Ljudje so tok hecni
Ona979, 13.09.2022 ob 11:13
TELEvizija, 13.09.2022 ob 11:00
Smešno je, kako ste prav zarotniki največji dokaz, da ti TV opere možgane. Če so jih komu oprali so jih vam. Za vas je TV kar sinonim za znanost.
Cele dneve lahko samo renčite “na TVju so rekli” ? Sanja se vam ne kako deluje znanstvena metoda. Samo facebook in TV je v vašem svetu.
Televizije že leta ravno zato ne gledam. In tv sem dala le kot primer, saj javno obveščanje ravno teh znanstvenikov poteka prek tv, fb, časopisov …
Ne verjamem več, dokler se sama ne prepričam. Marsikaj se je letos poleti ravno s pomočjo kritičnega razmišljanja dokazalo kot laž, čeprav so uradne osebe trdile drugače. Recimo požari na Krasu, ki naj bi jih povzročila strela ob 1h zjutraj pri vedrem nebu. Vse aplikacije, ki beležijo udare strele so govorile drugačno zgodbo. Kdo potem laže, uradna oseba ali znanost?
Ti mal mešaš medije in znanost, a ne? To sta dve zelo,zelo različni stvari.
Anonimno341, 13.09.2022 ob 11:23
daisycutter, 13.09.2022 ob 09:35
Imeli smo neka dela pri hiši, dobili ekipo majstrov, šefe se je izkazal za pravega veseljaka, namazan jezik, heci, luštno je bilo delat z njimi, naredili so tudi hitro in kvalitetno.
In potem zadnji dan sedimo zunaj na klopcah, malo narezka, kavica, da poračunamo in še malo poklepetamo, tipček je slika, meni se je zdel brihten, pri delu iznajdljiv, spreten, krasne rešitve je našel. In debatiramo vse živo, mal kovid, mal politiko, mal šport, pa ti dečko pribije, kako nas imajo vse za norca, ko nam servirajo slike okrogle zemlje, ko vendar vsi vemo, da je ploščata.
Midva sva ga gledala, smehljaje, čakajoč na vic, pa ni bil. Čist resno možakar trdno verjame v ploščato zemljo, že od nekdaj, v šoli ga niso prepričali, niti kasneje s posnetki in dokazi. In bo verjel to do smrti verjetno. Čisto pameten možakar, razgledan sicer, o vseh temah je znal kaj pametnega povedati, denarja ima kot pečka (pripeljal se je s Cayenom), uspešen, tri otroke doma, fajn tip, kot se reče.
Men je to tako hecno.
Povej mi zakaj pa en zidar ne bi smel verjeti v ploščato zemljo če Potrći in podobni verjamejo v neobstoj virusa ?
Pa je prvi samo zidar…
Tesar :))
Ona979, 13.09.2022 ob 11:20
Možgani, 13.09.2022 ob 11:10
Ona979, 13.09.2022 ob 11:09
Možgani, 13.09.2022 ob 10:53
Ona979, 13.09.2022 ob 10:52
Ko bom videla s svojimi očmi, bom lahko zavzela stališče. Tako pa vsi skupaj lahko le ugibamo. Izkazalo se je v zadnjih dveh letih, da so vse teorije zarote bile le teorije, dokler jih čez pol leta niso objavili prek tv kot resnico. Kar poznam ozadje našega sistema, prej verjamem v ploščato zemljo ali trikotno kot to, s čim nas bašejo.
Kako pa veš, da imaš možgane, če jih še nikoli nisi videla?
Sem jih videla kot študentka na fakulteti za medicino pri predmetu anatomija. Med praktičnim delom je profesorica naredila disekcijo in smo spoznavali možgane ene dva dni.
Ampak nisi videla svojih možganov, zato ne moreš trditi, da jih imaš!
Sem videla tudi svoje. Opravili so mi eno preiskavo pred leti.
Nič nisi videla. To so samo slike nečesa, kar ti želi elita vsiliti. Enako kot gravitacijo in okroglo Zemljo, katero predstavljajo skozi nekakšne “posnetke satelitov”, ki jih v resnici sploh ni. Sateliti ne obstajajo.
Ti svojih možganov še nisi videla. Torej jih nimaš.
daisycutter, 13.09.2022 ob 11:25
Ti mal mešaš medije in znanost, a ne? To sta dve zelo,zelo različni stvari.
