Ljubosumje?
Poydravljeni! Smo mlada družina z enim majhnim otrokom. S partnerjem vema, da je zelo pomemben tudi čas, ki ga preživima vsak s svojimi prijatelji. Oba to pri drugem spoštujeva in se pri tem tudi spodbujama. Me tudi ne moti, če gre s kako dolgotrajno frendico na pijačo. Za ljubosumno se načeloma nimam. Moje mnenje je, da v lajfu lahko pride do tega, da se partnerja oddaljita ali se zaljubita v koga drugega. To težko preprečiš. Samo bodi pri tem do partnerja fer in iskren, mu povej za kaj se gre, gresta narazen, si nehata odžirat čas in je najboljše za vse.
Zdaj pa me zanima to. Ena mlada, privlačna sodelavka vabi mojega na pijačo. Šla je narazen s tipom in zdaj bi se mojemu rada izpovedovala, kaj ji je bivši naredil ali nekaj… Sicer vem za pol njegovih sodelavcev, ki jih še vidla nisem, cele življenjske zgodbe, ker mi vse pove, a za to punco še nikoli nisem slišala do zdaj. Sem mu rekla, a ni malo čudno z njene strani, da vabi na pijačo nekega sodelavca (samega), ki ima doma familijo, da bi se njemu po šihtu jokala o svoji propadli zvezi. A nima svojih frendov za to? Mislim, zaradi mene lahko gre, samo meni je to malo čudno. No in zdaj moj pravi, da sta že teh par let, odkar je v firmi, ful frenda v službi pa da se skup med pavzo ful smejijo, in da tudi sama kdaj ostaneta med pavzo in če bi bil kaj namen, bi se tako ali tako lahko zgodilo tudi brez pijače. In da sem samo ljubosumna. Ne razume ali noče razumeti moje strani. Poudarjam, prej je ni nikoli omenil, zdaj je pa naenkrat kao ful dobra frendica. Zdi se mi sumljivo in malo nespoštljivo iz njene strani, pa tudi on mislim, da bi lahko bolj spoštljivo do družine odreagiral in rekel, da mata že med pavzo dovolj pogovorov, ni potrebe po privat dobivanju. Kakšno je vaše mnenje? Tudi sicer imava zadnje čase težave v razmerju.
Zanima me mnenje žensk: ali bi ve kot samske enega sodelavca z družino vabile privat po šihtu na pijačo, da mu razlagate o propadli zvezi? In kaj bi se vam zdelo, če bi vašega partnerja ena tako vabila? In mnenje moških: kako bi vi gledali na tako vabilo? Ali bi ga sprejeli, če spoštujete in mate radi svojo partnerko?
Hvala za vse odgovore!
Tole pa smrdi.
On ti je ni omenil,
Zakaj ne?
Se pogpvarjata sama med pavzo.
Ful sta frenda,a ti to zves sele zdaj,ceprav pove o sodelavcih zgodbe.
Nje ni niti omenil.
Omenil je ni ker.
Ve ,med jajci,da je to nevarno da bi ti kaj vedela.
On bo rekel da je ni omenil,da ne bos ljubosumna.
Zakaj se je naenkrat odlocil da ti pove,da ga ona vabi na pijaco.?
Noce da zves od drugih,ker bi bila pizdarija.
Ali sta ze bila,pa so se mu jajca skrcla in hoce hitr popravit,s tem da ti rece da ga vabi.
Poglej. Prilika dela tatu.
Ce mu bos branila , je glipo. Ce mu ne bos, je glupo.
Kaj naredit.
On naj stopi v tvoje cevlje in te naj zacuti,zacuti kako se pocutis.naj obrne situacijo.,da gres ti na pijaco z lepotcem ki si mu ga zamolcala,ceprav vse ostale skozi zgodbe poznas.
A njega zamolcis,ceprav se med pavzo nasmejita in sta fuuulll frenda in zdaj bi sla na pijaco.
Naj se sam odloci,ce bo sel. Ampak vedita da ce hocta ostat se nekaj casa skupaj, se to naj ne pocne.
Pazi, ce bi ti vedla za njo, je druga pesem.tko pa ti ni povedal, ker mu je zeloooo vsec in zdej bi on nadaljeval na naslednji stopnji.
In se. On se laze da ga ona vabi. Jo kr on vabi. Oz jo bo ce bos za.
Naj se sam odloci.
Med nama pa
Surlo potegn. To ni ok.
