Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice London letalske karte-Akcija Adria Airways

London letalske karte-Akcija Adria Airways

poglej post london hostel junij
tam sem ze vse napisal.en post nizje od tega

lp

A mogoče kdo ve, kako je z otroškimi kartami na londonskih metrojih in na Heathrow Expressu. Na webu ne najdem nikjer nobenega podatka, ali je za otroke karšenkoli popust. Moj sin bo v času najinega potovanja star 5 let.

bok
na metrojih dvomim da rabis karto zanjga.ce ga lahko nosis v narocju potem ni problema
ko prides do terminala ga dvignes pa greta skupaj cez.
oz
saj vse pise na netu 🙂
http://www.tfl.gov.uk/tfl/fares-tickets/2004/travelcards-family.shtml

lp

Za Heatrow Express :

FAMILY RAIL CARD (available only from our ticket offices only)
Adults can get 34% discount on all tickets and up to 4 child tickets at 60% discount.

Za karte pokliči na Adrio in preveri to ugodnost, drugače ti pa priporočam RyanAir (ryanair.com) ali po 1. maju EasyJet (easyjet.com).
A

“Ne razumem, zakaj naslov sporočila Re:bojanf, če govorimo o letenju v London”
————————————————————————————————————————-
Vito, to navado imam še iz foruma starši staršem, tam je navada, da če nekomu odgovarjaš, napišeš v naslov njegovo ime, da se ve, komu odgovarjaš in tisti potem sporočilo tudi prebere.

meni se zdi to v redu in bolj pregledno.
sploh se mi zdi pametno, da v naslov napišeš tisto, kar odgovarjaš, tako lahko novi obiskovalci malo izbirajo tudi na podlagi tega, kaj bodo prebrali o neki temi, če je na njej po 30 različnih postov in nimajo časa, da bi vse po vrsti prebrali.

sicer pa mi ni problem pustiti enak naslov, če to koga moti 🙂
LP

Kar se preglednosti tiče, naslov “Re:bojanf” ne pove čisto nič o vsebini, ki je v tvojem primeru pristajanje letal v Londonu.

Komu odgovarjaš, je pa tako jasno vidno po nitih, ki povezujejo posamezne poste.

Karte gor ali dol, najdražje je v Londonu bivanje. Mi lahko kdo svetuje, kje je možno poceni prenočiti? Hvala!

Jaz bom spal pri frendu, takorekoč zastonj! Zato mi je karta največji strošek…. Popravek: največji strošek mi bo karta za ogled tekme! Uf… še pomislu nisem, da bo karta za tekmo več kot pa sam let! Kmalu bo res tako kot se je zgoraj omenjal…. da bomo hodli na kavo v London!
A

V Londonu se dobi prenočišče z zajtrkom od 4000sit dalje,brez zajtrka pa še ceneje,najugodnejše varjante se dobi na spletnem naslovu http://www.travelstay.com/, preverjeno

V Londonu vlada huda konkurenca zato se tudi prenočišče da najti po primerni ceni,nazadnje sem odštel 3000 po osebi v troposteljni sobi,v centru Londona…

jure:
“drugače pa ti za nekaj dnevni izlet v london tako ali tako ne uide 100000 sit in čisto vseeno je če temu dodas se tistih 5 ali 10 tisoc ki si jih več dal adriji.”

kaj je potem teh 5-10jurjev en baksis za adrio, al je to cena zanic kosila, ki ga dobis na letalu al je to samo cena narodne zavesti, da izberes slabso ponudbo samo zato, ker je slovenska?!?

