Ločenka s tremi otroki bi rada spoznala novega partnerja
Draga ločenka s 3 otroci.
Imaš 3 otroke. Si misliš? 3. Ne 1 ali 2, ampak 3. In vsak izmed teh tvojih otrok ima drugačno starost, spada v drugačno skupino in ima drugačne potrebe, zahteve in želje. 17 letnik bo kmalu imel za naredit vozniški, potem nakup vozila, konec srednje šole, iskanje dela ali faksa, odselitev, partnerka ipd. In morda boš čez 5 let že babica. Si misliš? Torej nekaj denarja boš morala dati na stran zanj.
Druga 2 otroka sta pa malo bolj zahtevna. Zakaj? Ker je eden v 2 razredu, drugi kaj v 4? In tudi tukaj so zahteve povsem drugačne, dodano še da imajo čustvene potrebe, ki jih 17 letnik od matere nima več.
In ti, pri vsem tem, imaš čas za tekat še za moškimi? WAAWWW – predpostavljam ,da je tvoja družina super coool mega urejena. Otroci so srečni do amena, doma ni nobenih prepirov, so vsi super geniji, uspešni v športu in šoli, hiša se sveti, kosilo vsak dan na mizi itn. itn. itn. itn.
Če moški utečejo proč, je to zato, ker imaš 3 otroke in vedo vsi, vsem je jasno, to, kar tebi očitno ni postalo jasno – hočeš nekoga, da bo tebe in tvoje otroke vzdrževal. Ne, večina si tega ne želi, razen, če so samski in ne najdejo ženske. Tako da ne, ne boš nikogar našla, ker ne bon nihče, ki si želi ustvarit družine do starosti 38 let, šel z nekom, ki ima otroke od prej. Tej bodo želeli svojo družino in če bi si naredili še 1 ali 2 otroka, to je za vzdrževat 5 otrok + 2 odrasla. To je 7 ljudi. to je dooosti, če želiš imet isti standard življenja kot je bil prej.
Sem bila tudi jaz locena pri cca tvoji starosti. Najti partnerja je bila misija nemogoce. Po 10.letih mi je postalo vseeno.
Mlajsi iscejo samo zabavo in sex. Obljubljajo vse mogoce. Pazi, da se ne opeces.
Tvoje starosti isto iscejo po vecini tudi sex.
Jaz ce bi se hotela vezat bi se z moskim 15, 20 let starejsi od mene. Saj taki bi zeleli resne veze s mlajso. Ostalo je bilo vse samo, da bi se spraznil…
Sama 15, 20 let starejsega nocem in sem raje sama.
[/quote]
tudi 15 let starejši se samo praznijo.
Jaz sem imel dve mamici. Obe sta imeli enega otroka. Pri obeh je vse bilo tako romantično, kot iz pravljice. Isto kot pri tebi, sta se tudi mene naveličali. Oba sem sprejel za svoja, kupoval sem jima darila in skupaj hodili kam na izlete. No, v obeh primerih sem živel na svojem, pa oni dve pri starših. In obe sta sanjali kako bova imela hišo, velik avto, še vsaj dva otroka in ni da ni … a obe sta bili brez službe, ker sta čakali tisto “priložnost”, da dobita šiht za kar sta se izšolali. In pri 30ih letih še obe nista imeli niti ene ure delovne dobe. In taki dve sta potem meni začeli gnjaviti, da nimam nobenih življenskih ciljev (?), da bomo imeli hišo za 200.000 eur, enega oring terenca itd … ena je še hotela z mano na banko iti, da bi me prepričala, da si vzamem 100.000 eur kredita? Ona se je pred tem že vse pozanimala pri kateri banki bi dobil največ kredita, a bila je brez službe. Ko sem v obeh primerih imel poln kufer vsega, sem eksplodiral, se izpovedal na grd način, potem pa sta obe rekli, da imam prav oz. v bistvu sploh ne iščeta resne zveze, ker že imata kar sta hoteli – otroka … Ena še bivšega ni mogla preboleti. Govorila je, da ga ne mara, da jo je pretepal, same slabe stvari v glavnem, a nehala pa ni govoriti o njem.
Zaradi teh dveh sem izgubil upanje, da bi še kdaj imel mamico, mogoče nekoč, če bi prišla kakšna nepričakovana situacija. Ampak sem sedaj poročen s svojim otrokom, brez, da bi žena imela še od prej kakšnega otroka.
[/quote]
Ti si tipičen magnet za brezdelne in sanjave babe. Jaz s tako, ki v življenju nič ne počne, zagotovo ne bi bil…pa naj bo še tako lepa.
