ločitev in poraz
Vse več je ločitev, ker ne zna nihče več nič potrpeti in ker so ženske finančno samostojnejše, kot so bile nekoč. Kriza po moje zmanjša število ločitev, ker je v dvoje lažje “voziti” oskubljen “domači finančni sektor”, kto pa če si sam.[/quote]
Se sploh ne strinjam. Nihče se ne loči, ker se mu ne ljubi več pregovarjati in v bistvu, glede na kakovost zakonov, je ločitev še premalo!
Torej se je tip poročil le s tem namenom, da si bo lahko čez čas izpolnil željo in poiskal drugo ?
Odideš, če nisi zadovoljen……[/quote]
Saj v tem je tudi veliko resnice. Veliko ljudi se preprosto ničesar ne nauči o sebi, ko se jim malo zatrese zemlje pod nogami, ko sem ji malo poruši predstava o zvezi, ki so jo imeli. Vztrajajo pri svojih prepričanjih in ne spoznavajo novih, zato raje nonstop spoznavajo nove ljudi. Ne prevzemajo dovolj odgovornosti nase, ko nekaj ne gre točno tako kot so si zamislili. To je najtežji del odnosov za velik del ljudi. Kar želim povedat je to, da se nekateri ljudje razidejo zaradi “težav”, iz kateri bi se drugi “zlahka” naučili o sebi kaj novega, s tem pa njun odnos postal še bolj stabilen. Večina pa le išče enega in edinega “princa”, ki jim bo omogočil, da bo odnos tekel brez osebnih konfliktov, za katere bi dejansko morali bit sami odgovorni.[/quote]
To velja za zveze, ki trajajo do dveh let, za zakon pa po 15, 20 letih kaj takšnega ne moreš trditi.
Za kaj takšnega (s čigar citatom se mimogrede strinjam) mora biti človek odprte glave in se bit pripravljen česa naučit, bit do neke meje ponižen (da ne rine z glavo skozi zid), bit toliko realen, da si ne domišlja, da že vse ve po 1, 2, 3 vezah.[/quote]
Jp, nekako tako. Spider, ni toliko, je pol manj. Ampak tista je bila samo podlaga za novo. Zdaj gre šele zares. Tu pa spravljam teorijo v prakso ja. 🙂
No, mene ločitve ne presenečajo. Ločitve so posledica pretvarjanja in neiskrenosti v odnosu, pri čemer je bilo to pretvarjanje od samega začetka veze. Jaz sem si moža vedno predstavljala kot nekega zaupnika, torej osebo, s katero bi se lahko pogovorila o vsem. Danes pa so recimo možje do svojih žena iskreni ravno toliko kot do sodelavcev (seveda velja tudi obratno). Potem so tu “štancanja” otrok v vezah, ki praktično že razpadajo. Zelo popularne so porodniške v obdobju, ko so v službi kakšni problemi (recimo veliko dela, neustrezna vladavina določene politične opcije). Ne vem, mogoče sem preveč realna. Najbolj mi je žal otrok, a k sreči se jih večina pobere, znajde v življenju. Seveda pa je to bolje kot da so priča nasilju v družini in prepirom.
Po čem sklepaš, da mi manjka odgovornosti? Vprašam zato, ker včasih iz mojih teorij vlečeš neke napačne sklepe. 🙂 Meni je jasno, da imamo na življenje in odnose različne poglede in vsak tukaj predstavlja svojega. Lahko se od drugih kaj naučiš, lahko pa tudi ne. Izbira je svobodna. Vprašaj se raje, zakaj se toliko razburjaš nad tistimi, ki nimajo enakega pogleda od tebe in boš prišel do spoznanja, da morda tudi ti nisi tako “širok”, kot misliš zase, da si.
Zakaj nisi predstav tudi realizirala? 😀 Se pravi, če nisi poročen, je bolje, ker do ločitve sploh ne more priti? :)))[/quote]
Ker čakam na takega kot si ti. :))))))[/quote]
Mogoče pa Matjažkota punca pusti in se odpre lov na njega. :))
Matjažko, čuj, poglej koliko žensk zate, lahko bi odprl tisti tvoj toti hotel pa malo razvajal deklice, kaj praviš?
Jaz in moja sva šla narazen po 19 letih skupnega življenja. Sva imela neko hudo travmo in posledica je bila ta, da sva se odtujila. Na začetku je bilo hudo ampak potem se navadiš. Po nekaj časa sem spoznal super žensko se z njo poročil in imava ža dva otroka. Nič ni večno tudi zakon ne. če ne gre je pač bolje da gresta narazen ne pa da živita v neki laži (eden vara drugega, se ne ljubita, živita en mimo drugega itd.). Ko greš narazen ne smeš več gledati nazaj (biti obremenjen z staro zvezo), ker potem obtičiš v preteklosti namesto da bi šel naprej.
Ker čakam na takega kot si ti. :))))))[/quote]
Mogoče pa Matjažkota punca pusti in se odpre lov na njega. :))
Matjažko, čuj, poglej koliko žensk zate, lahko bi odprl tisti tvoj toti hotel pa malo razvajal deklice, kaj praviš?[/quote]
Kar na plano z evri. Jaz se lotim ženske globinsko: telo in duša. :)))
Pri Antilopi, imam občutek, bo treba izbrati prvo telesne prijeme, da se zrelkasirajo vse mišice, malo se mi zdi zakrčena. 😀
Verjetno pred tabo. :))) Mene je Matjažko zgoraj citiral in mu odgovarjam na citat. Če bova rabila opazovalko, ti sporočim. :)))[/quote]Cccccccc mene je večkrat citiral kot tebe, hehe :)))))
Sploh imaš pa pri meni, tam, kjer imam center za agresijo, listek s številko 1 :)))))
cccccc ne saj ne… :))))))
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Verjetno pred tabo. :))) Mene je Matjažko zgoraj citiral in mu odgovarjam na citat. Če bova rabila opazovalko, ti sporočim. :)))[/quote]Cccccccc mene je večkrat citiral kot tebe, hehe :)))))
Sploh imaš pa pri meni, tam, kjer imam center za agresijo, listek s številko 1 :)))))
cccccc ne saj ne… :))))))[/quote]
Evo, lepo da sem nekje na 1.mestu. :))
Cccccccc mene je večkrat citiral kot tebe, hehe :)))))
cccccc ne saj ne… :))))))[/quote]
Evo, lepo da sem nekje na 1.mestu. :))[/quote]Mogoče tam po principu sklada, last in first out, ti bo matjažko to razložil…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Katenjka, danes sem pešačil na Pohorje z eno kolegico, pa je kaj hitro omagala, bi še delal daljšo turo… 🙁
Ti dobiš prednostno številko in preskočiš kar nekaj mest na lestvici, če si bolj vzdržljiva? 😀
Antilopa in Bibita menda tudi nista več v najboljši formi, po moje se kar hitro prepotita. 😀 Potem pa je problem, ker ne moreta sleči mokrih majčk in se lahko prehladita.:)))
Forum je zaprt za komentiranje.