Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Ločitev premoženja

Ločitev premoženja

Pozdravljeni,

S punco sva 4 leta živela v stanovanju, ki sva ga 2/3 skupaj kupila 1/3 sem podedoval. Ona je bila na naslovu začasno prijavljena in je to podaljševala 4 leta. Po štirih letih se razhajava in se je odselila. Trenutno sem lastnik 2/3 jaz in 1/3 ona. Stanovanje sva prenovila in opremila skupaj. Stanovanje trenutno uporabljam jaz, saj se je ona odselila. Prihodke je imela nekaj višje od mojih in sva imela skupen denar.

1. Zanima me ali lahko ona brez mojega dovoljenja odnaša opremo iz stanovanja preden se dogovoriva o razdelitvi?
2. Zanima me ali lahko ona na podlagi višjih prihodkov v treh letih, čeprav nisva bila poročena (imela je le začasno prijavljeno bivališče) zahteva večji delež stanovanja kot je 1/3?
3 Zanima me še ali lahko zahteva kakršnokoli nadomestilo za bivanje drugje, čeprav se je sama odselila pred 3 meseci? Jaz ji nikakor nisem oviral bivanja v skupnem stanovanju.

Zelo bom vesel vsakršnega odgovora.

Lep pozdrav,

un

Spoštovani!

Oprema, ki je bila izključna last vaše nekdanje partnerice in jo je prinesla s sabo v vašo življenjsko skupnost, spadajo v njeno posebno premoženje in jo lahko odnese. Ostale stvari, katere se štejejo, da so del skupnega premoženja, ne bi smela odnašati, saj se o tem odloči v postopku delitve. Lahko zahteva tudi povečanje deleža, glede na to, če je imela še večje prihodke pa ima še več možnosti, da se premoženje razdeli v drugačnem razmerju. Za bivanje ne more zahtevati nadomestila, saj se je odselila prostovoljno, vi pa ji tudi niste nikoli preprečili bivanja v prej skupnem stanovanju.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close