Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ljubljani je uspelo postat balkansko selo

Ljubljani je uspelo postat balkansko selo

Po dolgem času sem bil danes spet v Ljubljani.

Neverjetno kaj se je zgodilo s tem srednjeevropskim mestecem v zadnjih 10 letih. Srbohrvaščina na vsakem korako, ženske zakrite, pamži črni kot oglje, sami neki sumljivi tipi s črnimi Nemškimi avtomobili. Joj, joj, kam je šlo vse skupaj…

Zoki je zrihtal džamijo in sedaj gremo naprej.

En se v sosednji temi spravlja na Lublančane, češ kako se spakujejo z govorico. Avtor teme, daj povej kje še kakšnega takega srečam v Lj, da slišim to posebnost na lastna ušesa? Ostala je namreč samo še čefurščina.

ko vstopiš v gostilno v ljubljani ne veš a si prišel v banja luko al beograd

Tako je v Kranju, Izoli, Velenju  in se marsikje. Zal !

Jesenice, Koper, Maribor, Celje …

V LJ že par let nisem bila tako, da ne vem kako je tam.

Je pa v Celju, Žalcu katastrofa. Albanci okrog in okrog. V parih letih so se namnožili, da adijo pamet.

Pa Žalec, lušnot majhno mestece, vedno tako prijetno, zadnjih par let pa izjemen porast šiptarije. Je bil tisti njihov praznik, konec posta. Jaz pa ravno v trgovini. Pa vse zarutano okrog mene, sami muslamni in muslimanke. Čisto šokirana, potem sem pogruntala, da se pripravljajo na fešto, ker imajo tisti svoj praznik. Polna trgovina muslimanov, Slovenci smo bili izjeme.

Velenje pa je itak že od nekdaj kot, da bi človek bil v BIH. Greš v trgovino pa okrog sebe slišiš komaj koga, ki govori slovensko. Pa še SLovenci so bolj tihi, Bosanci pa izjemno glasni, tako, da še bolj dobiš občutek, da si sredi BIH.

Pa ja, so bili tudi nekoč Bosanci, Šiptarji tu, ampak ni bilo takih zarutank. Zdaj pa vse več zarutanih. In potem vidiš kako se te babetine že 5, 10 let v Sloveniji pa ne razumejo besede slovensko. Za kozlat. Dobijo pa socialko. Kaj bo s takimi lenimi gnoji? Doma čepijo, vlečejo socialko, nočejo se pa naučiti slovensko. Imajo pa že leta in leta brezplačni, ja povsem brezpalčni tečaj slovenščine posebej za Albance.

Namreč, če se mi učimo tuje jezike, jih plačamo. Ti so pa taki leni gnoji, da dobijo zastonj pa vseeno se ne bi učili. Kaj te babetin sploh delajo? Razen, da froce rojevajo?

Skrbi me za prihodnost slovenije, za naše gospodarstvo. Le kako naj bi napredovali, če smo pa le tranzitna država z zeloo veliko ugodnostmi tj. subvencijami za tujce. Pride tujec, oddela po sili razmer par let pri nas, niti se ne trudi kaj preveč, ker že, ko pride sem, planira odhod na sever. Preveč lahko pogoje imamo. Sem delal s tujimi kooperanti in vsak mi je povedal, kako je naša država najbolj ugodna vstopnica za naprej. In če se nato v tujini ne obnese, niso zadovoljni z njim, pa pride spet nazaj v Slovenijo. In če lahko za pomoznega tujega delavca (to je tisti, ki zna drzati samo metlo ali lopato, sporazumevanje je z rokami) placas po minimalno 10 eur na uro, zakaj bi ti slovenec s poklicno solo delal za 8 eur. Tu je potem razlog, zakaj socialci ne zelijo delat, vsaj v gradbenistvu je tako.

Prav gotovo neuk pomožni delavec v Sloveniji dobi 10 evrov na uro. Da ni mogoče 20?

Odgovor na objavo uporabnika
Polno Bosne, 17.07.2021 ob 20:03

Po dolgem času sem bil danes spet v Ljubljani.

Neverjetno kaj se je zgodilo s tem srednjeevropskim mestecem v zadnjih 10 letih. Srbohrvaščina na vsakem korako, ženske zakrite, pamži črni kot oglje, sami neki sumljivi tipi s črnimi Nemškimi avtomobili. Joj, joj, kam je šlo vse skupaj…

Privlekel je vse možno v prestolnico, to se lahko spuca čez dobrih 50-100 let. Res je preveč sodrge in zalege v Ljubljani. Še cca 10 let nazaj ni bilo tako hudo, zdaj so tu samo narko mafija, klošeraj in prišleki iz drugih koncev Slovenije, predvsem štajerci, ki nam tudi odžirajo kruh in zavzemajo stanovanja. Prave avtohtone Ljubljančane lahko na prste prešteješ. Najbolj ogabno se mi pa zdi, da v Ljibljani stanovanja Ljubljančanom oddaja nekdo iz Maribora ali Kopra?!!!?? In tega je vedno več. Saj bo štajercev v Ljubljani več ko Bosancev. Kam smo prišli?!

Tudi v Novi Gorici je ogromen porast teh južnih tujcev. Po zelo dolgem času sem šla zvečer ven na pijačo in skoraj pri vsaki mizi so bili ti južni priseljenci. Imela sem občutek, kot, da nisem v domačem mestu, v Sloveniji, ampak na Balkanu.

