ljudje, ki do 40 leta niso nič ustvarili
saj res, kak izgovor imate, no ena znanka je baje uživala tako hudo, da se ji ni dalo, druga je gradila kariero…..vse pa so izjemno fauš vsem, ki so do 40 kaj ustvarili. Npr se norčujejo iz hiš, iz ljudi, ki so nekaj ustvarili, poudarjajo svojo kao svobodo v smislu, nisem suženj ceglu…..in zakaj ste tako zelo fouš, če vas pa tako zelo ne zanima in vam tako zelo paše?
Sam nisem nič “ustvaril” do 40 leta, brez službe, brez otrok, samski trenutno, živim v starem stanovanju od staršev. Pijem ga veliko, kadim travo. Ne mislim se spremenit, po pravici povedano mi dol visi kaj bo čez 5 dni ali čez 5 let. Tudi ko me kdo vpraša kaj sem ustvaril v lajfu mu iskreno povem da nič. Nikoli se nisem sekiral kaj drugi počnejo v lajfu in dokler mene pustijo na mer bom js tud njih
To velja na vseh podrocjih in v vseh zivljenskih obdobjih. S tem, da ne gre nujno za zavist. Gre bolj za kombinacijo nezadovoljstva s sabo in obcutek, da so v tem ali onem oziru slabsi od tega katerega dosezke ponizujejo. Ker, kot spodnji komentar lepo pove, ceprav ni clovek nic ustvaril, ipd, se zaradi tega ne pocuti nic manjvrednega, ker je sam s sabo zadovoljen.
To obnasanje, dajanje v nic rezultatov drugih, se vidi pri zanicevanju visje izobrazenih, bolje placanih ali situiranih in razno raznih drugih dosezkov na kateremkoli podrocju. In imamo piflarje, karieriste, materijaliste, svetovljane, itd, itd.
Veš kaj pa je meni grozno in tuje? Da se kot “kaj ustvariti” razume zgolj in samo zbrati denar na kup, zdaj pa vseeno ali ga naložiti v nepremičnine, delnice ali zlato, skatka nagrabiti si material.
Ok, nisem še 40, a ustvarila si nisem praktično nič materialnega, žal ali ne, tako je dejstvo.
Sem si pa ustvarila dobre medosebne odnose s sodelavci, prijatelji, partnerjem, vzpostavila sem dober odnos sama s seboj in še delam na tem, udejstvujem se v prostovoljskih dejavnostih, denar si želim še naprej vlagati v izobraževanja, hobije, aktivnosti, ki me izpolnjujejo.
In ja, pri uborni plači in najemnini potem pač zmanjka in eni nimamo lastne strehe nad glavo.
Upamo pa še vedno lahko, da se bi kaj spremenilo tudi v materialni sferi ;))
Kako pa gre tole skupaj?
A tisti, ki smo zraven vsega kar si napisala, zgradili še hišo pa smo kaj?
Ja točno odnos nama je veliko pomagal, odnos z vsemi, ki jim ni bilo težko prijeti za delo, reskirati prosti čas in nama nesebično pomagati in veš kaj, z veseljem sva vse vrnila, naju je izpolnjevalo. sedaj smo 40, večinoma vsi na svojem in bi še enkrat ponovila.
Vi ste hiše gradili zato, da vam je kdo zavisten? Za koga delate hiše zase ali za druge? A ni lepo, če vam kdo zavida, pa čeprav si morda to samo domišljate v svoji glavi? Saj vam je bil to cilj. Napihovati se pred drugimi? Si dvignit vrednost? Da vas drugi vrednotijo? Rabite potrditev? Če bi ustvarjali zase, sploh ne bi odpirali takih tem.
Sicer pa…nikoli ne veš kaj ti življenje prinese. Izguba službe, smrt, bolezen ali ločitev. Takrat te prav malo briga kaj in koliko imaš in kak si kdo misli.
