Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ločenci so ločeni z razlogom

Ločenci so ločeni z razlogom

upam da ne bom užalila nikogar, verjamem da je ločitev boleca zadeva. Ampak gre za neko moje opazovanje ločenih ljudi. Opažam da ni White and Black, ampak so vsi krivi za ločitev. Vsi po svoje težki.
Primer kolega. deluje super, prijazen, vsi smo se čudili, da ga je že druga žena pustila, on je rekel da ji je bilo dolgčas, da se je iskala… pa smo si rekli, ja kakšno smolo ima ta človek. Potem pa po naključju spoznam njegovo bivšo ženo ( prej jo nisem poznala), super ženska. Nič ni rekla o njemu, samo da je egoističen. Ga malo več opazujem in se mi res posveti, živi za svojo službo, vsi se morajo podrejati, on ko pride zvečer domov iz službe, mora biti kuhano, nima veze kaj ženska dela, skuhano mora biti, izredno ljubosumen, na vsakega moškega, ki samo pride mimo, neprilagodljiv.. a v javnosti ga ni večjega cukra od njega, za oženiti. kar hočem reči, včasih sem bila mnenja da imajo ti ljudje smolo, da niso našli prave osebe. Ampak nikomur ni lahko iti stran, so tehtni razlogi da zakon razpade. In krivda na obeh, ne samo na enem.

Mejdunej, kaj si ti pogruntava!

Strinjam se s tvojimi trditvami. Poznam par, on je na zunaj deloval urejen, prijazen, ustrežljiv, zabaven.. ona pa tiha, zamorjena, nekumunikativna,.. skratka kislica.
Kasneje sem izvedela, da je bil on doma zelo nasilen nad njo in otroci. Prestajali so pekel.
Če zdaj gledam nazaj, si moram misliti, da je bilo tej ženski zelo, zelo hudo, ko so njenega moža vsi hvalili, v resnici pa je bil pravi hudič.

On je egoist, control frik, ljubosumnež, itd…ona pa super ženska. In pol napišeš, da sta za ločitev kriva oba. Zakaj je že ona kriva, če je super? Dej ženska glava ne razmišljaj preveč, ker nisi ti za to narejena.

Se popolnoma strinjam. Nic na tem planetu se ne zgodi nakljucno. Za vse obstaja razlog.

https://youtu.be/c8kaAPgcvkc

Baba je kriva!!!

Kot bi opisovala mojega bivšega moža. Do drugih ter v družbi res perla, doma pa nič od njega.

On je egoist, control frik, ljubosumnež, itd…ona pa super ženska. In pol napišeš, da sta za ločitev kriva oba. Zakaj je že ona kriva, če je super? Dej ženska glava ne razmišljaj preveč, ker nisi ti za to narejena.
[/quote]
Tudi ona ni idealna, nihče ni, sigurno pa ni res da se išče kot je on govoril.

Eeeeee moji vi…

Uzmes slovenku i podpiso si sam sebi smrtnu presudu.

Staro-habsburška vzgoja raške oblasti RULES!!!

Nihče ni ločen za brez veze. Tudi jaz poznam nekaj licence in so težki kot macole, jaz ne bi bila nikoli s takim človekom. Jaz sem ločeni prijateljici vedno stala ob strani, verjela da je on tisti pujs… Hm, potem pa začnem spoznavati tudi njen karakter, ki niti malo ni bil biser. Nesposobna samostojnosti , nesposobna da bi se v avto usedla in šla nekam, vse je on upravljal, potem se je pritoževala da ni imela nobene besede… Začaran krog bolnega odnosa.

V odnosu je običajno ena oseba, ki je ločena z razlogom, ni nujno, da je druga oseba kriva. Npr. kaj je kriva ženska, če ima mož v glavi, da monogamija ni normalna in izkoristi vsako priložnost, da osvaja druge ženske.

V odnosu je običajno ena oseba, ki je ločena z razlogom, ni nujno, da je druga oseba kriva. Npr. kaj je kriva ženska, če ima mož v glavi, da monogamija ni normalna in izkoristi vsako priložnost, da osvaja druge ženske.
[/quote]
Kriva je, da se je poročila s kurbirjem. Da je spregledala vse znake, ene hodijo po svetu s plašnicami. Lahko je pa to tolerirala, se mal kregala, on je kupil lep prstan, pa sta se pobotala. Tako da je tudi ona zelo kriva, ker je tolerirala to vedenje . Isto je s pijancsm, nasilnežem.

