Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Ločitev, delitev premoženja in loto

Ločitev, delitev premoženja in loto

POzdravljeni!

Še tu postavim vprašanje. Mogoče dobim odgovor.
Torej: tožba za ločitev je vložena, datum je določen, se pravi pred odločbo o ločitvi … če v tem času eden izmed partnerjev dobi visok znesek na loteriji, ali se mora tudi deliti na pol, ali to ni več kot skupno premoženje?

Hvala za odgovor!

Spoštovani,

Dokler v rokah ne boste imeli pravnomočne sodbe o razvezi zakonske zveze, ste še vedno v zakonski zvezi, kar pomeni, da lahko dobitek spada v skupno premoženje.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni,

ko ravno omenjate loterijo……..me zanima ali bi se res delil na pol tudi loterijski dobitek??
Ali se ne deli samo premoženje pridobljeno z delom v zakonski zvezi in ne podarjeno in podedovano premoženje?
Loterijski dobitek ni ravno denar pridobljen z delom, se mi zdi.

Ali si narobe razlagam?
Hvala.

lp.

Spoštovani,

Tudi mi se načeloma strinjamo z vami, vendar se pri tem poraja še en problem: namreč denar, s katerim je bila srečka kupljena predstavlja skupno premoženje, zato smo se (in tudi nekateri drugi teoretiki) postavili na stališče kot smo ga zapisali. Seveda pa je to le stališče, dokončno odločitev poda sodišče.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close