Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ljudje, ki do 40 leta niso nič ustvarili

ljudje, ki do 40 leta niso nič ustvarili

Imam sestricno staro tocno 40 let. V svojih 40ih letih ni postavila niti 1 cegla potem pa se ima za zelo pomembno osebo. Jaz bi ji rekel da taki ljudje ki niste nic naredili v 40ih letih..pejte delat kam v fabrko pa boste vidli kasen je lajf tam..pejte zidat hiso pa biste vidli kako je tko tezko..zame ljudjekotmoja sestricna ste navadni luzerji, podnji druzbe, ciste nule od nule..gonite se nekam…luzerji…pejte fafat sosedu da vam omogoci gradnjo hise pezdeti mali nicvredni gnoji
[/quote]

A si ti mogoce dobila kak cegu tudi v glavo, zgleda ze tako.

Vi ste hiše gradili zato, da vam je kdo zavisten? Za koga delate hiše zase ali za druge? A ni lepo, če vam kdo zavida, pa čeprav si morda to samo domišljate v svoji glavi? Saj vam je bil to cilj. Napihovati se pred drugimi? Si dvignit vrednost? Da vas drugi vrednotijo? Rabite potrditev? Če bi ustvarjali zase, sploh ne bi odpirali takih tem.
Sicer pa…nikoli ne veš kaj ti življenje prinese. Izguba službe, smrt, bolezen ali ločitev. Takrat te prav malo briga kaj in koliko imaš in kak si kdo misli.
[/quote]

No vidiš, kako zgrešeno je tvoje razmišljanje. Imam hišo, imam jo zase, ne zate. Nekoč jo bo imel moj otrok. Zakaj jo imam? Zato, ker sem hotela imeti lastno streho nad glavo. Zato, ker hočem, da jo ima tudi moj otrok. Očitno ti tega ne moreš razumeti.
Ti si zavistna, drugače sploh ne bi pomislila, da je nekdo vložil kup denarja in dela v hišo zato, da se bo “napihoval” pred teboj, karkoli bi že naj to pomenilo 🙂
Meni je figo mar kaj imaš ti in kaj nimaš, tebi pa očitno ni, kar imam jaz. Jaz ne razmišljam zakaj ti nimaš ničesar, ti razmišljaš zakaj imam jaz. Hecno, ne? Potrudi se raje, da boš tudi ti kaj imela in se boš lahko malce “napihnila” he he :-))))

Imam sestricno staro tocno 40 let. V svojih 40ih letih ni postavila niti 1 cegla potem pa se ima za zelo pomembno osebo. Jaz bi ji rekel da taki ljudje ki niste nic naredili v 40ih letih..pejte delat kam v fabrko pa boste vidli kasen je lajf tam..pejte zidat hiso pa biste vidli kako je tko tezko..zame ljudjekotmoja sestricna ste navadni luzerji, podnji druzbe, ciste nule od nule..gonite se nekam…luzerji…pejte fafat sosedu da vam omogoci gradnjo hise pezdeti mali nicvredni gnoji
[/quote]

Ja, eni pač nismo mazohisti, ko že praviš, kako je vse hudo in težko 🙂

Lepo napisano.

Pac zivimo v Sloveniji, kjer je za marsikoga merilo uspeha to, ce imas lastno hiso ali ne. Recimo za avtorico.

Kdor zivi v bloku, je luzer, uspesni zivijo v hisah, pa ni vazno, kaj vse to prinese s sabo.
[/quote]

Poznam cloveka, ki si je kupil stanovanje, dražje od 400.000 evrov. Lahko bi si kupil hišo, pa ga hiša ni zanimala. Ne posplošuj.

[/quote]

Uh, ti pa si en nepismeni mentalni zadetek!

A to je bistvo lajfa, delat bajto in garat v fabriki za minimalca?

Oprosti, kako se pa vlaga v izobraževanje? Ko sem nazadnje preverila, je bilo šolanje v tej državi še zastonj.

Ena znanka mi je nekoč rekla, da bi jo bilo sram, če do 40-tega ne bi nič ustvarila. Potem pa sem malo pomislila na to kaj ima in na to kaj bi sploh imela, če bi živela sama ali drugim partnerjem, ki bi imel majhen dohodek. Njen mož namreč zasluži ogromno in posledično res imajo veliko. Ona sama pa bi sebe komaj preživela kaj šele otroke.
Izjave, o tem kaj kdo ima in nima pri 40-tih in samospevi kaj imajo gredo predvsem ljudem, ki imajo neko dobro, nadpovprečno materialno stanje, ki ga pa v večini primerov niso sami pridobili. O tem kako so s tem preobremenjeni bi se dalo pa veliko razpravljati. Zakaj torej biti obremenjen z ljudmi, ki po njihovem nimajo dovolj namesto, da bi sami uživali kar imajo? Imajo slabo vest?
Od prijateljici hči ima moža, ki je ločen, precej starejši, od prej otroka, ima pa dober posel. In ta hči se nosi kot pav, a nima dneva delovne dobe. Čeprav si je material res zaslužila, saj je naštepala otroka takoj ko sta se spoznala in si zagotovila streho nad glavo. Po drugi strani pa za vsako vrstnico pravi kako iz nje ni nič, kako je lena in podobno. Kot bi opisovala sebe?

Oprosti, kako se pa vlaga v izobraževanje? Ko sem nazadnje preverila, je bilo šolanje v tej državi še zastonj.
[/quote]

Recimo tako, da se šolaš ob delu? Nikol slišala?