Pa niti ne očitno, glede na to, da nam znanstveniki ravno prek teh medijev sporočajo vse zadnje ugotovitve. Stroka se oglaša prek medijev, znanstveniki, uradne osebe z uradnimi verzijami in razlagami, ki so jim jih podali znanstveniki in znanost. Ni si župan izmislil strele, ali pač?
Torej, če si vsak lahko tudi uradno izmisli karkoli in to velja za resnico, zakaj bi potem sploh komu še verjeli?
tako je to, 13.09.2022 ob 11:26
Nič nisi videla. To so samo slike nečesa, kar ti želi elita vsiliti. Enako kot gravitacijo in okroglo Zemljo, katero predstavljajo skozi nekakšne “posnetke satelitov”, ki jih v resnici sploh ni. Sateliti ne obstajajo.
Ti svojih možganov še nisi videla. Torej jih nimaš.
Kaj naj ti razlagam, če nisi pripravljen poslušati, kaj šele dojeti. Misli si kar želiš.
Ona979, 13.09.2022 ob 11:29
Pa niti ne očitno, glede na to, da nam znanstveniki ravno prek teh medijev sporočajo vse zadnje ugotovitve. Stroka se oglaša prek medijev, znanstveniki, uradne osebe z uradnimi verzijami in razlagami, ki so jim jih podali znanstveniki in znanost. Ni si župan izmislil strele, ali pač?
Torej, če si vsak lahko tudi uradno izmisli karkoli in to velja za resnico, zakaj bi potem sploh komu še verjeli?
Pojma nimaš. Stroka se oglaša preko znanstvenih revij in konferenc, ne preko medijev. V medijih nasotopajo novinarji, ki nam želijo bolj ali manj uspešno predstaviti neka nova spoznana itd. Je pa smola ta, da pri tem ni nobene kontrole ali selekcije, da bi se ločijo pleve in zrnje, kar potem pomeni tole zmedo, ki jo gledamo. Zamenjaš 5 programov na TV in slišiš 5 različnih verzij neke zadeve.
Tukaj potem nastopita zdrava pamet in kritično mišljenje, ki gresta po pravo informacijo naravnost k viru in preskočita manipulativne posrednike.
Taisti, ki so prej vse verjeli, sedaj ne verjamejo ničemur več (virus, zemlja…). In mislijo da so ostali zaslepljeni ter jih ironično imenujejo ovce, kateri razmišljajo selektivno in preudarno o vsaki stvari posebej v različnih obdobjih in različnih predpostavkah.
Recimo, govorijo da virus nič ni v obdobju ko umre 5000 državljanov in sedaj ko se stanje umirja trdijo isto. Popolnoma nefunkcionani osebki. Pri meni zelo slabo zapisani za vedno, saj je to bolj pokaz egoizma kot nevednosti in naivnosti.
daisycutter, 13.09.2022 ob 11:34
Pojma nimaš. Stroka se oglaša preko znanstvenih revij in konferenc, ne preko medijev. V medijih nasotopajo novinarji, ki nam želijo bolj ali manj uspešno predstaviti neka nova spoznana itd. Je pa smola ta, da pri tem ni nobene kontrole ali selekcije, da bi se ločijo pleve in zrnje, kar potem pomeni tole zmedo, ki jo gledamo. Zamenjaš 5 programov na TV in slišiš 5 različnih verzij neke zadeve.
Tukaj potem nastopita zdrava pamet in kritično mišljenje, ki gresta po pravo informacijo naravnost k viru in preskočita manipulativne posrednike.
Kdo financira znanstvene raziskave in konference, si bila kdaj prisotna na kakšni, pa veš kako do nje pride in zakaj? Jaz sem imela priložnost raziskati tudi to ozadje in dokler je nekdo, ki stoji za znanstvenikom z določenim namenom, ta znanstvenik in njegovo dognanje ne more biti nepristransko. Ista pašta kot mediji.
Zaneseš se lahko le nase, pa še to v zelo omejenem obsegu, ker včasih tudi “oko vara”, pa izven okvirjev moraš res globoko, ker vse kar je priučeno, je z namenom. Se je treba vedno vprašati zakaj tako razmišljaš in ali je že to morebiti kontaminirano.
Bi pa bilo zanimivo vedeti in biti zmožen dokazati vsem. Že samo zaradi obrazov vseh vernikov, ko bi dojeli, da so bili nategnjeni …globoko.
