Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ljudje so tok hecni

Ljudje so tok hecni

Odgovor na objavo uporabnika
tako je to, 13.09.2022 ob 11:51

daisycutter, 13.09.2022 ob 11:29

firbec864, 13.09.2022 ob 11:28

Jaz pa lepo prosim da ravnozemljaši poveste končno kje je rob. Bila že na vseh kontinentih in mi je življenjska želja rob zemlje najti 🙂

Ti pa ja zdrava pamet pove, da je na morju, saj vsi vemo koliko ladij je že padlo čez :))

Točno tako.  Veš kje bi lahko bil rob?  Tam, kjer je Bermudski trikotnik.  Se nisi nikoli vprašala, zakaj tam izginjajo letala in ladje?  No, zato, ker se ladje prekucnejo čez rob in padejo v vesolje.  Letala pa zaradi hitrosti ne zmorejo zaviti navzdol in jih odnese naravnost…. v vesolje.

😀

Ne ni tam. Smo pluli čez, malo se pobruhaš, ampak nikamor padli 🙁

Na antarktiki tudi ni. Par pingvinov sicer sem pa tja rukne čez kakšen rob ampak niso nič nakazovali da ne pridejo nazaj.

V glavnem očitno nimam sreče. Nič….iščemo še naprej 🙂

Ona979, 13.09.2022 ob 12:16

quote id=”22894788″][/quote]

🙂 Tudi prav. Imamo svobodno izbiro verjeti v kar želimo, zato ne razumem vaše nastrojenosti, če se nekdo ne odloči biti vernik. Ravno znanost bi morala podpirati drugače misleče, radovedne, saj bi brez takih bili še v jamah. Z napadi na take in gaslight metodami ne ovržete ničesar, samo pokažete svojo šibkost in nemoč. Znanstvenik se ne boji resnice, drugačnega mnenja.

Nekam čudne poje imaš o znanstvenikih , to je čisto res. Ne ločiš vernikov (tudi medijev ne) od znanstvenikov. Znanstvenika ne zanima, kaj kdo VERJAME, ker ga zanimajo dokazi. Ko enkrat preko znanstvenih metod in preverljivih poskusov ugotovi, da se recimo svetloba lomi v take in take spektre, je vse, kar ti verjameš po tem o tej temi irelevantno zanj. tvoje verovanje ni več pomembno, naravni (ali zakon fizike) zakon se ne spremeni glede na tvoje verovanje.

daisycutter, 13.09.2022 ob 12:26

Nekam čudne poje imaš o znanstvenikih , to je čisto res. Ne ločiš vernikov (tudi medijev ne) od znanstvenikov. Znanstvenika ne zanima, kaj kdo VERJAME, ker ga zanimajo dokazi. Ko enkrat preko znanstvenih metod in preverljivih poskusov ugotovi, da se recimo svetloba lomi v take in take spektre, je vse, kar ti verjameš po tem o tej temi irelevantno zanj. tvoje verovanje ni več pomembno, naravni (ali zakon fizike) zakon se ne spremeni glede na tvoje verovanje.

Ljudje ne razumejo razlike med dokazanim dejstvom in tem kaj oni “čutijo” in verjamejo. Kar čutiš, ali kar ti verjameš pač ni dejstvo. Dejstva so dokazljiva.

lol

odkar imamo GPS tud bermudski trikotnik ni več to, kar je bil

😀

zadnje “izginotje” je tam iz leta 1963

😀

In v čem je razlika med tem vernikom v ploščato zemljo in vernikom v boga ?

Ali vernikom v TV ?

Ali političnim vernikom ?

Med nekim političnim pristašem in ravnozemljašem je razlika v tem, da je politični verski pripadnik veliko bolj glup in debilen in škodljiv za družbo.

