Ločen dopust??? Wtf?
A vi to resno? Spodaj berem, da vam je enim normalno, da hodite z možem na ločen dopust! A vi to resno? Midva bi se pogrešala po enem dnevu. Kak dopust pa je to, če si brez ljubega tam? Ne vem, si ne predstavljam. Tudi brez seksa ne bi zdržala več kot 3-4 dni. Al se to pol kar gonite z drugimi na teh ločenih dopustih. Pa sej to ni res, no, ni čudn, da gre 90% vez v maloro ?.
Enturia, 01.08.2024 ob 12:38
A vi to resno? Spodaj berem, da vam je enim normalno, da hodite z možem na ločen dopust! A vi to resno? Midva bi se pogrešala po enem dnevu. Kak dopust pa je to, če si brez ljubega tam? Ne vem, si ne predstavljam. Tudi brez seksa ne bi zdržala več kot 3-4 dni. Al se to pol kar gonite z drugimi na teh ločenih dopustih. Pa sej to ni res, no, ni čudn, da gre 90% vez v maloro ?.
Pri parih, ki so skupaj po 15, 20+ letih zgolj še iz neke formalnosti in fasade za javnost ( za žlahto in sosede) ali materialnega benefita – da, je to kar današnja ustaljena praksa pri mnogih. Ker si gredo dostikrat v realnem življenju v sobivanju 24/7 precej na “živce”. Se umikajo drug drugemu v zasebnem življenskem prostoru taki tudi sicer, na takem ločenem dopustu se pa odpočijejo drug od drugega. Temu se reče: partnerski /zakonski migetalkarji.
Osebno z izkušnjami v XX letni zakonski zvezi – nikoli ni bil dopust “ločen”,ali da bi bil eden od naju sam z otroki kje na dopustu, drugi partner pa drugje ali drugje na dopustu. To zame ni moralni status neke družine, partnerstva, niti dopust.
“Dopust” je zato, da skupaj uživaš z nekom, če si z njim v neki zvezi, ne pa ločeno. Ne glede na leta, koliko si že skupaj ali koliko so star. Če si zrela osebnost, to tako dojemaš. Dopust je čas za prijetno preživljanje v dvoje ali s svojimi najbližjimi, tistimi, ki jih imaš rad in jim zaupaš. Tisi, ki dopustujejo ločeno pa so dokaz temu, da niso zmožni več opravljati vloge ali partnerja, ali očeta ali mame, niti sobivanja s svojim partnerjem ali partnerjem in otroki – ker jim gre sobivanje z bližnjim/bližnjo na živce, saj si ne želijo na dopustu z njim preživljati skupnega časa. Vemo pa, kaj to pomeni. Fejk zveza ali fejk družina.
Tudi jaz take poznam, ki hodijo vsak ločeno na dopust, doma so pa samo še sostanovalci. Meni je dopust čas za družino, no sedaj so otroci odrasli, ampak tudi pomislim ne da bi šla sama s kakšnimi frendicami. Če bi imela takega partnerja , da z njim ne bi želela na skupni dopust,bi z njim končala . Ker to zame ni nič.
Ločen dopust partnerka predlaga itak takrat, ko se že dalj časa žge z drugimi. Na dopustu ima sama pač popolno slobodo in se ji ni potrebno skrivati. Tam si brez težav najde mlajše žrebičke iz tujine in jim malce opita zelo hitro ponudi svoje telo in svojo cvetlico saj se po dopustu ne bodo več nikoli videli.
90% žensk dojema in povezuje besedo sloboda s promiskuitetnostjo oz. spolno aktivnosjo (raw banging) z več moškimi ali z moškim, ki ni njen partner. Ženske veliko fantazirajo o tem, vsakodnevno!
Po drugi strani je za moške pomen slobode iti na tekmo, kolesariti po mili volji, igrati igrice cel dan brez, da te nekdo moti, iti ven pit s prijatelji celo noč, izdelovat v garaži nekaj iz lesa ali sestavljati, trenirati, gledati 10 epizod akcijske serije v šusu ali 3 filme enega za drugim, iti se sprehajati in teči po gozdu s psom, iti s frendi v hribe za cel dan…
Če moški ženski ni ulov se ga bo hitro naveličala. Ker velika večina moških ni svojim ženskam prva izbira, te tvoja ženska vedno primerja (v njeni glavici podvrženi izrednim čustvenim nihanjem) z bivšimi, ki se jih seveda z distance spominja bolj rožnato kot so le ti bili v resnici. Za te tipe (2 izbira) vedno velja pravilo: ”she is never yours, it is just your turn”.
