Ljudje NISO
Kličejo te zato, ker rabjo kompanjona za pit in bejbe osvajat, take stvari se pa ja ne gre sam počet. Če ti nimaš cajta, pokliče naslednjega po vrsti v imeniku, itd… Dol mu visi al greš z njim ti, ali pa kdo drugi.
Sedaj pa najavi kolegom, da si se odločil prenehat pit in hodit ven po deseti uri zvečer, ker je tvoja bejba noseča. Da pa lahko pridejo k tebi na čaj ob petih popoldne, čik pa lahko skadijo samo na balkonu. Pa da vidimo, koliko te bodo še klicali.[/quote]
itak, da se tipi kličejo, kr rabjo nekoga za kašn pir strest in kašno tekmo v gostilni pogledat pa mal butast zgleda, če visiš sam za šankom…. sj ženske tud ne hodmo same na kavo 🙂 je pa res, kar si rekla, njim je vseeno praktično kdo ma čas, sam da ga nekdo od kolegovpač ma….
hahaha….matkič po moje ne bi nehu hodt vn niti če bi bla v kakšnem slučaju njegova noseča, vsaj po izjavah sodeč, bi dal kolege pred žensko…tko da tud opcija, nej pride kdo na čaj ob petih popoldan in nej kadi uzun, je mnde bl mim pr takih ljudeh…..razn če sami že od prej ne kadijo notr…ženske po moje ne bi ravno upoštevu 🙂 itak pa da v normalnih primerih, k nek par dobi otroka, avtomatsko omeji druženje…sj ne namerno, sam čas se tko zafila, da se dan konča prej k bi hotu…ženske mal bl naj…. tle…. :)[/quote]
Dobro si povedala. Ko par dobi otroka, se razjasni, kdo ti je pravi frend. Veliko ljudi takrat ugotovi, da je imelo same kvazi frende, zabijalce časa. Med drugim sem bila tudi jaz med njimi, zato razumem avtorico tega sporočila. Ko sem rodila, sta me dve od mojega morja frendic prišli pogledat, potem pa niti tega več ne. Nekaj let, ko sta bila otroka še majhna, sem bila bolj kot ne sama, v krogu najožje družine, ampak sem si počasi pridobila nov krog prijateljev in prijateljic, tako da sem danes spet zadovoljna s svojim socialnim življenjem.
Ampak ne samo to, da se ko dobiš otroke ugotovi, kdo ti je res frend, tudi to se ugotovi, kakšen je tvoj partner v globino svoje duše. Kakor si rekla, nekateri niso pripravljeni prilagoditi življenja novim okoliščinam in dajejo še vedno prednost frendom pred partnerko in otrokom. Tako potem partnerka ponavadi izvisi, saj je ona tista, ki ostaja doma z dojenčkom, nekdo pač mora. Morda ji gospod blagovoli malo “pomagati” in 1x na mesec pomiti kako posodo in zbasati perilo (brez sortiranja) v pralni stroj in potem zahteva doživljenjsko plaketo za to. Baba pa seveda tečna in živčna, on pa tega ne more trpet in kje je lepše celit rane, kot v družbi frendov. Ti pa itak ne znajo drugače tolažit, kot: “Prav je da si z nami, ta prav desc ne sme biti copata.”
Ma ne bistvo tega je, da ko dobiš froce, 99% časa govoriš o svojih ”sončkih” in večini ne-staršev gre to dobesedno na KURA.C samo vi ko mate nove centre vesolja, tega ne uvidite, vaše spremembe v komunikaciji…………. Sori, ampak jaz nočem poslušat na pijači o tem kak je mali posral dvakrat pa če ma drisko, pa da se dere celo noč, briga to mene, to ni moja stvar, povej kaj zanimivega, to kako mali serje ni zanimivo niti pomembno nikomur razen mamici in ateku, pa senilnim starim staršem ki se itak vsepovsod vtikujejo.
Mimogrede, punce pridejo in grejo, prijatelji so večni!
Kličejo te zato, ker rabjo kompanjona za pit in bejbe osvajat, take stvari se pa ja ne gre sam počet. Če ti nimaš cajta, pokliče naslednjega po vrsti v imeniku, itd… Dol mu visi al greš z njim ti, ali pa kdo drugi.