To se zgodi, 13.09.2022 ob 11:37
Taisti, ki so prej vse verjeli, sedaj ne verjamejo ničemur več (virus, zemlja…). In mislijo da so ostali zaslepljeni ter jih ironično imenujejo ovce, kateri razmišljajo selektivno in preudarno o vsaki stvari posebej v različnih obdobjih in različnih predpostavkah.
Recimo, govorijo da virus nič ni v obdobju ko umre 5000 državljanov in sedaj ko se stanje umirja trdijo isto. Popolnoma nefunkcionani osebki. Pri meni zelo slabo zapisani za vedno, saj je to bolj pokaz egoizma kot nevednosti in naivnosti.
Dokler ne spregledaš, je zastonj govoriti. Čredni nagon je pa res najslabše kar človek ima. Raje spodbujam k razmišljanju, pa naj vsak sam pride do svojih ugotovitev na podlagi svojih raziskovanj. Danes s to tehnologijo je marsikaj možno. Vsaj ti ne more en župan, ki je še zjutraj sam na fb delil informacijo, da je bil požar podtaknjen, popoldan jo pa bil primoran demantirati (vprasajte se zakaj) trditi, da je strela sredi noči iz vedrega neba, udarila in zanetila požar.
Mene prav malo briga kaj govorijo, kaj vam prodajajo. Meni je važno, da jaz vem.
daisycutter, 13.09.2022 ob 11:29
Ti pa ja zdrava pamet pove, da je na morju, saj vsi vemo koliko ladij je že padlo čez :))
Točno tako. Veš kje bi lahko bil rob? Tam, kjer je Bermudski trikotnik. Se nisi nikoli vprašala, zakaj tam izginjajo letala in ladje? No, zato, ker se ladje prekucnejo čez rob in padejo v vesolje. Letala pa zaradi hitrosti ne zmorejo zaviti navzdol in jih odnese naravnost…. v vesolje.
😀
Ona979, 13.09.2022 ob 11:45
Dokler ne spregledaš, je zastonj govoriti. Čredni nagon je pa res najslabše kar človek ima. Raje spodbujam k razmišljanju, pa naj vsak sam pride do svojih ugotovitev na podlagi svojih raziskovanj. Danes s to tehnologijo je marsikaj možno. Vsaj ti ne more en župan, ki je še zjutraj sam na fb delil informacijo, da je bil požar podtaknjen, popoldan jo pa bil primoran demantirati (vprasajte se zakaj) trditi, da je strela sredi noči iz vedrega neba, udarila in zanetila požar.
Mene prav malo briga kaj govorijo, kaj vam prodajajo. Meni je važno, da jaz vem.
“Meni je važno, da jaz vem.” – to pa je izjava in pol, ki zelo dobro pokaže tvoj omejen način razmišljanja. Žalostno, da se z njim še hvališ.
Ona979, 13.09.2022 ob 11:41
Kdo financira znanstvene raziskave in konference, si bila kdaj prisotna na kakšni, pa veš kako do nje pride in zakaj? Jaz sem imela priložnost raziskati tudi to ozadje in dokler je nekdo, ki stoji za znanstvenikom z določenim namenom, ta znanstvenik in njegovo dognanje ne more biti nepristransko. Ista pašta kot mediji.
Zaneseš se lahko le nase, pa še to v zelo omejenem obsegu, ker včasih tudi “oko vara”, pa izven okvirjev moraš res globoko, ker vse kar je priučeno, je z namenom. Se je treba vedno vprašati zakaj tako razmišljaš in ali je že to morebiti kontaminirano.
Bi pa bilo zanimivo vedeti in biti zmožen dokazati vsem. Že samo zaradi obrazov vseh vernikov, ko bi dojeli, da so bili nategnjeni …globoko.
Ma dej. Financirajo jih države, kdo pa misliš, da pri nas financira univerzo in inštitute? Jasno imaš tudi privat inštitute, največ v farmaciji ali raziskavi materialov recimo, ampak to ne spremeni zadeve.
Kot sem že napisala: nobeno verovanje in nobena manipulacija ne spremeni naravnih zakonov, se lahko na glavo postaviš in verjameš kar ti paše.
da se je pa vedno težje prebiti do resnice v poplavi sranja, je pa dejstvo. Samo zaradi tega ne moreš kar vsega povprek zanikati.
tako je to, 13.09.2022 ob 11:51
Točno tako. Veš kje bi lahko bil rob? Tam, kjer je Bermudski trikotnik. Se nisi nikoli vprašala, zakaj tam izginjajo letala in ladje? No, zato, ker se ladje prekucnejo čez rob in padejo v vesolje. Letala pa zaradi hitrosti ne zmorejo zaviti navzdol in jih odnese naravnost…. v vesolje.