Oh.. men to neb blo všeč.. on nj bo rama teb, ne pa zdj naslov za brisanje solz sodelavki.. kr neki. Tut midva furava style -nisva ljubosumna, lh se družima.. pa.. nobenmu ni za zapravlat cajt drugje? grem s kolegicm na pijačo.. zmer se prvo men mudi domov, enako on.. kje je šele iskanje družbe nasprotnga spola..
Iskreno? Ni sans. Seveda zaupam partnerju, lahko gre na kavo ali druzenje po sluzbi, a s to sodelavko, ki je nikoli ni prej omenil pa da bi se ona njemu jokcala? Tu nekaj smrdi in se sama s tem zagotovo ne bi strinjala. Nekaj takega niti meni ne bi padlo na pamet, ce bi vedela da je sodelavec zaseden. Plus tega imam kolegice za jokcanje! Avtorica, malo premisli in razisci zadevo, tukaj nekaj zagotovo ne stima.
Izgubiti ni več kaj. Zdaj je edino bistveno, kaj bo rdeča nit srečanja. Kakor je zgodba zastavljena, se bo tale ločenka zelo verjetno postavila v vlogo žrtve. Namena sta lahko dva. Ali potrebuje moškega, ki ji bo pihal na dušo in ji jedel z roke, ali pa potrebuje moškega, ki bo zanjo opravil umszano delo. Da se bosta poonegavila, močno dvomim. To bi bilo možno zgolj v primeru, da bi se on ne želel iti igre in bi ga poskusila še s tem podkupiti. Ti pa se sedaj odloči, kako in kaj.
Hej738, 22.02.2022 ob 17:12
Predlagam, da parnerju preverite telefon,… pripravi se na težke čase, ker to nista samo prijatelja. Pa srečno
Sem imela doma podobno zadevo – kar naenkrat izvedela za “ful dobro kolegico”, ki mi jo je prej morda omenil vseskupaj enkrat. Potem sem naletela še na neko jasno sporočilce in naredila konec vezi. Sedaj sta skupaj – super, da vsaj ni bilo zaman 😀
Moj je reku d mu je ena sodelouka rekla d bi rada predstaula svojo psičko najinmu psu pa kao ma ona samu u sredo tist teden k sm js u kontra smeni čs d bi šla onedva s psi se nekam sprehajat…pa sm rekla d men tu deluje kot zmenk in d mi ni ušeč d naj pride ku bom js tut doma pa bomo šli skup se sprehajat….od tkrt naprej nima več nobene potrebe prestaulat svoje psičke hahah
Polonca515, 19.02.2022 ob 20:01
Tole pa smrdi.
On ti je ni omenil,
Zakaj ne?
Se pogpvarjata sama med pavzo.
Ful sta frenda,a ti to zves sele zdaj,ceprav pove o sodelavcih zgodbe.
Nje ni niti omenil.
Omenil je ni ker.
Ve ,med jajci,da je to nevarno da bi ti kaj vedela.
On bo rekel da je ni omenil,da ne bos ljubosumna.
Zakaj se je naenkrat odlocil da ti pove,da ga ona vabi na pijaco.?
Noce da zves od drugih,ker bi bila pizdarija.
Ali sta ze bila,pa so se mu jajca skrcla in hoce hitr popravit,s tem da ti rece da ga vabi.
Poglej. Prilika dela tatu.
Ce mu bos branila , je glipo. Ce mu ne bos, je glupo.
Kaj naredit.
On naj stopi v tvoje cevlje in te naj zacuti,zacuti kako se pocutis.naj obrne situacijo.,da gres ti na pijaco z lepotcem ki si mu ga zamolcala,ceprav vse ostale skozi zgodbe poznas.
A njega zamolcis,ceprav se med pavzo nasmejita in sta fuuulll frenda in zdaj bi sla na pijaco.
Naj se sam odloci,ce bo sel. Ampak vedita da ce hocta ostat se nekaj casa skupaj, se to naj ne pocne.
Pazi, ce bi ti vedla za njo, je druga pesem.tko pa ti ni povedal, ker mu je zeloooo vsec in zdej bi on nadaljeval na naslednji stopnji.
In se. On se laze da ga ona vabi. Jo kr on vabi. Oz jo bo ce bos za.
Naj se sam odloci.
Med nama pa
Surlo potegn. To ni ok.
Božo, spozna se te na daleč
Bolj bi bilo jasno, če bi opisala cel kontekst vajine zveze – kakšen je sicer? Kaj so se drugi problemi etc.