[/quote]

[/quote]

Oprosti, ampak resen faks ne omogoča dela poleg. vsaj za tiste, ki diplomirajo hitro ne.

[/quote]
[/quote]
Zakaj imam občutek, da bi gospodična v tem primeru to posebej izpostavila?

Vi ste hiše gradili zato, da vam je kdo zavisten? Za koga delate hiše zase ali za druge? A ni lepo, če vam kdo zavida, pa čeprav si morda to samo domišljate v svoji glavi? Saj vam je bil to cilj. Napihovati se pred drugimi? Si dvignit vrednost? Da vas drugi vrednotijo? Rabite potrditev? Če bi ustvarjali zase, sploh ne bi odpirali takih tem.
Sicer pa…nikoli ne veš kaj ti življenje prinese. Izguba službe, smrt, bolezen ali ločitev. Takrat te prav malo briga kaj in koliko imaš in kak si kdo misli.
[/quote]

No vidiš, kako zgrešeno je tvoje razmišljanje. Imam hišo, imam jo zase, ne zate. Nekoč jo bo imel moj otrok. Zakaj jo imam? Zato, ker sem hotela imeti lastno streho nad glavo. Zato, ker hočem, da jo ima tudi moj otrok. Očitno ti tega ne moreš razumeti.
Ti si zavistna, drugače sploh ne bi pomislila, da je nekdo vložil kup denarja in dela v hišo zato, da se bo “napihoval” pred teboj, karkoli bi že naj to pomenilo 🙂
Meni je figo mar kaj imaš ti in kaj nimaš, tebi pa očitno ni, kar imam jaz. Jaz ne razmišljam zakaj ti nimaš ničesar, ti razmišljaš zakaj imam jaz. Hecno, ne? Potrudi se raje, da boš tudi ti kaj imela in se boš lahko malce “napihnila” he he :-))))
[/quote]
Mislim, da v današnjih časih vse manj “otrok” živi po okusu staršev. Kolikor opažam, jih zelo malo ostane doma. Želijo po svojem okusu in za sebe gradit. Ne pa vas gledat. Ni malo ogromnih bajturin, kjer ta stari ostajajo sami. Kdo bo vzdrževal vse to?
Nimam razloga bit zavistna. Imam dva podedovana stanovanja od starih staršev. Vlečem najemnine. Živim pri partnerju, v bajti! Oprosti, res se mi ne da ceglov skup postavljat, da bom v očeh drugih “sposobna”.

Se mi ste pa smešni, ko so domišljate, da vam je kdo zavisten.

Glede na to, da je Slovenija polna ogromnih bajt, kjer mladi živijo v mansardi pri starih, malo dvomim v to, da je generacija, stara 40 ali malo čez, kaj dostu ustvarjala.

[/quote]
[/quote]

Občutek te vara. Vem, da je anonimni forum, a res ne želim govoriti o takih rečeh, ker nočem, da me kdo spozna, a če bi vedeli koliko keša je “požrlo” izobraževanje mene (za mojo dušo) in partnerja, bi se nama posmehovali in tega ne želim. Konec te debate, pustimo to.

[/quote]

Občutek te vara. Vem, da je anonimni forum, a res ne želim govoriti o takih rečeh, ker nočem, da me kdo spozna, a če bi vedeli koliko keša je “požrlo” izobraževanje mene (za mojo dušo) in partnerja, bi se nama posmehovali in tega ne želim. Konec te debate, pustimo to.
[/quote]
Okej.

[/quote]
[/quote]

Mogoče. Ni pa gospodična dojela, da lahko živi in vlaga svoj denar kamor hoče in da nikomur ne rabi polagati računov.

[/quote]

vlaga se čas, energijo…

[/quote]

[/quote]

a si se izobraževal v Kanadi ?

jaz mislim, da ta izraz “ustvariti do 40. leta” obstaja zato, ker človek potem nima več toliko energije….in časa na razpolago…se vsega tega lotevat….

Do 40 in se par let sem ustvarila 3 odrasle, odgovorne in samostojne sinove. Za hiso mi ni, si pa zdaj z mozem ustvarjava mazerialne zaloge, potujeva po svetu in uzivava zivljenje.
Kolega do 50. mi ustvaril nic. Zdaj ima zeno in dojencka, zasluzi pa na mesec toliko, da lahlo v nekaj letih skesira tvojo super moderno hiso s 300m2.
Sva luzerja?

Madonca, pol so pa mene parkrat fejst okol prinesli.

Mater milo, mene tudi. Zdaj bi imela že par ciglov skup!!!!

Do 40 in se par let sem ustvarila 3 odrasle, odgovorne in samostojne sinove. Za hiso mi ni, si pa zdaj z mozem ustvarjava mazerialne zaloge, potujeva po svetu in uzivava zivljenje.
Kolega do 50. mi ustvaril nic. Zdaj ima zeno in dojencka, zasluzi pa na mesec toliko, da lahlo v nekaj letih skesira tvojo super moderno hiso s 300m2.
Sva luzerja?
[/quote]

Seveda sta! Nimata bajturine, da bi rekla, nek se vidi raskoš!

Sva luzerja?
[/quote]

Seveda sta! Nimata bajturine, da bi rekla, nek se vidi raskoš!
[/quote]

In ti si še ena nevoščljivka, ki ždiš v socialni luknji :-)))))

Da, če si nisi zgradil hiše, nimaš družine in mogoče, da nimaš nič prišparanega denarja za hude čase.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close