Lončene posoice
Pozdravljene!
Tole ni ravno v zvezi s kakšnim receptom, ampak vezo ima pa s kuhinjo, zato upam, da mi bo katera znala pomagat. Za darilo sem dobila, čudovite lončene izdelke, ki so me prevzeli. Mala vazica, odprta solnica, ter posodica za med v obliki okroglega panja, pokrita s pokrovčkom, ki ima ročaj v obliki čebelice, zraven pa je priložena lesena palčka za med. Je nežne drap barve in na zg. delu ima narisane čebelice, spodnji del pa je v izgledu naravne gline. Na vazici in solnici so narisane male rožice in so izdelane v istem stilu, kot posodica za med. En del je glaziran v krem barvi, en del, to je spodnji del, pa ni glaziran in ima videz naravne gline.
Ali mogoče katera ve, kje se da to dobit? Sama, bi si še kaj dokupila, ampak osebe ki mi je to podarila, pa tud ne morem vprašat. Mi je nerodno, da bi me narobe razumela in bi mislila, da od nje še kaj pričakujem.
Iskala sem na netu, vendar nikjer ne najdem česa podobnega. Hvala in LP.
Živjo Evita.
Ne vem, če ti bom kaj pomagala, ampak takšne lepe lončene izdelke se dobi v Novem mestu v trgovinici Žefran.
Vem, da je bila včasih tudi v LJ v BTC-ju hala A ena takšna tgovinica (prva ali druga na levo pri vhodu nasproti pivnice “Kratohvil”.
Ti bodo še druge verjetno vedele bolj pametno svetovati.
Lepe so te stvari, a ne?
LP
Damjana
Izdelke , ki jih omenjaš se da kupiti v trgovini Vrč v BTC-ju v hali A (vsaj mislim da je A – no tam kjer je tudi Merkur. Trgovinica je na začetku pri vhodu (na netu si poglej BTC zemljevid ti pokaže točno lokacijo). Izdelke sem videla tudi v trgovini z izdelki domače obrti poleg osrednje ljubljanske tržnicen (ne vem ali se ji reče Bala). Lp
Podobne zadeve sem videla pri Vemi (čebelarska zveza), v Mariboru je trgovina pri Obiju (ko se po avtocesti pripelješ v MB.), vem pa da je v Lukovici (upam, da sem prav napisala), ko se pelješ v Ljubljano iz Štajerske ima Vema svoj hotel in trgovino s čebelarskimi izdelki. Vem da je pot skozi Lukovico in pol nekam v hrib na desno, hotel je novi in je trikotne oblike. Žal se imena ne spomnim več. Spodaj v hotelu imajo pa to trgovino.
Upam, da sem kaj pomagala!
Lp, Monika
Forum je zaprt za komentiranje.