ločitev
Živjo,
priznam zame je prvič: prvič, da se oglašam na forumu in prvič, da se spravljam v postopek ločitve. Pač ne gre več. Po petih letih moževega poležavanja na kavču z njegovo mislijo “za mene nobena služba ni dovolj dobra” in istega števila let, ko jaz norim in preživljam družino, sem se ustavila in si rekla: ali Polje ali ločitev.
Torej dragi moji, za začetek bi od vas prosila morebitne napotke, kaj vse hudega me lahko v postopku čaka, ker glede na zadnjih 5 let res ne morem pričakovati, da bo “bubreg u loju” pristal na sporazumno ločitev. In pa seveda, kakšen nasvet dobrega (in ne predragega ) ločitvenega odvetnika v Ljubljani.
Hvala za vaše misli.
Moje sožalje. A če čutiš, da ne gre več naprej, potem je prav, da ukrepaš.
Obstaja poseben forum Ločitev, kjer boš sigurno našla nekaj osnovnih napotkov, kako začeti, tudi imena odvetnikov (kar je sicer zelo nehvaležno). Malo preglej po že odprtih temah, potem pa lahko predstaviš svoj problem. Fajn bi bilo, da ga malo podrobneje opišeš, kje pričakuješ težave – pri otrocih, premoženju, preživnini …
tole pa mene zanima kako boš speljala ☺
če mož nima sredstev za preživljanje si ga (po zakonu ) dolžna preživjati.
Ob najboljšem odvetniku ti lahko nabije socialnega skrbstva, da se ti bo odpeljalo na Polje ☺
Še dobro, da ni res tako, kot si napisal.
Preživnina za bivšega zakonca je pogojna – torej jo sodišče določi ob določenih pogojih in lenoba mislim, da ni med njimi. Skratka, če zakonec nima sredstev po lastni krivdi, mu preživnine ne bodo dosodili. Prednost pri preživljanju imajo pa tako ali tako otroci.
Forum je zaprt za komentiranje.