LJUBLJANSKE KOKOŠI
Moj mož. 🙂
Ti pa, če te zanima vsebina, lahko poskusiš po delih. Vsak dan tri stavke. Počasi se daleč pride. 🙂
Pa to niti 600 besed ni…[/quote]
Ne bom. Tema je skrajno trapasta – smešno mi je, da številne ljudi moti, kakšni so drugi ljudje, pravzaprav ženske. No, če vam je s tem pisanjem kaj lažje pri srcu (sebe postavljate v boljšo luč), si kar dajte duška 🙂
Kar se pa tiče branja, raje vzame v roke kaj bolj “vredno branja” kakor se ubadam s predolgim čtivom na čveku :P[/quote]
Glede na tvojo aktivnost na čveku, zagotov pokonzumiraš dnevno veliko več kot 600 besed brezveznega črtiva. 🙂
Ne bom. Tema je skrajno trapasta – smešno mi je, da številne ljudi moti, kakšni so drugi ljudje, pravzaprav ženske. No, če vam je s tem pisanjem kaj lažje pri srcu (sebe postavljate v boljšo luč), si kar dajte duška 🙂
Kar se pa tiče branja, raje vzame v roke kaj bolj “vredno branja” kakor se ubadam s predolgim čtivom na čveku :P[/quote]
Glede na tvojo aktivnost na čveku, zagotov pokonzumiraš dnevno veliko več kot 600 besed brezveznega črtiva. :)[/quote]
Žal je to res, po drugi strani pa vsakodnevno priznavam, da je veliko cvetk med prebranim 🙂
Ampak to pomeni, da je Ljubljana neko več-vredno mesto, če ljudje verjamejo, da bi se morali počutiti nekaj več, ko pridejo v LJ. Oziroma, da vlada v družbi takšno mnenje, da si nekaj dosegel, če ti je uspelo priti in se zaposliti v LJ.[/quote]
stvar percepcije: masa folka, golobov in podgan — ali je to kao “hoh” življensko okolje (ob teatrih, muzejih, placih za pijačke)
ali
pa je kakovost mir, čisti zrak, svoboda razgleda …
ampak masa, večina folka je pač butasta in se gre čredo
Ampak to pomeni, da je Ljubljana neko več-vredno mesto, če ljudje verjamejo, da bi se morali počutiti nekaj več, ko pridejo v LJ. Oziroma, da vlada v družbi takšno mnenje, da si nekaj dosegel, če ti je uspelo priti in se zaposliti v LJ.[/quote]
Jankovićeva velejazbina ne bi smela biti izgovor niti vzrok za pripis večvrednosti posameznika, kdo temu oporeka, ima resne težave z vrednotenjem ljudi, predvsem pa sebe.
V Ljubljani niso kokoši tisto, kar mene skrbi. Mene moti, da glavno mesto ni sposobno najti osebe, ki bo primerna za župansko funkcijo. Do sedaj niso imeli srečne roke. Kar je pa najbolj smešno in žalostno – kako nekateri Ljubljančani užaljeno pogledajo, če jim rečeš kaj čez “smehljajočega” se župana. :))
Kdo pa so ti ljudje, ki to verjamejo? Jan Plestenjak v tistem komadu “ona sanja o Ljubljani”? 🙂 Sem se že večkrat spraševala kdo za vraga se lahko sloh poistoveti s tem komadom. Pa ni da greš v LJ tako kot da greš iz neke ameriške vukojebine v L.A. Skoraj z vseh koncev Slovenije ni do LJ dlje kot urco pa pol. Tudi s Primorske se veliko ljudi vsak dan vozi v LJ v službo.
Jaz sem v LJ “čisto slučajno”, ker sem samo tukaj lahko študirala tisto, kar me je zanimalo in samo tukaj lahko delala na specifičnem področju. Lahko bi ostala doma in uživala v življenju razvajene deklice. Prihajam z takšne družine, da bi to lahko naredila, ne pa da sem šla po prepričanju mojih sorodnikov v Ljubljano “lovit luft”, ustvarjat vse iz nič, da se (po njihovem mnenju) na silo osamosvojim od familije. Jaz ne poznam družbe, ki bi mislila, da sem zato, ker sem v Ljubljani, nekaj dosegla. Ne zaradi Ljubljane. Se pa sedaj z možem itak seliva iz Ljubljane proti periferiji. Glede tega, da tukaj ne želiva vzgajat bodoči naraščaj, sva si oba enotna. Prednosti tega mesta ne zmagajo nad njegovimi slabostmi.
Mene Ljubljančani kot Ljubljančani ne motijo. Tudi večina teh t.i. kokošk, ki se gre nek elitizem je to predvsem zaradi svojih staršev, ki so jim rit odnašali od rojstva. Mogoče bi bila jaz tudi takšna, če bi ostala doma. Njihovi starši so dejansko nekaj dosegli v lajfu s trdim delom, pa če so to pravi Ljubljančani sto generacij nazaj ali priseljeni. Njihovi otroci pa so razvajena mulsrija, ki drugega razen to, da zapravlja tisto, kar so njihovi starci prigarali, ne zna. To so zame kokoši in ni jih malo. Gre za neke vrste navidezni elitizem , to da nenrhno fejkajo, da so “nekaj več”. V resnici pa doma prazen hladilnik in minus na bančnem računu.