Sedaj pa najavi kolegom, da si se odločil prenehat pit in hodit ven po deseti uri zvečer, ker je tvoja bejba noseča. Da pa lahko pridejo k tebi na čaj ob petih popoldne, čik pa lahko skadijo samo na balkonu. Pa da vidimo, koliko te bodo še klicali.[/quote]
Točno tko![/quote]
No, to pa sploh ni res. Prijatelji ostanejo, ne glede na to koliko otrok imaš in tudi če kadiš samo še na balkonu.
itak, da se tipi kličejo, kr rabjo nekoga za kašn pir strest in kašno tekmo v gostilni pogledat pa mal butast zgleda, če visiš sam za šankom…. sj ženske tud ne hodmo same na kavo 🙂 je pa res, kar si rekla, njim je vseeno praktično kdo ma čas, sam da ga nekdo od kolegovpač ma….
hahaha….matkič po moje ne bi nehu hodt vn niti če bi bla v kakšnem slučaju njegova noseča, vsaj po izjavah sodeč, bi dal kolege pred žensko…tko da tud opcija, nej pride kdo na čaj ob petih popoldan in nej kadi uzun, je mnde bl mim pr takih ljudeh…..razn če sami že od prej ne kadijo notr…ženske po moje ne bi ravno upoštevu 🙂 itak pa da v normalnih primerih, k nek par dobi otroka, avtomatsko omeji druženje…sj ne namerno, sam čas se tko zafila, da se dan konča prej k bi hotu…ženske mal bl naj…. tle…. :)[/quote]
Dobro si povedala. Ko par dobi otroka, se razjasni, kdo ti je pravi frend. Veliko ljudi takrat ugotovi, da je imelo same kvazi frende, zabijalce časa. Med drugim sem bila tudi jaz med njimi, zato razumem avtorico tega sporočila. Ko sem rodila, sta me dve od mojega morja frendic prišli pogledat, potem pa niti tega več ne. Nekaj let, ko sta bila otroka še majhna, sem bila bolj kot ne sama, v krogu najožje družine, ampak sem si počasi pridobila nov krog prijateljev in prijateljic, tako da sem danes spet zadovoljna s svojim socialnim življenjem.
Ampak ne samo to, da se ko dobiš otroke ugotovi, kdo ti je res frend, tudi to se ugotovi, kakšen je tvoj partner v globino svoje duše. Kakor si rekla, nekateri niso pripravljeni prilagoditi življenja novim okoliščinam in dajejo še vedno prednost frendom pred partnerko in otrokom. Tako potem partnerka ponavadi izvisi, saj je ona tista, ki ostaja doma z dojenčkom, nekdo pač mora. Morda ji gospod blagovoli malo “pomagati” in 1x na mesec pomiti kako posodo in zbasati perilo (brez sortiranja) v pralni stroj in potem zahteva doživljenjsko plaketo za to. Baba pa seveda tečna in živčna, on pa tega ne more trpet in kje je lepše celit rane, kot v družbi frendov. Ti pa itak ne znajo drugače tolažit, kot: “Prav je da si z nami, ta prav desc ne sme biti copata.”[/quote]
jah, to je sicer res, da se takrat, k dobiš otroka, ponavadi nardi selekcija prijatlov…ampak bol v smislu, da vidiš kdo ti je pravi kolega in kdo se je družu s tabo sam za čas zabijat…. je pa res, da je folk k dobi otroka tud mal sam kriv, da zgubi stike….jst mam par kolegic, ki majo male stare okrog enga leta in se že one mal razlikujejo…ena je ostala ista, mislim resno…tko rodila je in pač najprej obiski pr njej-prvi teden, potem pa smo se redno doble vsaj 2x na tedn, pa smo lepo šle skupi vozičkat pa na kavo itd, kr je tko na free….tadruga recimo, mi gre pa že precej na jetra, kr že ko je bla noseča, se ji nikamor ni dal, una center vsega, tečna, skoz se ji je blo treba prilagajat…zdej je pa rodila, mali je star dva mesca in striktno nikamor na kofe, pa bi lahko za kako urco skočla, kr tipu ni problem met malega, ampak ne… pridem k njej in skoz pogovor o otroku, kr neki…. mislim, čista razlika od one kolegice recimo, k je totalno ista…in ja, avtomatsko pač gledaš drugač na osebo, če se sama oddaljuje…sj te otrok ne rabi spremenit kr v sruzga človeka…. in se dost majn slišva recimo k s prvo…tko da sj se ti kolegice prilagajajo-une taprave…ampak če postaneš pol k ena mamika 50-letna, da se ti nč ne da več in sploh nikamor, kr ti maš pa zdej otroka, pa tut ni ok….