Načeloma je lahko zelo prijateljsko od njega, da želi pomagati sodelavki – in jaz bi to celo podpirala, če bi mu verjela -, ampak skozi tvoje pisanje je jasno, da nisi brez veze ljubosumna. Morda te ne vara ali te sploh nima namena varati, vendar deluje tako, vse skupaj, kot da mu tudi sicer ne zaupaš in verjetno te ne skrbi zaman. Mogoče se dolgočasi v vajinem odnosu in je zato neprimerno družaben. Če pa se dolgočasi, ko imata otroka, potem pa z njim res ni vse okey.
Ne zavidam ti situacije. Vendar se vprašaj, ali ne podozivljas svojega otroštva.
Señorita, 19.02.2022 ob 17:43
Poydravljeni! Smo mlada družina z enim majhnim otrokom. S partnerjem vema, da je zelo pomemben tudi čas, ki ga preživima vsak s svojimi prijatelji. Oba to pri drugem spoštujeva in se pri tem tudi spodbujama. Me tudi ne moti, če gre s kako dolgotrajno frendico na pijačo. Za ljubosumno se načeloma nimam. Moje mnenje je, da v lajfu lahko pride do tega, da se partnerja oddaljita ali se zaljubita v koga drugega. To težko preprečiš. Samo bodi pri tem do partnerja fer in iskren, mu povej za kaj se gre, gresta narazen, si nehata odžirat čas in je najboljše za vse.
Zdaj pa me zanima to. Ena mlada, privlačna sodelavka vabi mojega na pijačo. Šla je narazen s tipom in zdaj bi se mojemu rada izpovedovala, kaj ji je bivši naredil ali nekaj… Sicer vem za pol njegovih sodelavcev, ki jih še vidla nisem, cele življenjske zgodbe, ker mi vse pove, a za to punco še nikoli nisem slišala do zdaj. Sem mu rekla, a ni malo čudno z njene strani, da vabi na pijačo nekega sodelavca (samega), ki ima doma familijo, da bi se njemu po šihtu jokala o svoji propadli zvezi. A nima svojih frendov za to? Mislim, zaradi mene lahko gre, samo meni je to malo čudno. No in zdaj moj pravi, da sta že teh par let, odkar je v firmi, ful frenda v službi pa da se skup med pavzo ful smejijo, in da tudi sama kdaj ostaneta med pavzo in če bi bil kaj namen, bi se tako ali tako lahko zgodilo tudi brez pijače. In da sem samo ljubosumna. Ne razume ali noče razumeti moje strani. Poudarjam, prej je ni nikoli omenil, zdaj je pa naenkrat kao ful dobra frendica. Zdi se mi sumljivo in malo nespoštljivo iz njene strani, pa tudi on mislim, da bi lahko bolj spoštljivo do družine odreagiral in rekel, da mata že med pavzo dovolj pogovorov, ni potrebe po privat dobivanju. Kakšno je vaše mnenje? Tudi sicer imava zadnje čase težave v razmerju.
Zanima me mnenje žensk: ali bi ve kot samske enega sodelavca z družino vabile privat po šihtu na pijačo, da mu razlagate o propadli zvezi? In kaj bi se vam zdelo, če bi vašega partnerja ena tako vabila? In mnenje moških: kako bi vi gledali na tako vabilo? Ali bi ga sprejeli, če spoštujete in mate radi svojo partnerko?
Hvala za vse odgovore!
Tvoj te najbrž že ali pa te bo v kratkem začel varat. Sploh, če tamlada zgleda bolje od tebe, si ga najebala Senorita. Moški razmišlja z onetom, tako je to.
Ali je sumljivo: da. Ali to pomeni, da bo kaj naredil? Ne. Jaz bi tudi šel na pijačo z lušno sodelavko. In sem že šel. Pa nisem nič naredil. Če te misli prevarat, te bo. Če te ne namerava, te ne bo. Ne bo to odvisno od te pijače in od te osebe, ampak od njega. Če mu preprečiš pijačo zdaj, ne boš dolgoročno nič na boljšem. Če te namerava prevarat, je bolje, da to stori prej in vsaj veš, pri čem si. Če mu boš pa preprečevala, pa boš samo odlagala neodložljivo, pa še zaupala mu ne boš, kar je isto slabo za zvezo. Pusti ga in naj pridobi tvoje zaupanje, ali pa te prevara in veza pač propade. Dolgoročno je to najbolje.