Sama opažam, da ženske po ločitvi resnično pristanejo z nekim približkom moškega, daleč pod svojimi kriteriji oz. ženska izgleda vrhunsko, moški pa ali precej starejši ali “od dol” ali kronik itd. Po navadi imajo ti moški tudi otroke in redne stike. To niti ni tako slabo, zna biti zabavno. Point je v tem, da se bodo dobro situirani, uspešni moški prijetnega izgleda le redko ločili, ker jim je doma “udobno”. Zraven si popestrijo čas z ljubicami, žena mu pa otroke rihta. Razen, če se resnično na smrt zaljubi vate. Poznam tudi take primere (in potem zelo v kratkem še skupni otrok). Jaz pravim, da vse pride ob svojem času. Ko partnerja ne boš nujno potrebovala ampak uživala v njegovi družbi, boš tudi oddajala drugačno, bolj privlačno energijo. Usmeri energijo vase, nič ni narobe s tem, da si sama. Bolje sama, kot pa s kakšnim cepcem. In razmišljaj pozitivno, mlada si še.
Takole bom reko. Sem samski star že petinštirideset let. Mi na kraj pameti ne pade, da bi si dobil žensko samsko, kaj šele ločeno in z otroki. Sem preveč preskrbljen, da bi to s kom delil. Plače okoli štiri jurje. Hiša v nulo, dva dobra avta. lahko rečem, da ničesar ne pogrešam, pa tudi osamljenega se ne počutim. Se bom držal kar tega mota, kot do sedaj. Mi ženska ne sitnari, pa otroci, pa kdo to potrebuje. Veliko potujem in lahko počnem kar hočem. Katerim, pač pase, da so v parih in z otroki, pa kar izvolite.
Hja ni tako lahko s tremi otroci! Že enega je težko sprejet skupaj z vsemi travmami in potrebami, ti imaš pa tri. Potem pa te dva sprejmeta, en pa ne in dela špetir in potegne deuga dva in je kaos tukaj! Ženske pa itak ne pustijo potem, da bi rekel karkoli ker takoj sovražiš njene otroke in podobne nadebuze. Bog ne daj juh poskusit vzgajat, ko kaj narobe naredijo ker takoj dobiš pod nos, da nisi njihov oče. V isti sapi pa pričakujejo da jih financiraš, ker ste skupaj. Ja nekaj naspol ne gre. Al sno skupaj in počnem vse od vzgoje do financ ali pa noč od tega. A ve bi jebale pa da vam ne uđe. Zato večina pač pobegne preden se zakomplicira. Take s katerimi bi se dalo vse dogovorit lahko prešteješ na prste ene roke. In se mi res ni za ukvarjat s tem. Pa nočem in ne pričakujem da bom nadomestil fotra. Ker ga že imajo pa kakršenkoli je. Fotr je fotr in pika. Ampak če me hočeš vključit potem nebom tiho, ko me bo froc nespoštoval. In ga tudi ne bom šel babi tožarit ko iz šihta pride kot kak froc ampak ga bom sam vzgajal. Če to noče potem ne išče partnerja ampak jebača in sponzorja. Zdaj se pa odloči kaj hočeš in šele potem išči temu primerno. In se zavedaj da vsaka odločitev bo za sabo potegnila določene posledice.
Ja iskreno, si moški vedno želi ženske s katero bi imel sam otroke. So odstopanja, a v večini je pač tako. Tvoja priložnost so vsekakor ločeni z že kakim otrokom. Je pa moškemu vedno težko imeti “tuje otroke”, ker ve da očetovo figuro igra pač nekdo drug, biti “prijatelj” z nekom, ki je 20 let mlajši pa pač ni zabavno.
Na tvojem mestu bi gradil veze na ti-on, otroci so seveda del tega, a ne mu jih potiskati v naročje in upat, da se bo pretirano ukvarjal z njimi. Ok izogibaj se tipov, ki bodo povsem hladni do tvojih otrok, ampak počasi. Družine kot si jo zamišljaš z samo novim “očetom in partnerjem” ne bo nikoli. Lahko pa iščeš približke.
Nisem brala vsega kar so ti napisali, mogoče ti je kdo že napisal enako. Če si pri 3 otrocih in 17 letni zvezi po dveh letih že prebolela razpad zakona, potem kapo dol. Vprašanje pa je, če si že čustveno dorasla novi zvezi. To, da ti manjka seksa, ne pomeni, da si pripravljena na novega moškega. Ker…tokrat bo pa drugače, kar se tiče otrok in tebe. Tu ne gre samo za nekoga, ki ti bo grel posteljo. Gre za njegove prijatelje, ki bodo sprejeli tvoje otroke ali pa ne, njegovo družino, ki jim sigurno ne bodo všeč trije instant vnuki. Gre tudi gre za tvojega novega, ki se bo šele soočal z vsem kar prinaša instant družina in njegova primarna družina, ki ne bo prijateljska do tebe. Če bo imel otroke, jih bosta kar naenkrat imela najmanj 5, kar je hud finančni zalogaj. Če bo brez otrok, ima pravico do svojega, kar je spet prilagajanje in rojevanje še več otrok. Tvoji otroci bodo z njegove strani in strani njegovih sorodnikov vedno manj vredni, kot njegovi biološki. To sem videla že tolikokrat, da sploh ne poslušam tistih, ki govorijo nasprotno.