partnerji so pa itak drug problem…ne vem, če ti ne pride nasproti sploh v prvih mescih, je res katastrofa… ampak, če mu pustiš, da se obnaša isto k prej, k sta bla še sama, pa mislim, da ti tega ni treba prenašat…. pač nekako vsak prispeva k familiji maximalno, ampak spet ne tolk maximalno, da zarad tega trpijo odnosi s kolegi….je treba najt neko zlato sredino, da na konc ne ostaneta oba brez kolegov, nezadovoljna, kr vama je otrok spremenu lajf…to nima smisla 🙂
Ampak ne samo to, da se ko dobiš otroke ugotovi, kdo ti je res frend, tudi to se ugotovi, kakšen je tvoj partner v globino svoje duše. Kakor si rekla, nekateri niso pripravljeni prilagoditi življenja novim okoliščinam in dajejo še vedno prednost frendom pred partnerko in otrokom. Tako potem partnerka ponavadi izvisi, saj je ona tista, ki ostaja doma z dojenčkom, nekdo pač mora. Morda ji gospod blagovoli malo “pomagati” in 1x na mesec pomiti kako posodo in zbasati perilo (brez sortiranja) v pralni stroj in potem zahteva doživljenjsko plaketo za to. Baba pa seveda tečna in živčna, on pa tega ne more trpet in kje je lepše celit rane, kot v družbi frendov. Ti pa itak ne znajo drugače tolažit, kot: “Prav je da si z nami, ta prav desc ne sme biti copata.”[/quote]
Se strinjam, družinski človek ne bo postopal po gostilnah. Družina je na 1. mestu.
Filozofka…
Se strinjam, da je treba kljub temu, da si postal starš, ohraniti svojo identiteto. Enim to rata, drugim pa malo težje. In te druge je treba razumeti in jih ne obsojati. Iz lastnih izkušenj ti povem, da so hormoni čudna zadeva. Lahko te tako zvekslajo, da postaneš čisto druga oseba. Proti temu sam nič ne moreš, ker je premočno. Iz žurerke se preleviš v totalno zapečkarico, ali pa obratno. Prej konstantno suhi in skodrani lasje postanejo mastni in ravni kot repa. Lahko se ti zgodi, da postaneš obsedena s čistočo in mikrobi in si že zato ne upaš nobenega spustiti v svojo bližino, da ne bo škodilo otroku. Proti padcu hormonov po porodu nič ne moreš. To je tako, kot da bi vzel zelo močno drogo, za katero lahko samo čakaš, da preneha delovati. Ali pa greš na zdravila, seveda. Če si pa doječa mati, zdravila ne pridejo v poštev. Izvleči se moraš sama, ali s pomočjo prijateljev, partnerja. Če ti pa ti ne stojijo ob strani in te imajo za navadno tečno oz. zdolgočaseno kozo, si pač v riti. Premočno in preintenzivno je lahko to norenje hormonov, da bi ga lahko človek sam obvladal.
Zato lahko razumeš to prijateljico, ki jo opisuješ takole, te citiram: “tadruga recimo, mi gre pa že precej na jetra, kr že ko je bla noseča, se ji nikamor ni dal, una center vsega, tečna, skoz se ji je blo treba prilagajat…zdej je pa rodila, mali je star dva mesca in striktno nikamor na kofe, pa bi lahko za kako urco skočla, kr tipu ni problem met malega, ampak ne… pridem k njej in skoz pogovor o otroku, kr neki…. mislim, čista razlika od one kolegice recimo, k je totalno ista…in ja, avtomatsko pač gledaš drugač na osebo, če se sama oddaljuje…sj te otrok ne rabi spremenit kr v sruzga človeka…. “
Nekaterim ženskam po porodu hormoni podivjajo in jih ne zmorejo kontrolirati. Iz tega se lahko potem razvije poporodna depresija, še posebno, če ji okolica ne stoji ob strani tistih pol leta, ko se ponavadi hormoni potem uredijo.
