ločevanje živil
Lep pozdrav!
Začela sem z dieto ločevanje živil 3 mesece.
po 3 tednih sem zgubila 6kg.
Imam pa vprašanja:
– naveličala sem se jesti čez dan samo meso in me zanima če lahko ta dan za večerjo pojem eno jabolko recimo da je za zajterk nisem pojedla Rečejo 2 jabolki jaz pojem eno zjutraj in eno zvečer
– ne marem čiste črne kave kaj jo lahko mešam z mlekom na proteinski dan
-poznate kakšne racepte ki bi mi malo popestrilo krožnik kakšne kombinacije, ker povsod piše samo našteto nikjer pa kako kaj med sabo kombinirati
Anja
Avtor: andi ()Datum: 05-01-03 23:12Oliver, tukaj spodaj je ta dieta.DIETA ZA SPREMEMBO METABOLIZMADieta zahteva psihološko pripravo in vztrajno odločnost ker traja 90 dni.Cilj te diete je poleg izgube odvečnih kilogramov, sprememba metabolizma v organizmu, kar je zagotovilo, da bomo po končani dieti obdržali željeno težo. Teža se zmanjša od 18 do 25 kilogramov. Če želi nekdo izgubiti manj kilogramov, lahko preneha z dieto prej, vendar se s tem metabolizem ne spremeni. Dieta se vedno prične s proteinskim dnevom in se po sadnem dnevu začne znova. Razporeditev dni se ne sme spreminjati. Kava in čaj se lahko pijeta brez omejitve, vendar brez sladkorja. Količina hrane, ki se poje za kosilo, naj bo poln globok krožnik, za večerjo pa polovica manj. V obdobju 90 dni pride na vrsto trikrat VODNI DAN, in sicer vsak mesec en dan, ki mora obvezno slediti sadnemu dnevu, sledi pa mu proteinski dan. VODNI DAN pomeni, da ves dan pijete neomejeno količino navadne vode. Po končani dieti še 90 dni jeste za zajtrk samo sadje, ostalo pa jeste po želji. Če v tem obdobju izgubite še 3 kilograme, je to zagotovilo, da je prišlo do spremembe metabolizma. Diete ne smete izvajati naslednje 3 mesece.Ne izgubljajte upanja in volje, če vam teža ne pade v prvih desetih dneh, potem se nenadoma izgubi tudi do 4 kilograme.Če imate željo po sokovih, se priporoča gazirana pijača, ker ima manj sladkorja. Sadje jeste za zajtrk. Sadje se jé za zajtrk, ker organizem iz njega črpa integrirani sladkor s katerim hrani živčni sistem. V času diete se lahko pojavijo alergije, zato ne pozabite na košček jedilne čokolade. Osebe, ki imajo zvišan krvni pritisk, že po nekaj tednih nimajo potrebe po zdravilih. Zaželjeno je, da pri dieti kontrolirale krvni pritisk in krvno sliko.ZAJTRK: je vseh 90 dni enak. Jeste ga v paru: dve jabolki / dve mandarini / dve hruški / dve breskvi / dva graipfruta; če jeste drobno sadje, ga pojejte v velikosti ene pesti.1.PROTEINSKI DANKOSILO: kuhano ali pečeno meso v velikosti dveh zrezkov, solata v neomejeni količini. Na koncu popiješ 2 dl čiste juhe. Namesto mesa lahko pojeste tri kuhana ali pečena jajca. Ali sir v enaki količini kot meso. Mlečne izdelke lahko uživate samo ta dan (jajca in meso ne mešati), namesto sira – jogurt. VEČERJA: enako kot za kosilo, samo brez juhe. Če je bilo za kosilo meso, mora biti tudi za večerjo. Če vzamete sir, se za isto količino zmanjša količina mesa in jajc.Količina naj bo za polovico manjša. 2.ŠKROBNI DANKOSILO: jeste lahko fižol (pasulj), grah, lečo, riž ali krompir obvezno kuhan z dodatki začimb: sol, poper, vegeta, origano, poper, pelati, ketchup. Zraven pojejte en kos kruha in solato. VEČERJA: isto kot za kosilo, samo v polovični količini.3.OGLJIKOVO-HIDRATNI DANKOSILO: kuhane testenine z dodatkom začimb (glej zgoraj), kuhano testo ali pizza samo s ketchupom – v velikosti normalne pizze iz picerije ali katerokoli drugo slano pecivo v količini pizze.VEČERJA: dva manjša kosa torte ali 3 do 4 kose peciva ali 3 kepice sladoleda in obvezno 1 –3 rebra jedilne čokolade. 4.SADNI DANKOSILO IN VEČERJA: jejte veliko mešanega sadja.
