Ljubljanska slaščičarna Slaščičarna Mihalek
“Inšpektorica je našla tudi 37 lončkov sadnih marmelad različnih okusov in 12 lončkov sadnega pripravka iz marelic, rozine, marcipan, marone, kokosovo moko, kakav, prašek iz jagod acai, moko iz rožičevca, cvetni prah, vaniljev sladkor, različna semena, čokolado, suhe fige, kokosovo mleko za kuhanje, sladko smetano in sveži kvas, ki jim je pretekel rok uporabnosti. Rekorderka med najdenimi je bila breskova marmelada z rokom uporabnosti 7. 12. 2008.[/b]“
Iz napisanega je jasno razvidno, da je gospa redno kupovala robo s pretečenim rokom uporabe. Ni šlo za en lonček marmelade, ampak za celo vrsto sestavin, ki jih uporablja za pripravo slaščic.
Gre za preprodajo robe s pretečenim rokom trajanja. Res nikogar ni zanimalo, kako je lastnica prišla do teh artiklov?
Ja, se strinjam. tudi jaz sem delala v enem izmed lokalov, ki je na zelenem seznamu kao “ni odstopanj”. Se zamisliš, koliko je inšpekcija učinkovita in verodostojna. Higiena u p….., sploh ne bom naštevala, recimo samo to, da smo na določenih kao domačih proizvodih za nadaljnjo prodajo vsak mesec morale spremenit in na roke napisat nov datum….Bi rekla, da potem stranke kupujejo približno enako, le da ne vejo, da so tisti določeni proizvodi tudi starejši od enega leta :). Hmmm, vileda tolk zgonjena, da je sluzasta, šef pa špara in ne pusti nove? Pa še kaj bi se našlo, pa ne bom preveč, da ne bo komu jasno ratalo, o kom govorim. Glavno, da je lokal “brez odstopanj” 🙂
In potem se pa sprašujemo, od kje toliko alergij v zadnjih 10-ih letih pri populaciji..
Tudi od tako pripravljene hrane, od sestavin s pretečenim rokom, od umazanih sluzastih viled, vse to gre skozi človekov želodec in se potem nekje odloži – avtoimune bolezni naprimer – vneti sklepi, obsklepna tkiva, to je velikokrat samo naložena sviinjarija, ki jo pokonzumirajo ljudje tudi na tak način – v lokalih, gostilnah, izdelkih zasebnikov, ko so stvari že pretečene še oa še čez roke uporabe.
Inmeni je jasno: nek meni, malica, kosilo, ki je poceni, ne more bit skuhana iz kakovostnih, neoporečnih sestavin. Začimbe in ojačevalci okusov zakamuflirajo veliko stvari.
In tele pretečene marmelade: več kot očitno je, da kupujejo namerno robo s pretečenim rokom. Veliko gostincev tudi tako dela, saj je še dobro za prodat naprej odzvanja v njihovi glavi, ko štejejo zalužek.
Še premalo kontrolirajo inšpekcijske službe po sloveniji in gledajo tudi skozi prste, zagotovo. Vsaj po odgovorih tistih, ki so tukaj pisali in delali po določenih lokacijah in vedo, kako dirigirajo nekateri lastniki in šparajo. Krpe, Vilede kot osnovni potrošni material, pa da z njimi brišejo naprimer in pulte in mize in umazane pepelnike podrgnejo, potem pa še robove kozarcev in šalč zaradi ostankov šmink – vse z eno in isto – to je videno že neštetokrat po lokalih, priznam!
Točno tako. Če verjameš ali ne, sem nosila svoje vilede v službo…hehe, pa krompir in čebulo smo morale lupiti za šefov drug lokal in to v prostoru, namenjenem za shranjevanje čistil in metel, zraven stranišča. Pa saj ne bom več, ker ne vem več ali je smešno, ali žalostno. Tako potem sploh ni več presenečenje, da so v eni gostilni hladili štrudel na stranišču 🙂 In tako ta gospod svoje lokale lepo fura že ohoho let, mi naivneži pa to hrano kupujemo in jemo. Priznam, sem tudi sama zahajala tja, dokler nisem na lastne oči doživela kaj in kako…
Forum je zaprt za komentiranje.