Kriva je, da se je poročila s kurbirjem. Da je spregledala vse znake, ene hodijo po svetu s plašnicami. Lahko je pa to tolerirala, se mal kregala, on je kupil lep prstan, pa sta se pobotala. Tako da je tudi ona zelo kriva, ker je tolerirala to vedenje . Isto je s pijancsm, nasilnežem.
[/quote]
res je; lajdra ostane lajdra.

Točno tako je. Od kvalitete se nobena ne loči.

Bolj je pomembno ali nekdo dojame, zakaj do tega pride. Ne smeš gledati kako nekdo deluje v javnosti. Ljudje blefirajo na polno, misliš kakšen cukr je, v resnici pa doma maltretira familijo. Velja za moški in ženski spol. Problem je ko se nekdo loči večkrat in še vedno ne vidi razlogov. Nihče se ne loči z lahkoto, ljudje v družino in vezo ogromno polagajo, jim to dosti pomeni. Ampak ko postane prehudo, grejo stran. Zato bi se moral vsak vprašati zakaj se je to zgodilo. Kaj se iz tega naučim. Ne igrati žrtev, glej kakšen je/ kakšna je…

To, kar ti opisuješ, so prikriti narcisi, z dodatnimi drugimi osebnostnimi motnjami.

Poznam, zelo dobro. Sem tudi ločena od enega takega. Pa njegova tadruga žena. Pa s taprvo je praktično enako naredil – nisem vedela na začetku, ker je spretno kamufliral, prikril z namenom, se prikazoval z lepimi sladkimi besedami in obljubami, je znal – da je spet dobil nov “plen”. Če bi vedela, bi bežala od njega, kolikok bi bilo možno. Taki prav načrtno iščejo nov plen, ko potrebujejo – za svojo korist – bodisi potomce, pa potem nekoga, da te potomce vzgaja in vzgoji toliko let, sam karierno pleza tudi preko prijateljskih vez, ne na podlagi lastnega uspeha. Grozljivo je to.

Hudo je, ko se zaveš, d aimaš opravka z osebo – yi pa znajo to prikrivat zelo zelo dolgo, so spretni igralci; Gre za določene osebnostne motnje; narcistične s pridruženimi drugimi psiho ali sociopatskimi motnjami. HUdo je, ko se ti maščujejo,ko ti dajo vedeti, da te bodo unilili; pa ko vep in vidiš, kako lahko vplivajo povsod, ne samo s svojim “uglajenim, prijaznim nastopom in pristopom ( ker je to njihova metodika za dosego njihovih ciljev), ampak tudi preko vez in poznanstev, tudi na CSDju, celo sodišču. Grozljivo je, ko to doživljaš in daješ skozi- ko vidiš, česa je na koncu taka oseba sposobna storiti za prikrivanje svojih psihičnih motenj. to je kot vulkan ali potres, ki izbruhne ali se pojavi. Nenadoma – ruši in uniči vse pred seboj.

In ja, tako kot pišeš – take osebe o v javnosti lahko tako na “videz” super, uspešne – ker želijo se tako v javnosti predstavljti, ker jim to gladi ego, za štirimi zidovi pa….. pekel…. Pa ni nujno da “plavice in modrice padajo. je psihično in finančno nasilje za 4imi zidovi hujše od tega. dala skozi. Se počasi pobiram.

Da se enkrat loviš, ok, ampak dvakrat, pri takih je pa res treba imeti rdeče klicanje pred očmi. Jaz tudi poznam enega takega, kot cukr v družbi, polno prijateljev, ampak v zasebnosti pa težek ko macola, egoističen. Njegova bi morala biti manekenka, on pa grd dec , zgleda 15 let starejši kot je v resnici, velik trebuh. Karakter pa tak zajeban, isto samo on in kariera, vse ženske pa so zanj nesposobne, dobre samo za seks, naj bodo doma, pa skuhajo. Samo on in on in on. Ni čudnega da je šel že dvakrat narazen.