Vi ste hiše gradili zato, da vam je kdo zavisten? Za koga delate hiše zase ali za druge? A ni lepo, če vam kdo zavida, pa čeprav si morda to samo domišljate v svoji glavi? Saj vam je bil to cilj. Napihovati se pred drugimi? Si dvignit vrednost? Da vas drugi vrednotijo? Rabite potrditev? Če bi ustvarjali zase, sploh ne bi odpirali takih tem.
Sicer pa…nikoli ne veš kaj ti življenje prinese. Izguba službe, smrt, bolezen ali ločitev. Takrat te prav malo briga kaj in koliko imaš in kak si kdo misli.
[/quote]
Hmm, zakaj se pa ti ne držiš “svojega nicka”?
Če si zadovoljen s tem kar imaš, te moja tema ne more vreči iz tira!
Kako pa gre tole skupaj?
A tisti, ki smo zraven vsega kar si napisala, zgradili še hišo pa smo kaj?
Ja točno odnos nama je veliko pomagal, odnos z vsemi, ki jim ni bilo težko prijeti za delo, reskirati prosti čas in nama nesebično pomagati in veš kaj, z veseljem sva vse vrnila, naju je izpolnjevalo. sedaj smo 40, večinoma vsi na svojem in bi še enkrat ponovila.
[/quote]
Mislim, da je lažje prišparati 3 jurje in jih vložiti v izobraževanje kot pa 200 ali 300 jurjev kot jih rabiš za hišo.
Vi, ki ste pri uborni plači zgradili hišo itd ste pa nadljudje in kot taki deležni občudovanja in zavisti nas, manj sposobnih.
[/quote]
[/quote]
To so samo tvoje domneve. Od zavisti, do tega kaj koga vrže iz tira. Sem zadovoljna sama s sabo. Zmotila me je tvoja trditev, da smo VSI zavistni. Mene in še marsikoga ni med njimi. Imamo drugačne vrednote. Zakaj bi me vrglo iz tira? Postavila sem ti samo par vprašanj, da malo razmisliš. Čemu si dala ta post gor? Kaj je tvoj namen? Morda pa je moj post tebe vrgel iz tira?
Jaz pa bolj opazam, da so tisti, ki so si materialno ustvarili, veliko bolj negativno nastrojeni proti tistim, ki po njihovim nimajo nic. Pridejo naprej s takimi, js sem imel ze pri 30 svojo bajto, kaj ti cakas?
Js sem mal cez 30, pa ze zdej vem, da pri 40 ne bom imela svoje hise…sploh ne vem, ce jo bom imela. Trenutno sem poklicno prevec ustvarjalna in me moje delo izpopolnjuje. Imam pa zaenkrat toliko samozavesti, da me opazke drugih ne bolijo pretirano, ker vem kaj je moje poslanstvo in vem kam grem. Mogoce bom pri tvojih letih razmisljal drugace, ne vem…Sicer pa privoscim in niti najmanj ne zavidam vsakomur, ki je do vsega kar ima, pa naj bo to materialno ali kakorkoli drugace, prisel na posten in delaven nacin.
[/quote]
To so samo tvoje domneve. Od zavisti, do tega kaj koga vrže iz tira. Sem zadovoljna sama s sabo. Zmotila me je tvoja trditev, da smo VSI zavistni. Mene in še marsikoga ni med njimi. Imamo drugačne vrednote. Zakaj bi me vrglo iz tira? Postavila sem ti samo par vprašanj, da malo razmisliš. Čemu si dala ta post gor? Kaj je tvoj namen? Morda pa je moj post tebe vrgel iz tira?
[/quote]
Tisto besedo VSI si si pa kar lepo izmislila. Nikjer je namreč nisem napisala.
[/quote]
[/quote]
Kakorkoli…ta nevoščljivost ti godi. Kenede?
[/quote]
Kakorkoli…ta nevoščljivost ti godi. Kenede?