Problem so frustracije posameznikov, ki prihajajo iz manjših mest, vasi, kjer se očitno ne počutijo dobro in mislijo, da se v Ljubljani cedita med in mleko. Nekaj več se počutijo le doma, ker se tolčejo po prsih, kako so pomembni in nepogrešljivi v Ljubljani, sicer se ne bi odločili za njih in jim plačali visoke potne stroške. Meni se zdi luksuz, če lahko živiš mimo mestnega vrveža. To je tisto, s čimer bi se morali ljudje pohvaliti, ne pa da imajo kompleks manjvrednosti in po možnosti svoj domači kraj opisujejo kot “vukojebino”.
Problem so frustracije posameznikov, ki prihajajo iz manjših mest, vasi, kjer se očitno ne počutijo dobro in mislijo, da se v Ljubljani cedita med in mleko. Nekaj več se počutijo le doma, ker se tolčejo po prsih, kako so pomembni in nepogrešljivi v Ljubljani, sicer se ne bi odločili za njih in jim plačali visoke potne stroške. Meni se zdi luksuz, če lahko živiš mimo mestnega vrveža. To je tisto, s čimer bi se morali ljudje pohvaliti, ne pa da imajo kompleks manjvrednosti in po možnosti svoj domači kraj opisujejo kot “vukojebino”.[/quote]
Če ciljaš name, nisem svoj domači kraj imenovala “vukojebina”. Napisala sem ameriška vukojebina.
Moj domači kraj je super.
So pa ljudje, ki jih jaz recimo poznam s Primorske in ki se vozijo v Ljubljano, večinoma zaposleni po ministrstvih ali pa na sodišču, tožilstvu itd.
Problem so frustracije posameznikov, ki prihajajo iz manjših mest, vasi, kjer se očitno ne počutijo dobro in mislijo, da se v Ljubljani cedita med in mleko. Nekaj več se počutijo le doma, ker se tolčejo po prsih, kako so pomembni in nepogrešljivi v Ljubljani, sicer se ne bi odločili za njih in jim plačali visoke potne stroške. Meni se zdi luksuz, če lahko živiš mimo mestnega vrveža. To je tisto, s čimer bi se morali ljudje pohvaliti, ne pa da imajo kompleks manjvrednosti in po možnosti svoj domači kraj opisujejo kot “vukojebino”.[/quote]
Če ciljaš name, nisem svoj domači kraj imenovala “vukojebina”. Napisala sem ameriška vukojebina.
Moj domači kraj je super.
So pa ljudje, ki jih jaz recimo poznam s Primorske in ki se vozijo v Ljubljano, večinoma zaposleni po ministrstvih ali pa na sodišču, tožilstvu itd.[/quote]
Ej ne, nič v povezavi s tvojim prispevkom. Poglej uro, približno isti čas sva pisali:).
Haha, Goldfish, to se pa bere tako izkušeno – se ti tudi kdaj tolčeš po prsih kako si pomembna?? Hahahahaha…
Haha, Goldfish, to se pa bere tako izkušeno – se ti tudi kdaj tolčeš po prsih kako si pomembna?? Hahahahaha…[/quote]
Nop, sem pa videla na lastne oči in slišala na lastna ušesa pri drugih. Meni je to smešno in ne vidim smisla v takšnem nabijanju lastnega ega. Me pa veseli, da si se za trenutek nasmejala od srca:).
Haha, Goldfish, to se pa bere tako izkušeno – se ti tudi kdaj tolčeš po prsih kako si pomembna?? Hahahahaha…[/quote]
Nop, sem pa videla na lastne oči in slišala na lastna ušesa pri drugih. Meni je to smešno in ne vidim smisla v takšnem nabijanju lastnega ega. Me pa veseli, da si se za trenutek nasmejala od srca:).[/quote]
To sem se pa res – hvala :)))))
Nop, sem pa videla na lastne oči in slišala na lastna ušesa pri drugih. Meni je to smešno in ne vidim smisla v takšnem nabijanju lastnega ega. Me pa veseli, da si se za trenutek nasmejala od srca:).[/quote]
Zanimivo. Jaz takšnih primerov ne poznam kaj dosti.
Se spomnim že na faksu smo Primorci prišli v LJ šele v ponedeljek, če se je dalo raje v torek, domov pa šli po možnosti že v četrtek. Po diplomi so vsi kar hitro zbežali domov in v LJ delajo večinoma samo tisti, ki druge možnosti nimajo. Lokalpatriotizem je na našem koncu kar hud in vsi imajo svoj kraj zelo radi. Da bi se kdo trkal po prsih, da je nekaj več ker dela v Ljubljani, to mi ni znano. Ni pri nas Ljubljana ravno neki sinonim za uspeh. 🙂
Zanimivo. Jaz takšnih primerov ne poznam kaj dosti.
Se spomnim že na faksu smo Primorci prišli v LJ šele v ponedeljek, če se je dalo raje v torek, domov pa šli po možnosti že v četrtek. Po diplomi so vsi kar hitro zbežali domov in v LJ delajo večinoma samo tisti, ki druge možnosti nimajo. Lokalpatriotizem je na našem koncu kar hud in vsi imajo svoj kraj zelo radi. Da bi se kdo trkal po prsih, da je nekaj več ker dela v Ljubljani, to mi ni znano. Ni pri nas Ljubljana ravno neki sinonim za uspeh. :)[/quote]
Bikini, daj pripelji kakšnega luštnega Primorca na forum. :))
Še za Calypso – ne mislim, da sta bili tisti dve dobri županji, Janković je pa daleč od tega, da bi bil karizmatičen, on je bolj v rubriki “ošaben”.
Forum je zaprt za komentiranje.