Torej je edini recept za uspeh z žensko na daljše obdobje za veliko večino moških vseživljensko pravilo: nikoli poroke, nikoli kohabitacije!!! Tako je ona ves čas v negotovosti, v nasprotnem primeru, ko ve, da bo moški tam pa se njej vključi hipergamični instinkt in dobi občutek, da on ni več dovolj dober zanjo (karkoli si storil včeraj zanjo danes več ne pomeni popolnoma nič pa si ji lahko dal ves svet). Takrat dobi pogum za skok čez plot, ki ga je imela že dalj časa v mislih pa si ni upala skočiti.
ONA: dragi želim iti sama na dopust za 14 dni. ON: vso srečo in vse dobro ti želim v prihodnosti, zbogom.
Ehhh, tudi življenske situacije in službe so različne…
Midva greva na tisti glavni dopust skupaj. Večkrat letno, tudi npr pozimi na smučarijo, ker to oba rada počneva. A že delo imava zelo različno… jaz imam čez poletje več prostega in želje, ki njej niso najbolj pri srcu – npr hribi za več dni, potep s kolesom za nekaj dni, rad grem kampirat za nekaj dni, ipd. Medtem ko je ona v službi, si jaz privoščim te stvari do katerih njej niti ni – in sem vesel, ko kaj prileti naokrog, pa imava skupno popoldne, dan ali vikend.
Toliko v pojasnilo. In ja, meni je normalno in privoščim si nekaj dni pogrešanja, ko je ni. Če kdo zaradi tega debelo gleda in pojasnilo ne pomaga… želim veliko zabave z zgražanjem.
rok-1, 01.08.2024 ob 15:05
Ehhh, tudi življenske situacije in službe so različne…
Midva greva na tisti glavni dopust skupaj. Večkrat letno, tudi npr pozimi na smučarijo, ker to oba rada počneva. A že delo imava zelo različno… jaz imam čez poletje več prostega in želje, ki njej niso najbolj pri srcu – npr hribi za več dni, potep s kolesom za nekaj dni, rad grem kampirat za nekaj dni, ipd. Medtem ko je ona v službi, si jaz privoščim te stvari do katerih njej niti ni – in sem vesel, ko kaj prileti naokrog, pa imava skupno popoldne, dan ali vikend.
Toliko v pojasnilo. In ja, meni je normalno in privoščim si nekaj dni pogrešanja, ko je ni. Če kdo zaradi tega debelo gleda in pojasnilo ne pomaga… želim veliko zabave z zgražanjem.
Čisto normalno razmišljaš. Pridejo priložnosti in okoliščine take, da greš sam na dopust ali eden od staršev in otroci. Sploh ko so mlajši. Mi smo vedno kombinirali dopuste tako, da niso bili sami čez počitnice. Če imam jaz nekaj čez 20 dni dopusta in mož tudi, počitnic pa je krepko več, kako mislite da gre skozi, da gremo kam skupaj? Osnovna logika. Kaj šele vse ostalo. Ampak ljudje znajo gledati samo iz svojega zornega kota, zato se zgražajo in ugibajo.
Mi je neverjetno, da je kdo tako zaverovan v svoj prav in tako ozkogleden. Razlogi za locen dopust so razlicni, lahko si tudi zazelis par dni popolnega miru in odmika od vsakodnevnih druzinskih in sluzbenih obveznosti. Da bi bil to izgovor za iskanje raznih ” prijateljev” se mi zdi se najbolj trapasto. Tako razmislja nekdo, ki se mu to mota po glavi.
Da pa ne zdrzis en dan brez partnerja in da te obvladujejo nagoni (in ne ti njih) je pa od vsega zapisanega se najbolj zaskrbljujoce. Kaj bos pa naredila, ce moz umre? Se ti?
Zanimivo kako znate na hitro popredalčkati ljudi. Tisti ki smo bili kdaj sami na dopustu živimo z možem samo zaradi fasade?