Ljudje verjamejo kar hocejo, dokler ne skodujejo s tem meni je meni vseeno kaj verjamejo. Ce so ok, si recem ok pac drugace verjame od mene, jaz imam svoje in on svoje mislenje, vero itd.

razmišljanje, 13.09.2022 ob 12:28

Ljudje ne razumejo razlike med dokazanim dejstvom in tem kaj oni “čutijo” in verjamejo. Kar čutiš, ali kar ti verjameš pač ni dejstvo. Dejstva so dokazljiva.

Ja. Ampak zdaj je moderno v  vse dvomiti, če ne, si ovca.

In tako folk smelo dvomi v zakone fizike, kemije, astronomije, kot da so to neke teorije, ki jih še nihče ni dokazal. In še hvalijo se s tem :)))

Ni slučajno, da je človeštvo v zadnjih treh letih podvrženo takšni cenzuri in medijskim lažem, kot še nikoli doslej.

Laž je postala vodilna sila zblojene družbe. Ljudje verjamejo lažem in bodo žrtve laži.

Ker družba na lažnih temeljih ne more obstajati in nima prihodnosti.

Zanimivo pri vsem tem in podobnih temah pa je, da ravno taki najbolj glasni niste osebi, ko se je ta tema recimo direkt tiče, niti črhnili o svojem mnenju o tej osebi ali zadevi. Je treba anonimno to početi. Jaz vsakemu povem na glas svoje razmišljanje, misel, mnenje, nestrinjanje, direkt in osebno na 4 oči. Ne za hrbtom. Moja resnica je moja svoboda, ne kratim s tem nikomur njegove. Debata pač dveh zrelih oseb. Če znanost in vaše prepričanje z argumenti uspe preglasiti moje, si celo premislim, saj je moje mnenje le to…mnenje. Da pa ne upate osebi direkt povedati kaj si vi mislite in kaksno je vase mnenje, pove le to, da še sami niste prepričani ali dovolj kompetentni, da bi lahko kakovostno argumentirali vase stalisce v debati. Pa je to lahko o vesolju ali ravno zemlji ali… Zakaj ne stojite za znanostjo in svojim prepričanjem je bistvo te teme po mojem.

Ni slučajno, da je človeštvo v zadnjih treh letih podvrženo takšni cenzuri in medijskim lažem, kot še nikoli doslej.

Eden tistih, ki je to dojel šele tri leta nazaj (odkritje interneta za bumerje) in zdaj negira vse kar je možno, brez selekcije.

yram, 13.09.2022 ob 12:31

Ljudje verjamejo kar hocejo, dokler ne skodujejo s tem meni je meni vseeno kaj verjamejo. Ce so ok, si recem ok pac drugace verjame od mene, jaz imam svoje in on svoje mislenje, vero itd.

Se strinjam.

Naj verjame v kar kdo hoče, dokler s svojo vero ne posiljuje drugih in ne vsiljuje svoje vere.

Pa še odgovor na to, zakaj se vsakodnevno tako obsoja neke ravnozemljaše, teoretike zarot….In zakaj so ravno zdaj mediji tako obsedeni z njimi.

Ravno zato, kot sem zgoraj omenil, ker vse, čemur smo priča, temelji na lažeh. In vsak, ki dvomi, ogroža vso laž, ki jo golazen vsiljuje ljudem.

Sistem, ki temelji na lažeh, rabi samo debilne ovce.

čekdisout, 13.09.2022 ob 12:30

lol

odkar imamo GPS tud bermudski trikotnik ni več to, kar je bil

😀

zadnje “izginotje” je tam iz leta 1963

😀

To pa zato, ker so zdaj tam postavili vrata.  O tem se ne govori, jasno.  😀

Kokoši ??????, 13.09.2022 ob 12:19

Maka čivčata, 13.09.2022 ob 09:46

pametna repla itak v vse uradne verzije verjame. nič ne dojema onkraj pogleda in onkraj vidnega… NE! to pa ne!

rusija repla… rusija.

aaaaj vid šta nam naprave

Aha BOŽO, torej tudi ti vrjameš v ravno zemljo?

