L’OCCITANE
Jaz imam doma njihovo magnolijo (eau du val) in vanilijo (eau de vaniliers) in sta super! Cena je morda res višja, ampak bistveno nižja od cene parfumov kakšnih fancy znanih proizvajalcev, tako da je v bistvu nizka, če veste kaj mislim povedati. Mami sem pred kratkim kupila tudi eau de 4 reines (štiri vrtnice) in je tudi ta super vodica. Ampak, ok, jaz sem pač L’occitane freak!
Lep pozdrav,
C
Meni pa embalaža ni ne vem kaj, zgleda mi precej cenena, taka za v predal postavit, da ne kvari prostora, sama sem fen Chanelove embalaže. Ko sem uporabljala L’occitane-ovo kremo za roke so me vsi spraševali kaj nosim tubo paste za čevlje s seboj. :)) Še vedno se mi zdijo parfumčki predragi, saj se mi zdijo premalo kompleksni (ali pa premalo obstojni, da bi prišli do srednje note). Poleg tega so se mi zdeli neobstojni npr. proti kakšnemu Angelu. Te pa zna trgovina kar prevzet, ko prideš not, jaz se raje zadržim zunaj.
Hm, jaz sem zadnjič probala v trgovini vanilijev parfum, mi je bil ful všeč in sem ga kupila (k sreči majhno flaško). Ko sem se pa doma z njim našpricala, je bil pa čisto drug vonj. Kako je to mogoče? Imajo še kakšne stare testerje, zapakirane parfume pa druge? Sem bila kar jezna, k sreči nisem kupila velikega, ker bi se fajn po glavi tolkla. Skratka ta parfum, ki ga imam doma, ne diši prav nič po vaniliji…
Drugače pa vidim, da se tukaj ful spoznate na parfume – mi lahko katera svetuje še kak drug parfum na osnovi vanilije? Rada imam sladke parfume, dolgo časa je bil moj najljubši Sun (Jill Sander), drugače se pa na parfume bore malo spoznam oziroma mi tisto, kar ponavadi vonjam, ni preveč všeč.
Hvala.
Njihove dišave so bolj tako, tako.
Zelo neobstojne, tudi nekompleksne, preveč linijske, skratka brezvezne.
V poštev pridejo kot osvežujoče vodice za doma, vsaj zame.
Imela sem cirka 7, 8 njihovih dišav, pa se nobena ni kaj pride izkazala.
Neroli pa je zgodba zase. Resnično pravi vopnj nerolija, pa zelo obstojen. Sicer ne doseže Angela in podobnih obstojnežev, ampak v konkurenci L’Occitana je obstojnost dolga. Pa tudi cena ni pretirana, mislim da je 50ml tam okrog bivših deset jurjev.
Tudi jaz menim, da dišave niso vrhunec L’Occitanove ponudbe. Te so okej, če ti ni do tega, da bi za poletno vonjavico tipa “zeleni čaj” odštel ful denarja – in potem odkorakaš v L’Occitane po tisto orjaško flašo in se polivaš vse poletje.
So mi pa všeč njihovi izdelki za nego obraza in telesa – privoščim si jih, ko le lahko.
Kar zadeva embalažo, je pa takole: ženski, ki se kuri na Chanel, L’Occitanova embalaža že po definiciji ne more biti všeč. In nasprotno. To so embalaže, ki ciljajo na povsem različne skupine uporabnic.
To je tako kot s polži: obožuješ jih ali sovražiš – vmesne poti ni. Ali bolj domača primerjava, kot vampi: obožuješ jih ali sovražiš.
Mene npr. razkošne, “ženstvene” embalaže odbijajo. Stvari v rožnati ali zlati embalaži pa ne bi uporabljala, pa če bi šlo za eliksir večne mladosti – no, v tem primeru bi ga verjetno prestavila v L’Occitanovo. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.