Zadnji komentar je izredno dober. V tej situaciji sta namreč dve opciji:
– ja, lahko je sumljivo in te bo (lahko) prevaral,
– ni sumljivo in mu popolnoma neupravičeno ne zaupaš.
Na kredit nekomu težit, da se bo nekaj zgodilo, čeprav se še ni je manipulativno in škodljivo. Predvsem pa v ljudeh vzbudi občutek, da imajo doma mamo ali očeta, ne pa partnerja.
Pogovorita se rajši o tvojih mejah. Vse kar lahko narediš je, da mu daš jasno vedeti, da ti vse skupaj ni všeč in da ne boš tolerirala morebitnega pecanja, kaj šele varanja. In to je to – in to je fer. Vse več od tega pa je manipulacija in blaženje svoje lastne nesigurnosti.
Kot en, sicer popolnoma drugačen, primer: lahko te malo, za vsak slučaj, kontroliramo, ko greš v trgovino. Najbrž sicer ne boš kradla, kar pa ne moremo zagotovo vedeti, kajne? Imaš namreč orodje za to – roke 🙂 Je fer do tebe tako obnašanje?
Če imata težave, naj najprej tu rešuje in si za vaju vzame cajt, naj tebi da ramo za tolažbo, tebi svoja ušesa, pozornost. Ne pa njej. Tukej ni logike nobene, da se posveča njej, ko vama škripa. To bo samo poslabšalo razmerje. Prikrivanje njunega prijateljstva je laž, in smrdi. Prikriva ker ve, da ga ženska mika in ve, da je to narobe. On ti daje izgovore ker ga ona mika. On ti reče da si ljubusumna, ker vali krivdo, ki je dejansko že njegova, nate. Če ga ne bi mikala, nebi rekel da si ti ljubosumna in sploh debatiral o prežijanju časa z njo, ampak bi jo brez problema zavrnil, če mu nebi nič dogajalo ob njej, če mu zanjo nebi bilo mar, z utemeljitvijo, da ima družino, ki ga čaka.
Zelo tanka je meja med prijateljevanjem in romanco, opozori ga na to predenj mu bo prekleto žal. Zelo resno mu povej, da veš, kolk je ura in da ga ženska privlači, in da tega ne boš tolerirala.
To da ga vabi na pijačo ima svoje ozadje.,tvoj partner se ji dopade. Ma imela sem podobno situacijo od neke znanke ki mi prakticno ni bil nic vec od tega, in je začela s to taktiko vabljenja na pijačo.
V ozadju so interesi. Jaz sem mojemu takoj dala vedet kaj ona namerava in da to vidim. No videl je tudi on . Očitno mu ni bila dovolj zanima pa ni bilo od te pijače potem nič
Se strinjam z vami, da je meja takega prijateljevanja tanka. Dam pa pogled na še eno mejo, ki je enako tanka, pa jo običajno zanemarimo:
Partnerja ljudje v takih trenutkih radi “opozarjajo”, kaj vse ima druga stran (v tem primeru samska ženska) za bregom in da ne bo slučajno naredil to in to. Verjamem, da je to dobronamerno, vseeno pa je tudi zelo škodljivo. Dokler partner ni naredil nič takega, da bi prestopil mejo dogovora partnerskega odnosa, potem je tako “opozarjanje” poizkus kontrole in grob poseg v svobodo – ter znak, da mu ne zaupajo.
Na dolgi rok to velikokrat prinese slabe rezultate. Kdo pa ima rad, da ga partner kot skrbna mamica opozarja na to in to, da slučajno ne bi…? Najbrž nihče, ki je starejši od 15 let.
S partnerji se lahko dogovorimo izključno kaj so meje naše tolerance.
Je malo čudno vse skupaj, verjetno je sicer res samo prijateljica. Podobno sva imela midva težavo s sodelavko, ko je bilo kar naenkrat te sodelavke “z nama” doma totalno preveč, velik jo je omenjal in potem sem ratala pozorna, ugotovila, da so pogovori preko neta na dnevni ravni in sem zaropotala. Če sta taka prijatelja, je možno, da sta tudi preko kakšnih chatov na vezi izven službe. Bolje, da postaviš meje do kam ti je še ok, koliko se slišita in vidita, ker drugače te bo žrlo skoz. Moraš pa vedeti, da od zdaj naprej ti bo še manj povedal in verjetno tudi kaj skril, ko si omenila, da se ti ne zdi primerno. Tako je bilo pri meni.
Forum je zaprt za komentiranje.