Res me zanima.

ok, za vse, ki verjamejo v ravno zemljo:

ZAKAJ bi nam naj NASA ali kdorkoli drug hotel vbit v glavo, da je zemlja okrogla, če je v resnici ravna?

kdo od tega profitira? v čem je keč? zakaj bi nas zasipali s ponarejenimi slikami zemlje iz vesolja?

mimogrede, da je zemlja okrogla so pogruntali že stari grki. kaj so oni imeli od tega, da bi si to izmislili?

Debilčkoti razglabljajo o tem kaj kdo verjame pa vendar nihče od njih ne dojame, da VERJAME in ne, da VE.

TEMU JE UN POVEDAL, TA JE TU SLIŠAL, TISTI JE TAM PREBRAL, SAMI PA SVOJEGA NIMAJO.

Najtežje je debilčkotom priznati, da POJMA nimajo. Priznati, da nekaj ne veš ali v nekaj nisi prepričan jim je tako težko, kot bi se morali za lastno rit ugrizniti.

čekdisout, 13.09.2022 ob 13:04

ok, za vse, ki verjamejo v ravno zemljo:

ZAKAJ bi nam naj NASA ali kdorkoli drug hotel vbit v glavo, da je zemlja okrogla, če je v resnici ravna?

kdo od tega profitira? v čem je keč? zakaj bi nas zasipali s ponarejenimi slikami zemlje iz vesolja?

mimogrede, da je zemlja okrogla so pogruntali že stari grki. kaj so oni imeli od tega, da bi si to izmislili?

Vse vejo stari Grki ti pa VERJAMEŠ. Že stari Grki so vedeli zakaj imajo kurac ti pa misliš da ga imaš za konzerve odpirat.

Zakaj pa NASA ne bi lagala in dobila za svoje delovanje milijarde? Zakaj pa tebi bilo kdo ne bi nekaj lagal sploh? Zakaj vam ne bi kdo kaj poneveril, lažno prikazal, vas zavajal? Zakaj ne , no zakaj ne ti bizgec?

Pa kdo si da tebi bizgec in drugim tebi podobnim kdo ne bi lagal in vas imel za norce?

Pa nima veze zdej ali NASA laže ali ne ampak ZAKAJ PA NE BI, ČE PA LAHKO?

NORCI

jklikilug, 13.09.2022 ob 14:47

Vse vejo stari Grki ti pa VERJAMEŠ. Že stari Grki so vedeli zakaj imajo kurac ti pa misliš da ga imaš za konzerve odpirat.

Zakaj pa NASA ne bi lagala in dobila za svoje delovanje milijarde? Zakaj pa tebi bilo kdo ne bi nekaj lagal sploh? Zakaj vam ne bi kdo kaj poneveril, lažno prikazal, vas zavajal? Zakaj ne , no zakaj ne ti bizgec?

Pa kdo si da tebi bizgec in drugim tebi podobnim kdo ne bi lagal in vas imel za norce?

Pa nima veze zdej ali NASA laže ali ne ampak ZAKAJ PA NE BI, ČE PA LAHKO?

NORCI

Paranoja je znak resnih bolezni.

Mislim da je zadnji čas da se problematiki mentalnih motenj malo bolj posvetimo.

paranoja, 13.09.2022 ob 14:49

Paranoja je znak resnih bolezni.

Mislim da je zadnji čas da se problematiki mentalnih motenj malo bolj posvetimo.

Pokliči svojega os. zdravnika pa se zmenita za termin, pa ti bo dal kako napotnico, ker tu ti ne moremo pomagati. Lahko se greš pa čez most na beton vreči direkt na betico pa bojda to pomaga in te ne bo več paranoja preganjala.

daisycutter, 13.09.2022 ob 09:35

Imeli smo neka dela pri hiši, dobili ekipo majstrov, šefe se je izkazal za pravega veseljaka, namazan jezik, heci, luštno je bilo delat z njimi, naredili so tudi hitro in kvalitetno.

