov.

http://www.terravision.it/london_multi_city_ticket.html#

Za živalski vrt moraš predvideti kar veliko ur – midve s hčerko sva bili tam 6 ur in še ni bilo dovolj.
Vrnite se z ladjico .
London Eye- cena je čist previsoka. Če ne poznaš plan mesta in točno veš kaj je kje, je totalno
brez veze vreč stran denar za polurno vožnjo.
Za Greenwich in Cutty Sark pa je bolje iti z vlakom – je hitreje , pa lepo pot ima. Tam imate zelo blizu postaje Goddards Pie and Mash Shop , kjer je hrana poceni in zelo okusna.
Natural Museum je zastonj, tam tudi računaj kar nekaj ur, da si vse pogledaš.
Na Oxford Streetu imaš par lokalov z All you can eat ponudbo. Vzameš za odrasle, pa se še otroci najejo.
Obvezno pa moraš otroke peljat v trgovino z igračami Hamleys .

Midve sva bili en teden, pa je še zmanjkalo časa.

V London grem oktobra. Ceno za povratno karto sem placal (bom pisal kar cene v SIT) 7000 sit s taksami iz Trsta. Hostel sem rezerviral v centru Londona (hyde park) za 10000 sit (3 nocitve z zajtrkov), v sobi za 6 mixed room, karto za podzemno za 2 dni, neomejeno stevilo vozenj (cona 1-6) sem kupil prek interneta 5000 sit. Karto za muzej voscenih lutk se da kupit prek interneta tudi (cena je po 167h 5000 sit).

Dylan, želim ti prijetno bivanje (ajd, spet sem en malo fouš). Cenovno si si dobro zrihtal, samo tista s 5000 SITi za podzemno mi pa ne da miru. Upam, da greš v London ne vem ta kolkič, da se ti splača vzet karto za podzemno za vse cone ali pa se boš samo s tubo vozil. No, ja sicer pa ne vem, kaj imaš namen videti. Brez zamere, prosim.
p.s. Zame sta bili dovolj cona 1 in 2 (dva dni 6 funtov), za ostalo je pa časa zmanjkalo.:(:(:(

V Londonu raje uživajte v posebnostih Londona (za tak živalski vrt rabiš cel dan – škoda dneva če bost tako malo tam), v živalski vrt se pa zapeljite enkrat do Schönbruna na Dunaju. Je veliko lepši in boljši. (no, v londonskem še nisem bil, poznam pa ljudi, ki so bili že v obeh in pravijo da je Dunajski čisto kaj drugega), pa še vstopnina je skoraj simbolična.

Naturaj history museum je preverjeno brezplačen! Pred par leti pa še ni bil, tako da v večini vodnikov piše, da je brezplačen po 16 uri…

Peljite se raje do Greenwicha in Cutty Sark ladije po Temzi. Veliko lepše kot z vlakom!

All you can eat so razmeroma drage, razen če si res lačen. Ima pa precej restavracij ponudbo, ko dobiš za 6.9 funta 2 obroka (ki eden sam stane 5.5 funta). Ena zelo dobra in zelo lepa restavracija s takšno ponudbo (in poceni otroškimi meniji) je pri Tower Bridge. Greš čez most (iz tiste strani, kjer je Tower of London) priti križišču in je na levi strani ceste kakšnih 100 m vstran. Moram pogledati, če imam še kje račun, da ti lahko povem še ime. Ima pa zunaj tisto trikotno tablo na pločniku, kjer je tudi napisana ta ponudba. No pa v Pizza Hut je po 16 (17?) uri tudi takšna ponudba.

Terravision stane povratna 14 in ne 20 funtov, kot je Majstor napisal. Preverjeno. National Expres pa 15 funtov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close