ZA NIKO!
Avtor: Tinkara ()Datum: 28-05-01 14:12POzdravljena Nika!Tukaj ti posiljam dieto, sorry, da si tak dolg cakala.. DietaCilj te diete je, poleg izgube odvečnih kilogramov, sprememba metabolizma v organizmu, kar je zagotovilo, da bomo po končani dieti obdržali željeno težo. Dieta traja 90 dni in v tem času boste izgubili 18-25 kg. Če boste dieto prekinili prej, ne bo prišlo do spremembe v metabolizmu. ZAJTRK: je vseh 90 dni enakSADJE (2 jabolki, ali 2 hruški, ali 2 pomaranči…. Ali pest drobnega sadja) Dieta se vedno začne s proteinskim dnevom in se po sadnem dnevu začne znova! VRSTNI RED DNI SE NE SME SPREMINJATI!!!1 DANProteinski danKOSILO: 2 kuhana ali pečena zrezka, kos kruha, solata v neomejeni količini, 2 dcl juhe brez zakuhe. Namesto mesa lahko pojeste 3 jajca ali sir v enaki količini kot meso. Mlečne izdelke lahko uživate samo ta dan. Juho obvezno popiti ob koncu obroka. VEČERJA: Jeste enako hrano kot za kosilo (brez juhe); če ste za kosilo jedli meso, ga morate jesti tudi za večerjo, isto velja za jajca in sir, količina naj bo za ½ manjša.2 DANŠkrobni dan KOSILO: Jeste lahko fižol, grah, lečo, riž, krompir, obvezno kuhan. Uporabite lahko naslednje začimbe: sol, poper, vegeta, ketchup, kuhan paradižnik in origano. Ob tem
pojeste kos kruha in solato. VEČERJA: enako kot za kosilo, vendar v manjši količini (količina vsega kar jeste naj bo za kosilo poln globok krožnik, za večerjo pa pol manj!)3 DANOgljikovi hidratiKOSILO: Kuhane testenine z dodatkom začimb (glej zgoraj) ali pizza samo s ketchupom ali katerokoli drugo slano pecivo v količini pizze. VEČERJA: 2 manjša kosa torte ali 3- 4 kosi peciva ali 3 kepice sladoleda in obvezno 1 rebro čokolade za kuhanje. 4 DANSadni danPri vseh obrokih uživajte sadje. Moj nasvet: pri enem obroku uživaj samo eno vrsto sadja! Enkrat mesečno morate imeti vodni dan, ki mora obvezno slediti vitaminskemu dnevu, sledi pa mu proteinski dan. Kavo in čaj lahko pijete v neomejenih količinah, vendar brez sladkorja. Po končani dieti lahko jeste normalno, za zajtrk pa še 90 dni jejte sadje. Če v naslednjih 3 mesecih bo dieti izgubite še 3 kg, je prišlo do spremembe v metabolizmu. Dieto smete ponoviti šele po 3 mesecih. Zaželjeno je kontroliranje pritiska in krvne slike. Veliko užitkov in uspeha!!!Pa se kaj oglasi na forumu in povej, kako ti uspeva!Lep pozdrav!
