Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ljudje, ki do 40 leta niso nič ustvarili

ljudje, ki do 40 leta niso nič ustvarili

ko te bo otrok vprašal kaj sta ustvarila, ko bo doplačeval za vajin dom, ždel v podnajemu in crkaval?

ko te bo otrok vprašal kaj sta ustvarila, ko bo doplačeval za vajin dom, ždel v podnajemu in crkaval?
[/quote]

Gre za to, da bi vsak človek moral imeti zagotovljeno normalno dostojno življenje. Kam pa preusmerja trenutna finančna sredstva pa je njegova odločitev.

To z “ustvariti” je pa zelo težko definirati. Napr. so področja, kjer se ljudje množično izseljujejo in bodo zaradi takšnih ali drugačnih razlogov čez nekaj let popolnoma nenaseljena. Torej tiste nepremičnine bodo ostale prazne in zapuščene. In kaj so ti ljudje “ustvarili”? Pravzaprav, nič…

Ustvarjaj in se brigaj zase.

[/quote]

Gre za to, da bi vsak človek moral imeti zagotovljeno normalno dostojno življenje. Kam pa preusmerja trenutna finančna sredstva pa je njegova odločitev.

To z “ustvariti” je pa zelo težko definirati. Napr. so področja, kjer se ljudje množično izseljujejo in bodo zaradi takšnih ali drugačnih razlogov čez nekaj let popolnoma nenaseljena. Torej tiste nepremičnine bodo ostale prazne in zapuščene. In kaj so ti ljudje “ustvarili”? Pravzaprav, nič…
[/quote]

Počak mal, počakaj malo!
Kje pa je to? Bomo pa begunce pripeljali in to ni imel bo bilo nič.

a je en preveč bral temo “Jaz vam nič ne verjamem, da ste kaj ustvarili” iz leta 2014? 😀
vame pa se včasih vtikujejo taki, ki mi težijo, če mislim kaj sploh ustvarit pa bom kmal 40, ampak to samo pri določenih obiskih, kamor se moram it “mal pokazat”, ker kao sprašujejo po meni in bi me radi vidl, potem pa se samo hvaljo kaj so že nardil in kdaj bom jst kej ustavru.
ne vem za druge, men je čist kul v najetmu stanovanju, plačam najemnino pa stroške, za ostalo me pa ne briga, imam en star avto, cunje in čevle kupim, ko se nardi luknja… imam eno povprečno službico… ne rabim nič “ustvarjat”, mi to ne pomeni nič. sem pa “ustvaril” že par potovanj, marsikak kraj videl, marsikaj doživel… polno lepih spominov in še imam v planu nova potovanja
pač nisem privezan na en kraj in paše mi biti malo nomada… kadarkoli se lahko preselim v kateri koli kraj… in super se zastopim tudi s kolegi in kolegicami, ki so pa že marsikaj ustvarli v tem času. pa se ne ukvarjamo s tem ampak malo kramljamo o trenutno aktualnih zadevah, se malo pohvalimo in malo pojamramo, pač čvekamo…

Oprosti, kako se pa vlaga v izobraževanje? Ko sem nazadnje preverila, je bilo šolanje v tej državi še zastonj.
[/quote]

poglejte domet zagrizene komunistke..ne ve kaj pomeni vlagati v izobraževanje in hkrati še trdi da je izobrazba v sloveniji zastonj hehehhe
[/quote]
Komunistka ve, da je ogromno znanja zastonj. Ve tudi, da je ogromno plačljive izobrazbe brez prave vrednosti.

Brezveze, da nekaj ustvarjate, čez 100 let boste vsi hin in tudi vse, kar ste “ustvarili”, se bo podrlo, tako da je itak vseeno.

Zdaj se lahko duvate ampak tudi to duvanje vas ne bo rešilo, z njim samo zapravljate cajt ko hrčki na kolesu, čez 100 let boste ravno tko hin in vsi vaši “dosežki” z vami.

Mene pa en klinc briga, kaj bo čez 100 let, medtem ko me močno zanima, kaj bo čez 50 let, če bom še živa in ni mi všeč predstava, kako v neki bivši telovadnici na tleh med sto podobnimi reveži tulim od bolečin in milo prosim za malo vode. Prav tako mi ni všeč predstava, kako imam pri 65 letih 500 € penzije in do takrat nisem poskrbela, da bi prišla do svojega stanovanja.

Preveč kratkoročno gledaš, takrat še potrpiš par let, pa ti tudi ne bo pomagalo, da si pri 90 mela svoje stanovanje.