Jaz sem bila večkrat sama z otrokoma na dopustu. Ko so bili manjši smo najeli apartma ali mobilko za par mesecev. Jaz sem bila z otrokoma na morju, mož pa je prišel za njegov glaven dopust in podaljšane vikende. In ja, sem ga pogrešala in ja, sem uspela brez problema zdržat 3-4 dni brez seksa. Je bilo snidenje pač toliko bolj vroče.
Zdaj ko je mularija starejša pa hodimo na glavmi dopust skupaj, na krajše pa ne vedno. So šli že oni sami, pa jaz z otrokoma sama. Včasih si pač ne moreva istočasno vzet fraj. A zato naj vsi čepimo doma da ljudje ne boste govorili da je vse skupaj fasada? Ne bodite smešni.
Alaria, 01.08.2024 ob 12:53
Pri parih, ki so skupaj po 15, 20+ letih zgolj še iz neke formalnosti in fasade za javnost ( za žlahto in sosede) ali materialnega benefita – da, je to kar današnja ustaljena praksa pri mnogih. Ker si gredo dostikrat v realnem življenju v sobivanju 24/7 precej na “živce”. Se umikajo drug drugemu v zasebnem življenskem prostoru taki tudi sicer, na takem ločenem dopustu se pa odpočijejo drug od drugega. Temu se reče: partnerski /zakonski migetalkarji.
Osebno z izkušnjami v XX letni zakonski zvezi – nikoli ni bil dopust “ločen”,ali da bi bil eden od naju sam z otroki kje na dopustu, drugi partner pa drugje ali drugje na dopustu. To zame ni moralni status neke družine, partnerstva, niti dopust.
“Dopust” je zato, da skupaj uživaš z nekom, če si z njim v neki zvezi, ne pa ločeno. Ne glede na leta, koliko si že skupaj ali koliko so star. Če si zrela osebnost, to tako dojemaš. Dopust je čas za prijetno preživljanje v dvoje ali s svojimi najbližjimi, tistimi, ki jih imaš rad in jim zaupaš. Tisi, ki dopustujejo ločeno pa so dokaz temu, da niso zmožni več opravljati vloge ali partnerja, ali očeta ali mame, niti sobivanja s svojim partnerjem ali partnerjem in otroki – ker jim gre sobivanje z bližnjim/bližnjo na živce, saj si ne želijo na dopustu z njim preživljati skupnega časa. Vemo pa, kaj to pomeni. Fejk zveza ali fejk družina.
Točno tako Alaria, če imaš rad partnerja, družino, potem komaj čakaš, da si skupaj, tako vsak dan in seveda na dopustu. Imamo vikend na morju in nikoli nisem bila sama z otroki na vikendu, npr.ko sem bila na porodniški, ali če sem si vzela delo od doma. Mi na misel ne pride, mož tudi potrebuje mene, da se sprosti, za pogovor,da mu kaj dobrega skuham, da sva skupaj in seveda tudi z otroki. Sva skupaj skoraj 20 let, imava še male otroke in nikoli nisva šla na dopust en brez drugega. Nimam fejsov, instagramov in me življenja drugih ne zanimajo.
Anonimno 9838, 01.08.2024 ob 12:45
Če ne zdržiš 3,4 dni brez seksa, pove dosti o tebi. Parkrat sem šla tudi brez moža na dopust in ne boš verjela, sva preživela oba in niti ni bilo nobenega varanja. Pač odrasel človek, naj bi znal krotiti nagon in tudi zdržati brez seksa par dni
Zdržiš Že, po sili razmer. Si pa vseeno želiš spolnosti z ljubo osebo. Želiš si njegove bližine in družbe. Že tako je življenje Dandanes takšno, da se partnerja prej odtujenega kot zbližujeta z leti. Če pa izbereta še ločen dopust, jima pa res več ni pomoči. Ocitno živita en mimo drugega, skupaj sta pa zaradi fasade.
Navajo, 01.08.2024 ob 14:02
Ločen dopust partnerka predlaga itak takrat, ko se že dalj časa žge z drugimi. Na dopustu ima sama pač popolno slobodo in se ji ni potrebno skrivati. Tam si brez težav najde mlajše žrebičke iz tujine in jim malce opita zelo hitro ponudi svoje telo in svojo cvetlico saj se po dopustu ne bodo več nikoli videli.