In potem zadnji dan sedimo zunaj na klopcah, malo narezka, kavica, da poračunamo in še malo poklepetamo, tipček je slika, meni se je zdel brihten, pri delu iznajdljiv, spreten, krasne rešitve je našel. In debatiramo vse živo, mal kovid, mal politiko, mal šport, pa ti dečko pribije, kako nas imajo vse za norca, ko nam servirajo slike okrogle zemlje, ko vendar vsi vemo, da je ploščata.

Midva sva ga gledala, smehljaje, čakajoč na vic, pa ni bil. Čist resno možakar trdno verjame v ploščato zemljo, že od nekdaj, v šoli ga niso prepričali, niti kasneje s posnetki in dokazi. In bo verjel to do smrti verjetno. Čisto pameten možakar, razgledan sicer, o vseh temah je znal kaj pametnega povedati, denarja ima kot pečka (pripeljal se je s Cayenom), uspešen, tri otroke doma, fajn tip, kot se reče.

Men je to tako hecno.

Dokaz, da nekatera znanja ne vplivajo bistveno na kakovost življenja posameznika.

s kasnimi bedarijami se ubadate eni

nerealno ,res

pisda ti more bit dougcas u lajfu?

Avtorica, glej, jaz sem prisla 3 leta nazaj do spoznanja, kolk glupih ljudi zivi med nami. Mnogi so me presenetili, pa jih prej nisem imela za neumne. Covid je s seboj prinesel pravo razodetje tega, kaksne vse neumnosti folk verjame. Teorija zarote na teorijo zarote. Sama taksnih ljudi nisem vajena, saj v nasi druzini vsi razmisljamo z glavo, nimamo raznih sektasev in teoretikov zarot med nami… Glej, ce bi bili vsi na tistem polu, bi bili danes se vedno v kameni dobi ? hvala bogu za znanost in napredek ?

Pod crto sem tudi jaz razocarana nad folkom, ugotovila da ogromno takih zivi med nami. Take druzbe se lepo ognem, saj z njimi nimam kaj pametnega debatirati niti niso doprinos kvalitete v mojem zivljenju ?

Seveda je ravna. Ljudje, ki so šli s letalom v Avstralijo, ne omenjajo, da bi se kje spuščali navpično dol. Ali celo obrnjeni na glavo.

Tudi nek kosarkas, NBA, trdi isto.

Pri obrtnih je tako. : mali možgani , a veliko denarja. Če bi bil intelegenten bi bil inženir, tako pa je mizar, vodovodar. Če se je tebi zdel razgledan, potem verjetno ne vidiš dlje od plota.

Rene501, 16.09.2023 ob 14:22

Pri obrtnih je tako. : mali možgani , a veliko denarja. Če bi bil intelegenten bi bil inženir, tako pa je mizar, vodovodar. Če se je tebi zdel razgledan, potem verjetno ne vidiš dlje od plota.

Nisem rekla, da je bil visoko inteligenten, bil je pa pameten, iznajdljiv, takoj je našel pet variant, kako bi se nekaj dalo narediti, skratka dober v svojem fohu, za kar rabiš vseeno več kot 5 dek možganov. Plus voditi firmo, 10 + zaposlenih itd.

Lahko je tebi pljuvat s kavča.

Notoa sem povedat samo, da je bil v vseh pogledih čisto normalen tip, dokler ni omenil te zemlje.

Sposobnost zaslužiti denar in ustvariti nek videz, še ne pomeni, da nisi glup v svojem razmišljanju…živ dokaz so najbolj butasti Romi s par razredi osnovne šole. Tako da jaz se temu ne čudim in ne padam na dobre avtomobile. Ravno tako imaš bedake med izobraženci, ki se samo kitijo svojo izobrazbo, v resnici so pa navadni revčki, ki se ves čas primerjajo, kaj kdo ima in kako bodo izpadli v očeh drugih. Meni ne pašejo ne pretirani veseljaki, ki so običajno manj izobraženi in mi delujejo butasti, niti izobraženci, ki so povečini naduvanci. Redki so, s katerimi se imam dobro, v bistvu imam rada samo kofetek z osebo ena na ena, kadar je več ljudi, me utrujajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close