Od tega, da se zatakne že pri darilih za praznike, o tem, da stari starši jemljejo na morje samo biološke vnuke, pri varstvu za otroke, pri porcijah hrane itd itd
Po drugi strani otroci vedno upajo, da bosta ati in mamica spet skupaj in nove partnerje jemljejo kot prepreko za dosega tega cilja. In so apriori proti njim.
O zlorabah takih priženjenih otrok pa sploh ne bi govorila, tega je toliko, da se ti trga srce. Od pretepov, psihičnega nasilja, spolnih zlorab …na to ločenke sploh ne pomislijo, zanje je nov moški idealen, ker je toliko boljši od bivšega. Pa je res?
Rešitev? Ostani sama še nekaj časa. Zakaj? Tvoji otroci morajo videti tebe in njihovega očeta v pravi luči, da jim bo jasno zakaj sta narazen. Za prenehanje idealiziranja staršev je potreben čas in različne okoliščine. Zaenkrat sta v njihovih očeh vidva še center vesolja, prihaja pa težavno obdobje in nikar jim ga ne otežuj še z novim-i moškim-i.
Ostani sama, da dejansko preboliš bivšega, da ne boš zagrenjena, da se boš znala v novi zvezi obnašati »na frišno« in ne s projiciranjem nekih starih zamer do novega partnerja. Daj otrokom čas, da prebolijo. Nisi samo ti prizadeta. Ustvari otrokom dom, ker si to dolžna. Ti si roditeljica, tu so zaradi tebe. Zdaj so oni prvi, oni so tvoja družina. Ne pomeni, da se moraš zakopati v cunje in lonce. Pomeni pa, da moraš trenutno njihove interese postaviti pred svoje.
Ko boš stara 40 in bo to težavno obdobje za teboj, ko ne bo več šolskih obveznosti, razvažanja po dejavnostih, prekladanja umazanih cunj in vsakodnevnega kuhanja, ko bodo ptički v odhajanju, se boš lahko posvetila novemu moškemu tako, kot naj bi se dva zaljubljenca posvečala. Do takrat bo tudi jasno, kakšnega moškega si želiš. Predvsem pa ti bo jasno, kaj ti delaš narobe. Ker nekaj si gotovo delala narobe, če si s tremi otroci ostala sama. Ne samo ti, ampak del krivde pa je tudi na tebi.
S tremi otroki hrepent po novem partnerju? Težka ti bo.
Zakaj pa nisi tako premišljevala, ko si ustvarjal otroke?
Samske mame ste res izdane kdaj.. a krive same, ker ste se zaljubljale v bedake. No, saj še vedno to delate. Zdaj komaj iščete to kar je pomebno. Prepozna si ! 3 otrok pa ti en pri tvojih letih ne bo vzgajal pa hranil, ker niso njegovi. Vsaj jaz jih ne sprejmem pa vem, da niso krivi nič. Živi s tem sedaj. Odbijaš pa moške mogoče s tem kaki akrakter si, ne samo s trojko doma. Srečno
Mislim, da bo marsikaterega moškega odvrnilo, da imaš tri še relativno majhne otroke. Vsi vemo, da morajo biti otroci na prvem mestu, s tremi otroci je pa stalno dela. Moški še pa v večini še s svojimi ne ukvarjajo. Takšni so moški v večini. Ampak dobra novica je, da ti potrebuješ samo enega pravega moškega, ki ne rabi biti iz te večine. Poišči ga, bodi samo vztrajna, mogoče bo trajalo leta, da ga spoznaš. Pa ne pristajaj na manj kot si želiš. Srečno!
Ločenka z naraščajem, 03.08.2020 ob 19:03
Stara sem 34 let in ločena 2 leti. Z bivšim možem imam tri otroke, stare 10, 9 in 7 let. Z bivšim možem sem bila skupaj 17 let, od tega sva bila 12 let poročena. Z njim si tudi deliva skrbništvo nad tremi otroki. Po dveh letih od ločitve sem si zaželela novega začetka in rada bi spoznala partnerja, ki bi sprejel mene in moje tri otroke. Zavedam se, da je to skoraj misija nemogoče, saj “ženske s prtljago” res niso nekaj najbolj iskanega, poleg tega pa so tu kar trije otroci. Močno dvomim, da bi bil kater koli moški sploh pripravljen sprejeti tri tuje otroke. Vseeno ne bi rada ostala sama do konca življenja. Lani sem poskusila z iskanjem partnerja, nekaj moških sem spoznala tudi prek prijateljic. Od začetka so bilo zame zelo zagreti, a je do zdaj čisto vsak v trenutku, ko sem mu povedala, da imam tri otroke, takoj izgubil ves interes zame in pobegnil, da se je kar kadilo za njim. Čisto sem že obupana in res se sprašujem, če je na svetu kak moški, ki bi sprejel mene in moje tri otroke.
Pri teh otrocih bi bilo najboljše, da bi ostala z očetom svojih otrok.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]https://i.ebayimg.com/images/g/zq8AAOSwpMNeqC0e/s-l300.jpg[/img]