ja sj vem, da štekaš, ka sm hotla povedat in vem, da znajo hormoni delat katastrofe…sam čist tko logično gledano recimo, jih je majn k polovica ostala karakterno enako zabavnih, zgovornih in sploh enako super za družit kot pred porodom…. to, k je bla tečna v nosečnosti, smo razumel, kr jo je res vse matral-od panične klavstrofobije, do zatekanja nog, bolečin v križu, nosečniške sladkorne, ni da ni…. ampak je postala tud dost nesramna do vseh recimo…in smo rekle, ok…sj ko rodi bo bolš…no bolš je res, to je več ne matra, sam kaj ko vedno najde neki, da ne more na kavo, čvek, šetnjo… pa ma zlatga tipa, un res vse nardi, sam pač enostavno se je čist spremenila… mislim tud zabavna ni več tko, al se pa men sam zdi, ne vem… čist drugač se je družit z njo kot pred enim letom recimo, medtem k z uno je pa isto, pa mata obe otroka…. pa pr tej, k se ni nč spremenila in lepo usklajuje otroka in kolegice, sm opazla, da se s tipom tud dost bol štekata, še nism doživela, da bi se tko grdo zdrla na njega, (pa bi se mela zakej) medtem k una tečna ma tko zlatga tipa, da ga lohk sam iščeš z baterijo podnevi, pa z njim dela k s smetjo včasih… v bistvu je finta, da ma zdej še sam mene pa še eno, in ti povem, da se vidmo 1x na 10 dni, prej smo se pa dnevno družle, al pa vsak drug dan obvezno…in če te nekdo avtomatsko odrine stran, parkrat še greš na obisk, in če te ne kliče več, postopoma zamrejo stiki…. in ko se bo enga lepga dne zbudla, k bo mali star 1 leto in bo mela čas za kak kofe, da se ji ne bo zgodil, da ne bo mela koga poklicat….kr tud prijateljstvo je isto k veza…če nekoga dost dolg zanemarjaš-gre… 🙂
Končno nekaj pametnega, samo Tigress tega ne dojame pa večina žensk in moških tudi ne, oni mislijo da je prijateljstvo brezpogojno….. da bomo prijatli požrli vse kar si bodo zmislili, jok brate odpade 😀
Spomnim se enega, vedno je hodo okrog z nami klical za runde, je dobo punco, 1 leto ga nismo vidli, nikol ni mel časa, ga je ona odjebala, pol bi pa on spet nas mel, mi pa smo rekli, veš kaj, če 1 leto ni mel niti ENKRAT časa, ga pa res več ne rabimo, naj se druži z tistimi s katerimi se je eno leto
Končno nekaj pametnega, samo Tigress tega ne dojame pa večina žensk in moških tudi ne, oni mislijo da je prijateljstvo brezpogojno….. da bomo prijatli požrli vse kar si bodo zmislili, jok brate odpade 😀
Spomnim se enega, vedno je hodo okrog z nami klical za runde, je dobo punco, 1 leto ga nismo vidli, nikol ni mel časa, ga je ona odjebala, pol bi pa on spet nas mel, mi pa smo rekli, veš kaj, če 1 leto ni mel niti ENKRAT časa, ga pa res več ne rabimo, naj se druži z tistimi s katerimi se je eno leto[/quote]
Prijatelj zna tudi razumet in odpuščat. Kaj točno vas zadržuje, da ne bi dali temu prijatelju še eno šanso?
Spomnim se enega, vedno je hodo okrog z nami klical za runde, je dobo punco, 1 leto ga nismo vidli, nikol ni mel časa, ga je ona odjebala, pol bi pa on spet nas mel, mi pa smo rekli, veš kaj, če 1 leto ni mel niti ENKRAT časa, ga pa res več ne rabimo, naj se druži z tistimi s katerimi se je eno leto[/quote]
Prijatelj zna tudi razumet in odpuščat. Kaj točno vas zadržuje, da ne bi dali temu prijatelju še eno šanso?[/quote]
Vsaka šola nekaj stane, njega bo pač stala druženja z nami…. zakaj točno pa on ni razumel takrat ko smo mu mi ”trobili” da naj pride na rundo ker ga ”pogrešamo” ????
zakaj bi ”vedno” morali pametnejši odpuščat neumnim, na tak način se neumni nikoli nič ne naučijo, zdaj bo šola prekleto draga, ker je dobesedno osamljen, drugače ne bi bila. morda mu odpustimo čez 20 let 🙂
Prijatelj zna tudi razumet in odpuščat. Kaj točno vas zadržuje, da ne bi dali temu prijatelju še eno šanso?[/quote]
Užaljenost in nezavedanje, da gre za posesivnost.