IMAM PA TUDI TO DIETO KI SE JO BOM NAJBERŠ LOTILA KER MI TA NI PO OKUSU
DIETA ZELENI SLAP
V čast mi je, da ste se odločili preizkusiti dieto, ki jo uspešno uporabljajo milijoni ljudi po svetu z izrednimi rezultati. Zdaj imate možnost tudi vi. Prepričan sem, da ste poizkusili že vse mogoče diete in načine prehranjevanja, vendar brez uspeha. Tokrat bo drugače !!!
NAJPREJ SE MORATE TRDNO ODLOČITI IN OBLJUBITI SAMEMU SEBI, DA SE BOSTE TOČNO DRŽALI NAVODIL, KI JIH BOM VAM DAL. POMEMBNO JE, DA DOBRO PREBERETE NAVODILA, KJER PIŠE KAJ LAHKO JESTE IN KAJ NE. PRITRDITE JIH NA VIDNO MESTO V PROSTORU, KJER SE NAJVEČ ZADRŽUJETE, KO PRIPRAVLJATE HRANO.
TA DIETA POPOLNO IZKLJUČUJE VNOS OGLJIKOHIDRATOV V VAŠE TELO, KAR POVZROČI POSTOPNO TOPLENJE MAŠČOB. PRI TEJ DIETI NE BOSTE LAČNI, NE BO TREBA JESTI SAMO TRIKRAT NA DAN, NE BO POTREBNO TEHTATI HRANO IN PRIPRAVLJATI OBROK POSEBEJ SAMO ZA VAS. TABLETE ALI ČAJI ZA ZMANJŠANJE APETITA PRI TEJ DIETI NISO POTREBNI!!! NE BO VAM POTREBNO TEČI, HODITI NA GIMNASTIKO ALI AEROBIKO.
KAKO DELUJE TA DIETA:
ZARADI POPOLNE IZKLJUČITVE OGLJIKOVIH HIDRATOV V VAŠ ORGANIZEM SE VAŠE ZALOGE SALA ZAČNEJO PREPROSTO TOPITI !!!
POZOR!!!!!
ČE BOSTE SAMO EN DAN POJEDLI SAMO EN KOS KRUHA ALI KAKRŠNOKOLI MALENKOST, KI VSEBUJE OGLJIKOVE HIDRATE (HRANA KI SEM JO NAVADEL), KI SE NE SME JESTI, BO VAŠ ORGANIZEM IZ NJE DOBIL OGLJIKOVE HIDRATE IN TOPLJENJE MAŠČOBE SE BO PRENEHALO!
NAVODILA ZA IZVAJANJE DIETE:
VSO OSTALO HRANO, KI TUKAJ NI OPISANA NE JEJTE !!!
HRANA KI JO LAHKO JESTE:
VSE VRSTE MESA: JUNETINA, KURETINA , SVINJINA ,JAGNETINJA ,GOSKA, RACA, VSE VRSTE JETRC, DIVJAČINA. PRIPRAVITE JO LAHKO NA VSE NAČINE: KUHANO,PEČENO ALI ROŠTILJ, RAZEN POHANEGA. LAHKO JESTE OCVIRKE, PRŠUT, KLOBASE, REBRCA, SALAME, IN VSE OSTALO SUŠENO MESO, VENDAR BREZ KRUHA, RAZEN HRENOVKE,.
VSE VRSTE RIB: MORSKE IN SLADKOVODNE IN VSE VTSTE RIBJIH KONZERV Z ALI BREZ ZELENJAVE.
VSE VRSTE SOLAT: SVEŽA ZELENA, SVEŽA PAPRIKA, ČEBULA, PARADIŽNIK, KUMARE, SVEŽA IN V KIS VLOŽENA ZELENJAVA, SOLATA IZ MORSKIH SADEŽEV, RADIČ, ŠPINAČA. VSE SOLATE ZAČINITE Z OLJEM, KISOM, POPROM PO SVOJI ŽELJI. JAJCA IN AJVAR NA VSE NAČINE.
VSE VRSTE ZELENJAVE: ŠPINAČA, BLITVA, KARFJOLA, ZELJE, PARADIŽNIK, KOLERABA, ČEBULA, POR, PETRŠILJ, REDKVICE IN GOBE.