90% žensk dojema in povezuje besedo sloboda s promiskuitetnostjo oz. spolno aktivnosjo (raw banging) z več moškimi ali z moškim, ki ni njen partner. Ženske veliko fantazirajo o tem, vsakodnevno!
Po drugi strani je za moške pomen slobode iti na tekmo, kolesariti po mili volji, igrati igrice cel dan brez, da te nekdo moti, iti ven pit s prijatelji celo noč, izdelovat v garaži nekaj iz lesa ali sestavljati, trenirati, gledati 10 epizod akcijske serije v šusu ali 3 filme enega za drugim, iti se sprehajati in teči po gozdu s psom, iti s frendi v hribe za cel dan…
Če moški ženski ni ulov se ga bo hitro naveličala. Ker velika večina moških ni svojim ženskam prva izbira, te tvoja ženska vedno primerja (v njeni glavici podvrženi izrednim čustvenim nihanjem) z bivšimi, ki se jih seveda z distance spominja bolj rožnato kot so le ti bili v resnici. Za te tipe (2 izbira) vedno velja pravilo: ”she is never yours, it is just your turn”.
Torej je edini recept za uspeh z žensko na daljše obdobje za veliko večino moških vseživljensko pravilo: nikoli poroke, nikoli kohabitacije!!! Tako je ona ves čas v negotovosti, v nasprotnem primeru, ko ve, da bo moški tam pa se njej vključi hipergamični instinkt in dobi občutek, da on ni več dovolj dober zanjo (karkoli si storil včeraj zanjo danes več ne pomeni popolnoma nič pa si ji lahko dal ves svet). Takrat dobi pogum za skok čez plot, ki ga je imela že dalj časa v mislih pa si ni upala skočiti.
ONA: dragi želim iti sama na dopust za 14 dni. ON: vso srečo in vse dobro ti želim v prihodnosti, zbogom.
Ti Si pa ali najstnik ali pa oseba s čustveno zrelostjo 15 let. Večina odraslih živimo Življenje.
Seveda ločen dopust pomeni priložnosti za seks. Na destinaciji lahko na polno flirtaš tako z domačinkami kot s turistkami. Včasih pa si že vnaprej tako napeljem, da kakšno slovensko bejbo vzamem s sabo na potovanje. Dosti jih funkcionira tako, da si pustijo častiti potovanja, v zameno pa se oddolžijo v postelji. Ampak seveda samo, če jim je tip cool in če kemija štima. Niso to neke prostitutke, ampak čisto povprečne samske ženske. Ki imajo bolj slabe službe ali pa še študirajo. Pač attitude friends with benefits.
Za Navajo, 01.08.2024 ob 21:22
Ti Si pa ali najstnik ali pa oseba s čustveno zrelostjo 15 let. Večina odraslih živimo Življenje.
Aaaa ti je malce neprijetno, ker smo tipi mlajši od 35 skužili stvar pa ste izgubile vso svojo moč.
Jest jih imam na rotaciji, pokličem in pride k meni domov, opravim svoje, če mi paše lahko prespi pri meni, da jo zjutraj se enkrat spedenam in jo nato pošljem domov. Enostavno brez komplikacij. Moje življenje imam zase, ženska je le za občasno popestritev. Druge vrednosti zame nima.
Večina pod 35 nas razume kakšne so ženske. Nobeden ni več toliko neumen (no je jih še nekaj, ki poljubljajo tla po katerih ženska hodi), da bi se poročil ali bil v izvenzakonski skupnosti in ti potem psica po 5 letih vzame pol tvoje bajte iz katere se moraš izselit. Pa sej nismo neumni, da bi reskirali vse za iztrošeno špranjico, če jo pa nudi zastonj (no včasih jo je treba peljati ven na večerjo in ji kaj kupit). To je nova era in novo razmišljanje, le še manjšina mladih tipov razmišlja rigidno, staromodno kot ti.
Če se ženske že dolgo ne obnašate kot dame, zakaj bi se moški obnašali kot gentlemani? Temu se reče LOGIKA!
Forum je zaprt za komentiranje.