Vsaka šola nekaj stane, njega bo pač stala druženja z nami…. zakaj točno pa on ni razumel takrat ko smo mu mi ”trobili” da naj pride na rundo ker ga ”pogrešamo” ????
zakaj bi ”vedno” morali pametnejši odpuščat neumnim, na tak način se neumni nikoli nič ne naučijo, zdaj bo šola prekleto draga, ker je dobesedno osamljen, drugače ne bi bila. morda mu odpustimo čez 20 let :)[/quote]
eh, vi ste mal prestrogi….1x še pač razumeš, pač je bil človk zatreskan do ušes pa naprej…mu razložte, da je blo grdo od njega, ampak se pač spregleda….če nardi isto naslednič k spet dobi punco, pol ga pač res odjebete… jst dam vedno 2. možnost, da se izkaže al je blo res nenamerno al je človk pač tak 🙂 tud jst sm bla v taki situaciji…sploh nism vedla kdaj sm zgubla vse stike, kr jih enostavno nism rabla…al sm bla v službi, al sm pa s tipom visela vsako jebeno sekundo prostga časa, so me klical vsi, pa sm vedno neki našla, še z domačimi se nism neki velik vidla….kadar sva se pa skregala, sm pa vedno klicala okrog, da se potožim pr kiri…no k je zares počl, me pa hvala bogu niso odjebale, ampak so ob kavicah pa včasih jegru poslušale stokanje kak pra.sec je bil itd. 😀 v bistvu je finta, da pr seb ne opaziš tega, da daješ druge na stran, dokler ti ne povejo, sploh če si ful zatreskan v nekoga in happy ever after…mislim, jst recimo nism nikol več tega počela, si vedno vzamem čas za pjačke, kr to enostavno rabim…men bi se zmešal, da nimam nikogar… isto pa k dobiš otroka…jst neb mogla sama viset skoz not, vsaj vozičkat greš s kiro, pa usput udariš čvek…
Mene pa zanima, kako veste, da je osamljen, če se z njim več ne družite?[/quote]
Ker zdaj on nas kliče, da že taaaaak dolgo nismo šli na rundo, pa mi ”nimamo časa” 🙂
zakaj bi ”vedno” morali pametnejši odpuščat neumnim, na tak način se neumni nikoli nič ne naučijo, zdaj bo šola prekleto draga, ker je dobesedno osamljen, drugače ne bi bila. morda mu odpustimo čez 20 let :)[/quote]
eh, vi ste mal prestrogi….1x še pač razumeš, pač je bil človk zatreskan do ušes pa naprej…mu razložte, da je blo grdo od njega, ampak se pač spregleda….če nardi isto naslednič k spet dobi punco, pol ga pač res odjebete… jst dam vedno 2. možnost, da se izkaže al je blo res nenamerno al je človk pač tak 🙂 tud jst sm bla v taki situaciji…sploh nism vedla kdaj sm zgubla vse stike, kr jih enostavno nism rabla…al sm bla v službi, al sm pa s tipom visela vsako jebeno sekundo prostga časa, so me klical vsi, pa sm vedno neki našla, še z domačimi se nism neki velik vidla….kadar sva se pa skregala, sm pa vedno klicala okrog, da se potožim pr kiri…no k je zares počl, me pa hvala bogu niso odjebale, ampak so ob kavicah pa včasih jegru poslušale stokanje kak pra.sec je bil itd. 😀 v bistvu je finta, da pr seb ne opaziš tega, da daješ druge na stran, dokler ti ne povejo, sploh če si ful zatreskan v nekoga in happy ever after…mislim, jst recimo nism nikol več tega počela, si vedno vzamem čas za pjačke, kr to enostavno rabim…men bi se zmešal, da nimam nikogar… isto pa k dobiš otroka…jst neb mogla sama viset skoz not, vsaj vozičkat greš s kiro, pa usput udariš čvek…[/quote]
Torej tebe lahko vsak 1x prevara? Saj ni blo namerno bo tip reko, ponesreč je not pado, sploh ni vedo da je dokelr ni bil not, pol pa pravi dec mora dokončat 😛
Kaj ne opaziš, ne zagovarjaj tega, če se z nekom vidiš vsak teden potem pa 12 mesecev nič in tega ne opaziš, potem pa te tako ali tako moram odjebat, ker si neumen in nesposoben opažanja evidentnih dejstev!