Dobro jutro želim. Šele 28.12.2020 si ugotovila, da sta v zvezi obe osebi in da sta obe osebi krivi za razhod? Čestitke. Sedaj si zrelejša in boš morda imela posledično boljše odnose 😉

P.S.: pometaj pod svojim pragom 😉 njun odnos poznata samo ona dva sama in nihče drug.

[/quote]

Kurbirji/pijanci/nasilneži pa hodijo po svetu z napisom “kurbir/pijanec/nasilnež” na čelu, ane?

Tako žal razmišlja veliko ljudi, pa ni nujno res. A zaradi takega splošnega prepričanja padejo ločenke v drugi koš (rabljena,slaba roba) in zato se nikoli ne mislim ločiti. Če že, bom vdova, ločenka ali zapuščena nikoli. Poročene so vedno iskana roba napram ločenkam, to je dejstvo. Si bom enostavno dala duška kjer in s kom mi bo zapasalo pa je. Važno, da smo vsi srečni in zadovoljni. Kar se pa zakona tiče, jih je malo iskrenih in zvestih, s karakterjem, predvsem moških. Zato upanje za kakšno boljšo novo zvezo po ločitvi avtomatično odpade.

To, kar ti opisuješ, so prikriti narcisi, z dodatnimi drugimi osebnostnimi motnjami.

Poznam, zelo dobro. Sem tudi ločena od enega takega. Pa njegova tadruga žena. Pa s taprvo je praktično enako naredil – nisem vedela na začetku, ker je spretno kamufliral, prikril z namenom, se prikazoval z lepimi sladkimi besedami in obljubami, je znal – da je spet dobil nov “plen”. Če bi vedela, bi bežala od njega, kolikok bi bilo možno. Taki prav načrtno iščejo nov plen, ko potrebujejo – za svojo korist – bodisi potomce, pa potem nekoga, da te potomce vzgaja in vzgoji toliko let, sam karierno pleza tudi preko prijateljskih vez, ne na podlagi lastnega uspeha. Grozljivo je to.

Hudo je, ko se zaveš, d aimaš opravka z osebo – yi pa znajo to prikrivat zelo zelo dolgo, so spretni igralci; Gre za določene osebnostne motnje; narcistične s pridruženimi drugimi psiho ali sociopatskimi motnjami. HUdo je, ko se ti maščujejo,ko ti dajo vedeti, da te bodo unilili; pa ko vep in vidiš, kako lahko vplivajo povsod, ne samo s svojim “uglajenim, prijaznim nastopom in pristopom ( ker je to njihova metodika za dosego njihovih ciljev), ampak tudi preko vez in poznanstev, tudi na CSDju, celo sodišču. Grozljivo je, ko to doživljaš in daješ skozi- ko vidiš, česa je na koncu taka oseba sposobna storiti za prikrivanje svojih psihičnih motenj. to je kot vulkan ali potres, ki izbruhne ali se pojavi. Nenadoma – ruši in uniči vse pred seboj.

In ja, tako kot pišeš – take osebe o v javnosti lahko tako na “videz” super, uspešne – ker želijo se tako v javnosti predstavljti, ker jim to gladi ego, za štirimi zidovi pa….. pekel…. Pa ni nujno da “plavice in modrice padajo. je psihično in finančno nasilje za 4imi zidovi hujše od tega. dala skozi. Se počasi pobiram.
[/quote]

Normalna zenska prepozna psihota. Lepe besede niso bilr nikoli realne

lepo napisano, se strinjam

Kot, da bi brala svojo izkusnjo. Sla cez to in bilo je grozno! Pazite na take tipe! https://www.psihoterapija-ordinacija.si/dusevne-motnje/osebnostne-motnje/narcisticna-osebnostna-motnja

to
so osebe s hudimi motnjami:

Sama imam za sabo podobno zgodbo psihičnega nasilja za štirimi zidovi, tako da sem se zelo našla v tem tvojem opisu. Ločitev je nazadnje veliko olajšanje, ko lahko končno spet zadihaš. Je pa težko, ko so vpleteni otroci. Ker omenjaš tudi CSD, sklepam, da pri tebi tudi. Kako to tebi uspeva? Se zelo priporočam za kak nasvet, kako po ločitvi navigirati odnos z egoističnim ter narcisističnim očetom skupnih otrok.

Vse na tem svetu se zgodi z razlogom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close