Lolina zelenjavna pašteta
Ker mi je bila včeraj ta zelenjavna pašteta pisana na kožo in sem zamišljeno razmišljala kaj narediti z vso zelenjavo, ki sem jo privlekla od moževe sestre, sem se zato danes lotila in že pospravila zelenjavo v obliki zel. paštete.
Postopek sem malce obrnila (upam, da oprostiš), delala sem v kuhinji moje mame, ki mi pomagala pri čiščenju zel. in hitro postane živčna in je bilo potrebno s čimmanj packarije pospravit zadevo.
Postopek sem naredila tako, da sem na olju popražila na drobne koščke zmleto čebulo in korenje, malce solila in pražila do mehkega potem pa postopoma dodala (na roko v ročnem mikserju rezala zelenjavo) malancane (s kožo), papriko (babure), paradižnik, še malce posolila, popoprala in dodala zdrobljeno celo glavico česna, to sem nato kuhala 1 do 1.5 ure, nato s paličnim zmiksala in primešala 1/3 velika kozarca senfa in zaprla v pogrete kozarce, naredila sem 6 v. kozarcev in 2 x 1 dcl za probo doma in eni kolegici….ki je že včeraj dobila posredovan recept…….
Hvala za idejo, me pa vseno zanima kaj od druge zelenjave lahko daš notri………..zeleno, por, zelje,…… ?
ps. ker je bilo babur preveliko sem zrezane (na drobne koščke) popražila na čebuli pospravila v lončke (2 dcl za piknik iz plastike) in grejo kasneje v skrinjo.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.