Ne bi reko mogoče 1 mesec, ampak 1 leto? Da tega ne opaziš, pač ne kupim, najslabši izgovor ever.
eh, vi ste mal prestrogi….1x še pač razumeš, pač je bil človk zatreskan do ušes pa naprej…mu razložte, da je blo grdo od njega, ampak se pač spregleda….če nardi isto naslednič k spet dobi punco, pol ga pač res odjebete… jst dam vedno 2. možnost, da se izkaže al je blo res nenamerno al je človk pač tak 🙂 tud jst sm bla v taki situaciji…sploh nism vedla kdaj sm zgubla vse stike, kr jih enostavno nism rabla…al sm bla v službi, al sm pa s tipom visela vsako jebeno sekundo prostga časa, so me klical vsi, pa sm vedno neki našla, še z domačimi se nism neki velik vidla….kadar sva se pa skregala, sm pa vedno klicala okrog, da se potožim pr kiri…no k je zares počl, me pa hvala bogu niso odjebale, ampak so ob kavicah pa včasih jegru poslušale stokanje kak pra.sec je bil itd. 😀 v bistvu je finta, da pr seb ne opaziš tega, da daješ druge na stran, dokler ti ne povejo, sploh če si ful zatreskan v nekoga in happy ever after…mislim, jst recimo nism nikol več tega počela, si vedno vzamem čas za pjačke, kr to enostavno rabim…men bi se zmešal, da nimam nikogar… isto pa k dobiš otroka…jst neb mogla sama viset skoz not, vsaj vozičkat greš s kiro, pa usput udariš čvek…[/quote]
Torej tebe lahko vsak 1x prevara? Saj ni blo namerno bo tip reko, ponesreč je not pado, sploh ni vedo da je dokelr ni bil not, pol pa pravi dec mora dokončat 😛
Kaj ne opaziš, ne zagovarjaj tega, če se z nekom vidiš vsak teden potem pa 12 mesecev nič in tega ne opaziš, potem pa te tako ali tako moram odjebat, ker si neumen in nesposoben opažanja evidentnih dejstev!
Ne bi reko mogoče 1 mesec, ampak 1 leto? Da tega ne opaziš, pač ne kupim, najslabši izgovor ever.[/quote]
haha, ajde, sj maš prav no…dejansko sm jst res tipu dala drugo možnost, k sm ga dobla, da drugo vabi v savno za mojim hrbtom, pa je mel argumnet, da sva itak bla skregana tist tedn in da sm ga jst odjebala…in sm rekla ok… mogoč sm res butl, ampak poskušam videt neki pozitivnga v vsakmu… no če bi me prevaru, dvomim da bi dobu drugo možnost… 🙂
ammm, no jst sm se javlala kolegicam, ampak namest 3-4x na tedn k smo se prej družle, sm takrat uspela pridet na kavo 1x na 3 mesce, ne da se zdej neb javla celi 2 leti pa pol…. pa so me vseen nazaj vzele…pa prej smo skoz vn hodle, pol k sm mela tipa, sm šla pa vn sam takrat, k sva se skregala, pa še to iz principa, da se ga nasekam 😀 mah… če se ti nekdo ne javi prov 1 leto skupi in. niti 1x ne gre na drink, pol je res mal čudna situacija… ka vem, vsak po svoje… jst sm sam enkrat to nardila in vidla, da je strup, če preveč visiš s partnerjem, kr se ga prej naveličaš pa še kolege zgubiš….ni vredno z nobenga zornega kota gledano…
Forum je zaprt za komentiranje.