PIJETE LAHKO: MINERALNO ALI NAVADNO VODO, LIMONADO, ČRNO KAVO IN VSE VRSTE ČAJA BREZ SLADKORJA ALI MLEKA, OBVEZNO UPORABITE NATREN, SAHARIN ALI KAJ PODOBNEGA. POL LITRA BELEGA VINA ALI LITER ŠPRICERJA NA DAN JE DOVOLJENO SAMO PO ŠESTEM DNEVU DIETE!!!
UŽITKI DIETE: SKUHAJTE ZELENJAVO KI JO IMATE NAJRAJE, VANJO DAJTE MESO, KI VAM NAJBOLJ PRIJA, ZAČINITE PO ŽELJI – SKUHAJTE NEKOLIKO VEČ, DA BOSTE IMELI ZA VES DAN. JESTE LAHKO KADAR KOLI STE LAČNI VSE DOKLER NE OBČUTITE, DA STE SITI. SESTAVLJAJTE SI OBROKE ZA VSAK DAN IZ HRANE KI SEM JO OPISAL.
HRANA KI SE NE SME JESTI
KRUH, KROMPIR, MOKA, RIŽ, LEČA, LEŠNIKI, KIKIRIKI, HRENOVKE, DROBTINE, GRAH, FIŽOL, POHANO HRANO, TESTENINE. NITI ENO VRSTO MLEČNIH IZDELKOV: MLEKO, MARGARINA, KISLA IN SLADKA SMETANA, JOGURT, PUDING, NITI ENA VRSTA PIŠKOTOV, SLADKORJA, ČOKOLADE, RAZNIH GRICKALIC – SLANIH ALI SLADKIH, SLADOLED, NITI ENA VRSTA SIRA. NITI ENA VRSTA SADJA ALI KAR SE IMENUJE SADJE!!!
POMEMBNO:
DA BI NADOKNADILI VITAMINE IN MINERALE, KI SE NAHAJAJO V PREPOVEDANI HRANI MORATE VES ČAS DIJETE JEMATI :
VITAMIN C
VITAMIN B
KALIJ, MAGNEZIJ, CINK, PO ENO TABLETO DNEVNO.
Z DIETO ZAČNITE V PONEDELJEK
VAŠE OBLOGE SE BODO TOPILE Z VELIKO HITROSTJO, V PRVIH ŠEST DNEH BOSTE IZGUBILI PET KILOGRAMOV, NATO PA VSAK NASLEDNJI DAN PO KILOGRAM. NE OBUPAJTE, ČE SE TEHTNICA KAK DAN ALI DVA NE PREMAKNE. V 24 DNEH LAHKO ZGUBITE TUDI DO 20 Kg!
ČE SE BOSTE DRŽALI NAVODIL, JE USPEH ZAJAMČEN. Z DIJETO LAHKO VZTRAJATE VSE DO VAŠE ZAŽELJENE TEŽE. DIETA NI NEVARNA ZA ZDRAVJE VSE DOKLER SE DRŽITE VSEH NAVODIL. ŽELIM VAM VELIKO USPEHA IN DA NE BI RAZOČARALI SAMI SEBE! NAJTEŽJE JE PRVIH ŠEST DNI, POTEM PA JE VSE LAŽJE.
ANJA
Še enkrat ti odgovarjam:
Ločevanje živil in razni proteinski dnevi, pa OH dnevi, pa posti in podobne reči so ENA SAMA BEDARIJA! Jesti je treba vse v vsem dobro poznanih deležih (60% OH, 30% B, 15 % M) se veliko gibat, pa bo. LJUBI LJUDJE opustite že enkrat razne diete, čaje, tablete, in podobne kratkoročne in nezdrave ‘terapije’, s katerimi samo mučite telo !!!
Mogoče, draga Anja je tvoje vprašanje glede na to da ga trosiš po vseh forumih, zrelo tudi za forum MOTNJE HRANJENJA!!
Dragi tekač poglej kako prehrano si pa ti predpisal v %.
