LONDON-GATWICK
Najcenejša varianta je vsekakor podzemna železnica, ampak ni lahka za razumevanje- razen, če je hčerka že kje v katerem drugem mestu uporabljala podzemno. Ko opraviš vse carinske formalnosti, se z posebnim-brezplačnim vlakom odpelješ do železniške postaje od koder pa se po Viktoria line (brez prestapanja) pripelješ do glavne postaje v centru mesta Victoria station, od koder pa so potem povezave v vse smeri mesta. Na Gatwicu je najboljše karto kupiti na blagajni in ne na avtomatu, ker so dražje, če se ne motim. Veliko dražja pa je uporaba taxija, pri katerem lahko nevedne potnike kar lepo okrog prinesejo in te vozijo malo po ulicah gor in dol, števec pa kar nabija funte. Z avtobusom pa vožnja nikakor ne pride v poštev, v Londonu sem bil skoraj eno leto in še zdaj ne razumem avtobusnih povezav, vidi pa se veliko,proti podzemni, ko vidiš le temo.
Glede bivanja pa ne bi vedel svetovati, ker sem stanoval pri prijateljih!
Pazite, cene bivanja in v glavnem vsega so zelo,zelo visoke.
Pišite za nasvete! LP
Jaz sem bila novembra v Londonu tri tedne v hostlu Lambeth Sportsman. Meni je blo všeč – za to ceno. Ko sem primerjala cene je bil med najcenejšimi. Postelje niso ne vem kaj (mogoče so nabavli že nove jogije). Imajo pa prijetno “dnevno sobo” in jedilnico. V ceni je tudi zajtrk. Kruh in marmelada, al pa kej podobnega. Sem pa slišala, da so ga kmalu po mojem odhodu tudi nekaj prenavljali, upam, da tudi WC-je, ki pred tem niso bilo ne vem kaj. Ima pa ta hostel odlično lokacijo. Je v čisti bližini London Eye-a, Big Benaa …
Drugače pa sem slišala, da je poceni in fajn tudi Generator.
Glede podzemne, meni se ni zdela zakomplicarana. Zdej se ne spomnim točno več kakšne so cene. Ampak verjetno se ji splača vzet tedensko karto. Lahko uporablja podzemno in buse. Vem, da so dnevne karte, al pa karte za eno vožnjo precej drage, se pa ne spomnim, če obstaja tudi trodnevna.
Če je študentka ali pa dijakinja, naj si nabavi ISIC kartico. Z njo ima tudi par funtov popusta za vlak Stansted – Victoria. Glede StanstedExpressa – vozil naj bi, mislim da na približno pol ure, ampak meni se je skoraj zgodilo, da bi ostala v Londonu, ker dveh sploh ni bilo.
Hrana je v restavracijah zelo draga. V trgovini pa ni neke velike z nami. Js sem si doskrat naredila v hostlu špagete al pa kej podobnega. Mislim, da imajo skoraj vsi hostli tud kuhinjce.
Lp
mestni potniški promet v londonu res ni problem. jst sm si kupla tedensko karto za bus, ker je še enkrat cenejša kot za podzemno in je blo super. full velik vidš, pa itak ti na busih gor piše glavne postaje tko da ne morš sfalit. pa na posamezni avtobusni postaji maš zemljevid za posamezno progo, ki tam ustavi in vse postaje naštete, pa še na podzemni (tam namreč prodajajo karte tut za bus) dobiš take full fajn zemlevide z avtobusnimi programi (pa ne vsemi, ampak samo ta glavnimi, ki te pripeljejo do glavnih znamenitosti).
kar se tiče prenočišča se je naforumu že full govorilo o Našem domu, ki ga ima slovenski župnik in je takoj v drugi coni, stane pa misl da skupinska soba 15 funtov-te sobe niso ne vem kao velike za štiri ali šest ljudi, sami slovenci so tam, pa še lahko se ti zgodi, da si celo sam v sobi (odvisno od datuma kdaj greš), tko da sploh ni gužve:)
kar se tiče hrane je drago, preizkušena varianta je seveda mcdonalds če nč druzga ne preostane, drugač pa če maš možnost, da si kaj skuhaš ni problema, čeprav so njihove trgovine proti našim res bolj boge, ker majo vso hrano že na pol pripravljeno in zmrznjeno
Najhitrejša varianta iz Gatwicka do centra mesta je Gatwick Express, ki vozi cca. 30 minut, pelje pa do Victoria Statin, ki je osrednja železniška postaja in tudi stičišče postaj podzemne železnice. Enosmerna karta stane 12 GBP, obstajajo pa skupinski popusti. Karto lahko kupi tudi na vlaku, cene so popolnoma enake. Šalter za nakup kart je sicer tudi tik za carinsko kontrolo.
Večina muzejev v Londonu je že nekaj časa brez vstopnine, tako da velike koristi od študentske kartice ne bo. Vseeno pa jo je priporočljivo imeti s sabo.
lp
jap tocno tako
sem bil prejsni teden
london eye:namesto 14.25 je 11.25 funta
london dangeous:namesto 14 je 11.00 funta
tower of london:namesto 13 je 09.00 funta
ze to je 3000 sit prisparanih
muzej voscenih lutk pa nima popusta je enaka cena
drugo pa ze skoraj ni za placat razen hrane ,pijace, prenocisca.
PA OBVEZNO PREJ REZERVIRAT SOBO V HOSTLU,sploh sedaj ko je turisticna sezona
saj se mogoce dobi samo na blef it pa da je pol ne bo je kar nerodno.
ma ne vem glede prevoza kaj je boljse.jaz sem vedno kupil tedensko za podzemno
lahko pa da je tud avtobus dobr samo hitr sigurno ni tako,bolj pacasen je 🙂
odvisno koliko casa nameravas biti gor.
za hostel priporocam http://piccadillyhostel.com/
je prav v centru na piccadillyju.soba okrog 5000 sit na noc.pa se dokaj cist je
ce je prvic v londonu je fajn da imas vse na dosegu roke od trgovin do restavracij
hrana:pizza hut-5.45 funta-pojes kolikor hoces(razne pizze,testenine,…)
kitajska-mr.WU-4.45 funta-pojes kolikor hoces(kitajska hrana)
Forum je zaprt za komentiranje.