😀
Motiš se. letala v bistvu letijo na mestu, samo zemlja pod njimi se vrti :))
Ne razumem kaj je bistvo tvojega zapisa, ampak ne mislit da jaz ne vem nič o ravni zemlji. Teorija je, da smo na neskončni ravni površini, vendar okoli obdani z Antarktiko in ne vemo kaj je naprej ker ni raziskano. Ja v redu, teorija, fajn je da se zavedaš, da so lahko še druge možnosti, če kdaj to potrdijo dokazi in raziskovalne odprave.
In tudi ne enačit cepiva, ki so nam ga podtikali med ptičjo gripo in cepiva ko je umrlo toliko ljudi in prepolna intenzivna. Vsako stvar moraš jemati posebej in jo pretehtati. Vam je lažje kar vse posplošiti, ker ne dojamete kompleksnosti.
In ne mi iz teh teorij delat neko ideologijo in sovražno nastrojenost do ustaljenih zadev. Ker brez dokazov in dejanskih odkrivanj se ve kdo so ovce.
To se zgodi, 13.09.2022 ob 11:58
Ne razumem kaj je bistvo tvojega zapisa, ampak ne mislit da jaz ne vem nič o ravni zemlji. Teorija je, da smo na neskončni ravni površini, vendar okoli obdani z Antarktiko in ne vemo kaj je naprej ker ni raziskano. Ja v redu, teorija, fajn je da se zavedaš, da so lahko še druge možnosti, če kdaj to potrdijo dokazi in raziskovalne odprave.
In tudi ne enačit cepiva, ki so nam ga podtikali med ptičjo gripo in cepiva ko je umrlo toliko ljudi in prepolna intenzivna. Vsako stvar moraš jemati posebej in jo pretehtati. Vam je lažje kar vse posplošiti, ker ne dojamete kompleksnosti.
In ne mi iz teh teorij delat neko ideologijo in sovražno nastrojenost do ustaljenih zadev. Ker brez dokazov in dejanskih odkrivanj se ve kdo so ovce.
Glede na to, da je v Sloveniji osnovna šola obvezna, jo verjetno imaš narejeno, čeprav iz tvojega zapisa to ni razvidno. Če se odločiš, da boš z javnostjo delil svoje misli, je te treba zapisati tako, da se bo iz zapisanega dalo razbrati, kaj želiš povedati. Če se tega ne da razbrati, te imajo ljudje za neumnega in jih tvoje mnenje ne zanima več.
Sicer je že Darko vse razložil. Če stopiš na Triglav, vidiš morje. Lepo vas prosim. Če bi bila Zemlja okrogla, bi lahko videl samo nekaj 100 metrov, več zagotovo ne. Pa so nekateri poskušali nebuloze o okroglem planetu razložiti z matematiko. Matematiko! Si predstavljate ta absurd, ki ji pravimo matematika? Kar nekaj. Jo vidimo z lastnimi očmi? Ne. Imamo dokaze o njenih teorijah? Ne. To so samo zgodbice, ki jih uporabljamo za neke kvazi znanstvene razlage. Krivi pa so televizijaši.
Kot pravi Darko:
“Ker konec koncev za pašteto, ki jo potrebujem na mizi in kos kruha ne igra vloge to kaj verjamem ampak to kar vem.”
Torej, če smo že pri matematiki – kdo lahko dokaže, da imamo na mizi eno pašteto in če damo na mizo še eno, da bosta potem dve pašteti? Ali to mislimo, ali vemo? Namreč, če jaz spijem nekaj kozarcev šnopca…. bodo na mizi najmanj 4 paštete. Jaz jih po šnopcu vidim, torej vem, da so tam. In noben matematik me ne bo prepričal, da sta na mizi samo dve. Kapiraš?
quote id=”22894788″][/quote]
🙂 Tudi prav. Imamo svobodno izbiro verjeti v kar želimo, zato ne razumem vaše nastrojenosti, če se nekdo ne odloči biti vernik. Ravno znanost bi morala podpirati drugače misleče, radovedne, saj bi brez takih bili še v jamah. Z napadi na take in gaslight metodami ne ovržete ničesar, samo pokažete svojo šibkost in nemoč. Znanstvenik se ne boji resnice, drugačnega mnenja.
Forum je zaprt za komentiranje.