Ločenci so ločeni z razlogom
Glej vsaka ločitev je zgodba zase. Kar sem sam videl jih večina začnejo ženske ker jim je prelepo in berejo zgodbe drugih kako so po ločitvi zacvetele.
Glejte ločene ste in z otroci, nobenemu niste zanimive za kaj več kot praznenje.
Tak isto je ta zgodba kakšen je kdo doma za 4 stenami. Eno je kar žena pravi drugo kar mož tretje je pa kar je res.
Hja, ma ne vem, če se da kje najti koga, ki se ni ločil z nekim razlogom?? Jaz ga še nisem videla 🙂
Je pa res, da nikoli ne moreš za nekoga reči, da je ločenec zato, ker je slab. Pa pač s tistim možem/ženo v določenem trenutku nista bila več za skupaj.
Sem imela priložnost zelo blizu v družini videti ločitev. S prvo ženo pač nikakor nista prišla skupaj, vsak je vlekel na svojo stran in ona trma in on trmast. Totalno različni pogledi na svet, različna zanimanja, različna mnenja o vsem. Vzgoja otroka jima tudi ni šla, ker to kar je on rekel “ne”, je ona rekla “ja” in obratno.
Popolnoma druga zgodba z drugo ženo, povezanost, ujemanje, sprejemanje kompromisov. Seveda kdaj kakšen kreg, a nič dramatičnega. Vse rešljivo, veliko smeha in dobre volje.
Če bi človek vprašal prvo in drugo ženo, kakšen moški je on, bi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vsaka povedala total svojo zgodbo, da človek ne bi več vedel, če opisujeta isto osebo.
Jaz bolj vidim problem v tem, da ljudje, ko gredo v zvezo in tudi opazijo, da pač jim zadeva ne štima, še kar tiščijo skupaj, skušajo pomest pod preprogo, zatisnit oči, “eh, saj pa že bo”, itd. Potem si gredo eni še otroke umislit, ker češ, to bo rešilo zvezo. In na koncu nekateri morda le uvidijo, da pač preprosto nista za skupaj in je bolje, da gresta narazen.
Bolj malo je tistih ljudi, ki preprosto počakajo, da si najdejo partnerja, s katerim se res ujameta ali če ga ne najdejo, so preprosto sami. Ker družba pač še vedno pritiska z nekimi normami, da do tega in tega leta pač ne smeš biti več samski in podobne bedarije. Pač, to je vse povezano.
Ni pa zdaj en ali drugi slab, če sta se ločila. Pač nista bila za skupi. S kom drugim pa bosta lahko čisto lepo in mirno funkcionirala.
Poročena sem skoraj 40 let. Ni vse sveto in zlato, ker imamo vsi svoje napake. Ampak v glavnem lahko rečem, da greva kar dobro skupaj.
Ne obsojam ljudi, zakaj so se ločili. Verjetno se ni nihče ločil iz živega dolgčasa, ali zato, ker je tako fajn. Lahko sta kriva oba, vendar mislim, da je ponavadi večina krivde na enem. Zakaj? Zato, ker se z nekaterimi ljudmi nikakor ne da živeti. Z alkoholiki, nasilneži, s tistimi ki so fizično ali psihično nasilni, z varalicami. Potem je še en kup ljudi, ki imajo neke čudne motnje, so narcisi, imajo osebnostne motnje itd.
Ljudje, ne obsojajte. Pustite druge pri miru. Lahko se jutri zgodi ločitev tudi vam.
p.s. Še to: prej ne moreš vedeti, v kaj se bo človek spremenil v skupnem življenju. So tudi ljudje, ki na zunaj delujejo super, v resnici pa so pravi psihopati.
Forum je zaprt za komentiranje.