Sorry ampak ta denar moraj jaz zasluziti in ga veliko raje dam za npr en hostel, ki je blizji centru ali pa marelo v londonu,…

LP L

Kot sem že omenil je to, za kaj bos dal denar, lastna presoja.
Vsekakor, pa je v teh perih tisočakih vkjučeno po malem vse, kar si zgoraj naštel.
Te pa zastopim da ti ravno tistih nekaj tisočakov pomeni veliko… a čemu potem ravno v London???
Prišparaj še raje kakšnih 50000 tisočakov in se potem odpravi kam v Indijo ali Azijo kjer bos lahko za ta denar cel mesec… pa še šparati se da, če ti uspe priti h kakšnim domačinom.
London pa je prestolnica ki jo je treba občutiti, za kar pa je par dni premalo.
Pa ne me razumeti da navijam za Adrijo.Tudi jaz sem potoval z Ryanairom in je bilo cool.
Hočem le povedati, da ni več take razlike v ceni, da bi se splačalo prerekati kaj je boljše.
lp

Še eno Lordovemu podobno razmišljanje…
Zakaj nekoga, ki ima namen obiskati London (vsak sam verjetno najbolj ve, zakaj gre ravno tja) pošiljati v Indijo ????? Ali pa v Jasenik ???
Pa saj ljudje ne potujejo nekam zaradi trenutne količine denarja v žepu ampak obratno, način potovanja v željeni kraj prilagodijo svojim finančnim razmeram. In če nekdo želi v London, ki je v vseh pogledih drago mesto, nima pa neomejenih stredstev, bo najbrž gledal na vsakega tisočaka, ki ga lahko prihrani. Predvsem pri prevozu tja, da si bo potem tam na isti račun lahko več privoščil.

Ne gre za pošiljanje pač pa za svetovanje… tega pa za razliko od drugih od tebe ni za pričakoveti.
No sedaj sem pa preveril karto lj- london in cena je pri adriji za 1000 sit višja kot pri easyyet.
Kaj pa praviš na to vito?
Si boš res lahko kaj privoščil za to razliko v Londonu?
Kot boš ugotovil je razlika zanemarljiva…
Pa še nekaj:primerjanje mojih mnenj z lordovimi je zgolj še en dokaz da raje pametnjuješ, da bi potem izpadel pameten, kot pa da bi svetoval.
Res me malo zanima kakšne vrste težav imaš?
lp

Prav tako me zanima koliko od tvojih nasvetov je prebranih iz knjig in potopisov in koliko je tistih ki jih daješ iz lastnih izkušenj???
Aja preverjena cena je za mesec maj .

Mene sam nekaj zanima. A velja ta ponudba za Adrio tudi če letim tja petek in nedeljo nazaj? Je že kdo klical?
A

bom vprašal nekdanje sodelavce kako in kaj
ko izvem ti odgovorim
lp

Spoštovana oseba, ki se skriva za vzdevkom jure!

Meni osebno je taka razlika tudi zanemarljiva, več mi pomeni ustrezen vozni red letenja.
Nekomu, ki potuje z zelo omejenimi sredstvi pa lahko tudi ta drobiž nekaj pomeni.
Če za 1000 SIT cenejši prevoznik leti zvečer, dražji pa zjutraj, je razlika manjša od cene prenočišča in se splača z dražjim. Pri obratnem ali enakem voznem redu obeh prevoznikov pa ne vem, zakaj ne bi prihranil tudi samo enega jurja. Še toliko bolj, če karto lahko kupim iz dnevne sobe in mi ni treba hoditi v poslovalnico.

O svetovanju pa samo tole. Boljše nobenega nasveta, kot svetovati nekomu, ki želi čim ceneje priti do Londona, naj gre v Indijo.

Ne vem kaj je tako narobe z nasvetom za Indijo.
In to mi govori oseba ki se ima za popotnika.
Se mi je pač zdelo da lahko nekomu ki ima omejenae finance ponudi Inija ali Azija več kot pa pregrešno drag London.
Kaj pa bo naredil je pa njegov problem
Adrija vozi zjutraj ob sedmih, leti bližje pa še zajtrk dobiš… za jurja!!
Menim pa tudi da viti zopet ni kaj pametnega prispeval v tej temi… razen pametovanja seveda.
Pa še to :nič se ne skrivam za imenom jure ampak je to moje ime!
lp

A je že šel kdo po karte??

Jih že imam.

Imas naslov (tel. ali url)?

Koliko pa je to zneslo v funtih? Teh 3000 tolarjev se mi zdi preveč okrogel znesek…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close