Mene pa en klinc briga, kaj bo čez 100 let, medtem ko me močno zanima, kaj bo čez 50 let, če bom še živa in ni mi všeč predstava, kako v neki bivši telovadnici na tleh med sto podobnimi reveži tulim od bolečin in milo prosim za malo vode. Prav tako mi ni všeč predstava, kako imam pri 65 letih 500 € penzije in do takrat nisem poskrbela, da bi prišla do svojega stanovanja.
[/quote]
Saj imaš lahko še kako slabšo predstavo recimo, da ne boš imela doma recimo, ne skorje kruha, če ti je tako lažje, ker kopičenje v današnjem času pa ni nobena garancija za nič. Zelo sumljivo to izgleda danes vse skupaj.

Na stara leta itak moraš trpet, da ti ni težko umret pol, ampak ti pride kot odrešitev

Odvisn kaj zate pomen ustvariti do 40 leta. No jst sm ze starejs sam sem zadovoljen.. mam druzino, 2 otroka z diplomo.. zaposleni smo vsi. Ne manjka nam nic, zdravi smo tko da upam da tko ostane

Pa imaš ti družino,otroke ali resno punco,že dlje časa-kako punce gledajo na tak stil,kakšen je njihov življenjski stil?

chloroquine amazon https://www.pharmaceptica.com/

Odgovor na objavo uporabnika
benedikta, 13.07.2017 ob 15:22

saj res, kak izgovor imate, no ena znanka je baje uživala tako hudo, da se ji ni dalo, druga je gradila kariero…..vse pa so izjemno fauš vsem, ki so do 40 kaj ustvarili. Npr se norčujejo iz hiš, iz ljudi, ki so nekaj ustvarili, poudarjajo svojo kao svobodo v smislu, nisem suženj ceglu…..in zakaj ste tako zelo fouš, če vas pa tako zelo ne zanima in vam tako zelo paše?

Do 40. sem imela le avto ali pa se to ne, po 40. sem pa vlozila v nepremicnine, pri 50 pa se podedovala, uzivala zivljenje brez vsakega odrekanja in ustvarjala, ko se je dalo brez napora.

Če si tako uspešno kaj naredila iz sebe v materialnem smislu, te kot samozavestno in uspešno žensko ne bi smelo žuliti, kaj si kdo o čemerkoli okrog tebe misli. In te ne bi smelo iztiril do mere,  da odpreš post in vidiš kot razlog zgolj zavist. In te ne bi motilo, če kdo ni suženj cegu.

Ta odprti post me bolj spominja na določen kompleks ali kot neko dokazovanje drugim, ker si se mogla morda komu celo življenje dokazovati. Na, in še sedaj, ko si materialno kaj zgradila, te šinfajo, da se morda nisi dovolj dobro izkazala.

Veš, če kdo pove, da mu neka gradnja pač ni všeč, še ne pomeni zavisti. Če ne zmoreš po 40tem bolj ßirolo hot tvoja gradnja razmišljati. Meni je všeč morje, tebi pač zima in hribi, in zato ni še nihče zavistni, če vsako zimo smučaš na najbolj fensi smučariji.

tudi mal mi ni žal, da sem siromak brez imetja in premoženja. Tako mi državna mafija (komunajzarji) nimajo kaj za vzet. Jaz zagotovo ne bom bil nič nesel zraven v grob.

Hiša (razen, če si jo lastnoročno zgradil ali projektiral), partner, otroci in “kariera” v službi, kjer se večinoma vegetira od plače do plače, niso ustvarjanje.

Torej jih ne le do 40., ampak v celem življenju velika večina sploh nič ne ustvari.

Sem 40. Kaj sem ustvaril? Živim v podnajemniškem stanovanju 2 otroka in žena 🙂 Kaj lahko ustvariš brez nekega zaledja v tem času? Malo oz. brez otrok še že mogoče kaj. Dokončala sva fakse se zaposlila v teh letih se malo finančno opomogla, malo prilezla do solidnih plač, kupila avte, parcelo urejamo papirje, sva brez kreditov lizingov, kak dopust letno si privoščiva, otrokom tudi kaj privoščiš, dejavnosti… Kaj več pa zaenkrat ne gre. Kdor ima pri teh letih že XY zadev so mu zagotovo pomagali tudi starši, kar je zagotovo tudi prav. Vsi pač te sreče nimamo. Živiva že praktično od srednje šole s svojimi dohodki. Lahko je bit nekaterim pameten

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close