In kako si pa ti prepričan da je treba zaužiti 60%oh kako veš da ne boš ti ravno od tega zbolel kakor jaz od raznih ločevalnih diet in tako podobno.
To koliko % so predpisali zdravniki in tudi to ločevanje so ravno tako sestavili zdravniki.
Nebodi tako prepričan , ker te lahko zavede.
Kaj boš rekel pacientu, ki ima raka na pljučah, ki ni nikoli kadil in se je zmeram zdravo prehranjeval?
Mu boš dopovedu, da je gotovo vsaj enkrat v življenju probal cigaret in od tega zbolel.
Dokaži da so ljudje po ločevanju hrane zboleli .
Nekateri ljudje ki ne jejo mesa imajo stalno ločevanje živil pa ravno takodolgo in zdravo živijo.
Rada ti bi še povedala , da nisem ljubiteljica škroba.
Anja
Ja, potem lpa ločuj hrano še naprej, samo potem ne težit in spraševat po forumih. Zanimivo, ko tako trdiš in prepričuješ ostale o koristnosti ločevanja hrane. Sprašujem se pa: Zakaj neki (recimo) 95 % ljudi na svetu (tu mislim predvsem na kolikor toliko zdrave ljudi in to zdrave v glavi) še naprej ‘meša’ hrano in se prehranjuje po ustaljenih načelih že tisočletja ??? Še nekaj: procentualni deleži, sestavin v hrani, ki sem jih navedel so seveda le približni. No, za konec pa samo še to: Ko se že vpletaš v medicino, boš verjetno v vsakem zdravstvenem domu na steni videla ‘piramido zdrave hrane in prehrane’, ki jo med drugim priporočajo tudi zdravniki…
Zdravo!
Tudi jaz se že nekaj mesecev držim te diete. Ugotovila sem, da je to stvar fantazije ustvarjanja kuhanja. Če ti ni jesti samo meso si lahko pripraviš tudi ogromno prilog iz zelenjave. Jaz si ta dan razen dopoldan, ko jem samo sadje pripravljam dosti prilog. Npr. če imam samo meso si zraven pripravim kuhano cvetačo zabeljeno na drobtina in skledo sveže solate. Je zelo sitostno. Po mesnem obroku imam vsaj dve uri prekinitve z hrano. Potem pojem recimo jogurt in kakšni mlečni izdelek, nato zopet dve uri prekinitve. Tebe zanima večerja. Zvečer si privoščim recimo salato z jajčkami. Če si v takšni dieti ti lahko ponudim še kakšen nasvet. Jaz ločujem proteine, škrobna živila, ogljikov hidrat in sadni dan. Zame je ta dieta zakon. Domišlije za ustvarjanje je ogromno. Da je pa tudi meni od teh dnevov najtežji mesni dan je pa tudi res. Si pomislila, da bi si recimo pripravila ocvrte lignje in tatarsko omako. Jaz sem meso zamenjala dostikrat z ribami. Če si prpravim ocvrti file si vedno zraven pripravim tatarsko omako. To lahko jem cel dan. Ne rabim zvečer kaj drugega. Zvečer jem namesto mesa tudi kos sira in jogurt in salato. Če boš dalj časa vztrajala boš ugotovila, da te nasiti že salata z krompirjem. Će te bo še kaj zanimalo ti bom pustila moj naslov in mi piši.
Lep pozdrav!anja je pisal/pisala:
>
> Lep pozdrav!
>
> Začela sem z dieto ločevanje živil 3 mesece.
> po 3 tednih sem zgubila 6kg.
> Imam pa vprašanja:
> – naveličala sem se jesti čez dan samo meso in me zanima če
> lahko ta dan za večerjo pojem eno jabolko recimo da je za
> zajterk nisem pojedla Rečejo 2 jabolki jaz pojem eno zjutraj
> in eno zvečer
>
> – ne marem čiste črne kave kaj jo lahko mešam z mlekom na
> proteinski dan
>
> -poznate kakšne racepte ki bi mi malo popestrilo krožnik
> kakšne kombinacije, ker povsod piše samo našteto nikjer pa