[/quote]
Ne se jezit na take, ki ne cenijo tvojih “ciglov”. Njihovo mnenje ni pomembno. Tako kot ni pomembno tvoje mnenje kaj bi moralo biti merilo drugim za dosežek. Privoščimo drugim srečo, karkoli to že pomeni posamezniku.
Pa dajte no, kako gredo te stvari skupaj. Kaj drugi, ki imajo hiše niso ustvarjali in izpopolnjeni ali kaj? Kvečjemu še bolj!
[/quote]
In kje tocno si ti uspel razbrati, da sem napisala, da tisti, ki imajo hise niso ustvarjalni?? Prosim citiraj, ker je ocitno, da sploh nisi razumela, kaj sem napisala…ker ce bi, bi ti bilo jasno, da kar si napisala nima nobenega smisla!
Pa dajte no, kako gredo te stvari skupaj. Kaj drugi, ki imajo hiše niso ustvarjali in izpopolnjeni ali kaj? Kvečjemu še bolj!
[/quote]
In kje tocno si ti uspel razbrati, da sem napisala, da tisti, ki imajo hise niso ustvarjalni?? Prosim citiraj, ker je ocitno, da sploh nisi razumela, kaj sem napisala…ker ce bi, bi ti bilo jasno, da kar si napisala nima nobenega smisla!
[/quote]
Jah saj, če bi se ljudje brali. Pišeš da je vzrok za tvoje stanje trenuten življenjski stil, ali zakaj si navrgla podatek da imaš preveč ustvarjalno in izpolnjujoče delo?
To velja na vseh podrocjih in v vseh zivljenskih obdobjih. S tem, da ne gre nujno za zavist. Gre bolj za kombinacijo nezadovoljstva s sabo in obcutek, da so v tem ali onem oziru slabsi od tega katerega dosezke ponizujejo. Ker, kot spodnji komentar lepo pove, ceprav ni clovek nic ustvaril, ipd, se zaradi tega ne pocuti nic manjvrednega, ker je sam s sabo zadovoljen.
To obnasanje, dajanje v nic rezultatov drugih, se vidi pri zanicevanju visje izobrazenih, bolje placanih ali situiranih in razno raznih drugih dosezkov na kateremkoli podrocju. In imamo piflarje, karieriste, materijaliste, svetovljane, itd, itd.
[/quote]
DXY… edini res pametni komentar v tej temi.
Kdor je sam s seboj zadovoljen drugim ne zavida.
[/quote]
Jah saj, če bi se ljudje brali. Pišeš da je vzrok za tvoje stanje trenuten življenjski stil, ali zakaj si navrgla podatek da imaš preveč ustvarjalno in izpolnjujoče delo?
[/quote]
Aha, se mi je zdelo, da se bos vpiknila v to in da ne razumes, kaj sem hotela napusat. Vsak si pod ustvarjanje predstavlja nekaj svojega, eni hise, eni ljubezenska razmerja, druzine, pisanje pesmi ali pa vsakodevno delo, nekateri pa vse od nastetega. Zame trenutno ustvarjanje predstavlja moje delo…za nekoga drugega pa zidanje hise ali pa spet nekaj tretjega ali pa kar vse skupaj…in ne ne izkljucuje se eno od drugega kot mi ti zelis ocitat!
Imam sestricno staro tocno 40 let. V svojih 40ih letih ni postavila niti 1 cegla potem pa se ima za zelo pomembno osebo. Jaz bi ji rekel da taki ljudje ki niste nic naredili v 40ih letih..pejte delat kam v fabrko pa boste vidli kasen je lajf tam..pejte zidat hiso pa biste vidli kako je tko tezko..zame ljudjekotmoja sestricna ste navadni luzerji, podnji druzbe, ciste nule od nule..gonite se nekam…luzerji…pejte fafat sosedu da vam omogoci gradnjo hise pezdeti mali nicvredni gnoji
Forum je zaprt za komentiranje.