Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti locitev in selitev v tujini

locitev in selitev v tujini

pozdravljeni!

na Vas se obracam po pomoc oz. nasvet.
Sem locena, mati dveh otrok (6,2), usoda je nanesla tako da je moj novi partner Nemec. Ker je najin odnos prisel do tocke kjer sva se odločila za poroko me zanima kaj se mi lahko zgodi. odločila sem se da se z otroci preselim v drzavo, kjer jih caka boljsa prihodnost, saj sem tukaj visoko izobrazena pa kljub temu brez zaposlitve.
Skrbnica otrok sem jaz, stike z bivsim partnerjem nimava določenih, saj zaradi njegove narave dela jih ne more dolocit, tako da sem do zdaj hodila na roko bivsemu in so stiki potekali po dogovoru oz. ko je imel on cas. Vem, da se z njim o tem ne bo mozno ne pogovarjat, ne dogovarjat in da bo poskusal zagrenit zivljenje kolikok se da, saj to ne bo prvic.
Novi partner se je pozanimal v Nemciji, tam so mu dejali, da problemov ne bi smeli imeti, saj gre za zdruzevanje druzine, vecje moznosti za zaposlitev,skrbnica sem jaz in smo v eu kjer so zakoni kolikor toliko podobni.
torej ali se z otroci lahko preselim v drugo drzavo eu?

hvala in lp

Spoštovani,

Menimo, da brez soglasja očeta, otrok ne morete odpeljati v tujino oziroma bi to pomenilo, da onemogočate stike. Če pa tisti od staršev, pri katerem otrok živi, onemogoča stike med otrokom in drugim od staršev in stikov ni mogoče izvrševati niti ob strokovni pomoči centra za socialno delo, lahko sodišče na zahtevo drugega starša odloči, da se staršu, ki onemogoča stike, odvzame varstvo in vzgoja in se otroka zaupa drugemu od staršev, če meni, da bo ta omogočal stike in če je le tako mogoče varovati otrokovo korist.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close