Žalostno je, da ti ljudje namerno  izčrpavajo Slovenijo. Več Makedoncev in Albancev se mi je bahalo, kako delajo na črno, ali pa jim računovodje prikažejo izgubo. Kako na CSD prejemajo vse možne socialne prejemke, subvencijo najemnine, dodatek za veliko družino, imajo zastonj vrtce, prejemajo zastonj pakete hrane,.. V svoji rodni domovini pa si zidajo luksuzne, velikanske vile, velike po 150m2. Po uradih se delajo velikanske reveže, na ulici pa se jih vidi z luksuznimi avti, motorji, oblečeni v oblačila dobrih znamk, doma imajo najdražje velikanske tv, drage telefone, …

Bojim se kam to pelje.

v celju žalcu, 18.07.2021 ob 08:29

V LJ že par let nisem bila tako, da ne vem kako je tam.

Je pa v Celju, Žalcu katastrofa. Albanci okrog in okrog. V parih letih so se namnožili, da adijo pamet.

Pa Žalec, lušnot majhno mestece, vedno tako prijetno, zadnjih par let pa izjemen porast šiptarije. Je bil tisti njihov praznik, konec posta. Jaz pa ravno v trgovini. Pa vse zarutano okrog mene, sami muslamni in muslimanke. Čisto šokirana, potem sem pogruntala, da se pripravljajo na fešto, ker imajo tisti svoj praznik. Polna trgovina muslimanov, Slovenci smo bili izjeme.

Velenje pa je itak že od nekdaj kot, da bi človek bil v BIH. Greš v trgovino pa okrog sebe slišiš komaj koga, ki govori slovensko. Pa še SLovenci so bolj tihi, Bosanci pa izjemno glasni, tako, da še bolj dobiš občutek, da si sredi BIH.

Pa ja, so bili tudi nekoč Bosanci, Šiptarji tu, ampak ni bilo takih zarutank. Zdaj pa vse več zarutanih. In potem vidiš kako se te babetine že 5, 10 let v Sloveniji pa ne razumejo besede slovensko. Za kozlat. Dobijo pa socialko. Kaj bo s takimi lenimi gnoji? Doma čepijo, vlečejo socialko, nočejo se pa naučiti slovensko. Imajo pa že leta in leta brezplačni, ja povsem brezpalčni tečaj slovenščine posebej za Albance.

Namreč, če se mi učimo tuje jezike, jih plačamo. Ti so pa taki leni gnoji, da dobijo zastonj pa vseeno se ne bi učili. Kaj te babetin sploh delajo? Razen, da froce rojevajo?

Pridnega Šiptarja sem že videl, Ljubljančana pa še ne.

Ljubljanščine ni več, 17.07.2021 ob 20:15

En se v sosednji temi spravlja na Lublančane, češ kako se spakujejo z govorico. Avtor teme, daj povej kje še kakšnega takega srečam v Lj, da slišim to posebnost na lastna ušesa? Ostala je namreč samo še čefurščina.

Res je!

Sem Ljubljančanka in žal se moram strinjat. Za Kranj, Jesenice, Velenje, Izolo sem vedela, ampak da so okupirali tudi Celje, Žalec, Novo Gorico – žalostno.

spet bom rekla, sami smo krivi! Za nas ni, za tujce in mafijce je.

Predlagam, da začnemo zbirati podpise za referendum, da se prepreči to nenehno priseljevanje Albancev, Makedoncev,..

Takoooj sem za kak tak referendum. Takoj procentualno omejiti , koliko je lahko priseljencev! Ampak Fajonki bi se zmešalo, če bi prislo do kaj takegs. Ta politicna sodrga, si samo kupuje glasove s tem, ko vabi in daje ugodnosti za tujce. Tako Jankovic, ki vabi srbe, sedaj cilja tudi na muslimanske glasove, jim je zgradil đamijo, prej pa srbi muslimanov videt niso mogli, so jih pobijali itd. Potem Fajonka in njen slavni video, kosovarjem, volite SD in zrihtala vam vize. Prava sodrga, na tujcih si kupujejo glasove, da ti slabo postane. Taki bi se lastno familijo prodali, sam da bi dobili glasove.

Včeraj zvečer v Kosezah, ki naj bi bila malo bolj elitni predel Ljubljane. Vsakih 100 metrov čef urske patrulje, kot jim jaz pravim. Dva tipa sedita v avtu “višjega cenovnega razreda” s torbico čez prsa (tipična oprava) in čakata. Kaj to delajo da se tako potikajo? Prodajajo drogo? Matr zgleda to vse skupaj nagravžno. Kje so policaji?

Ti bi moral videti mesto preden so porusili Rog. To je bilo vsaj zame najlepse mesto v EU.  Prestolnica kulture, da ji se Strasbourg ni bil raven.

To smo želeli, to smo dobili. Nekaj južnih dela, ostali postopajo. To je javna tajna. Stanovanja se delajo samo še za njih. Čez nekaj let bo tako kot v Parizu. 3/4 mesta oz. vse kar je severno od Sene je praktično no go cona. A je res vredno imet malo več denarja (BDP per capita) pa potem to, da ne moreš več poslat iz stanovanja otroke v trgovino, ker se za njih bojiš.

V Sloveniji že od nekdaj primanjkuje pameti, dovolj, da si levi, in po poreklu Srb, to je recept za uspeh v Sloveniji. Na žalost je to recept za katastrofo, gledano iz konteksta nacije, civlizacije in napredka! V Sloveniji  vlada srbski lobi, ki spusti do svoje mize, samo sebi  dolgoročno lojalne, preverjene kadre.Slovenija nima perspektive, oziroma ni vredna preživetja!

Za bruhaat, 18.07.2021 ob 12:33

Takoooj sem za kak tak referendum. Takoj procentualno omejiti , koliko je lahko priseljencev! Ampak Fajonki bi se zmešalo, če bi prislo do kaj takegs. Ta politicna sodrga, si samo kupuje glasove s tem, ko vabi in daje ugodnosti za tujce. Tako Jankovic, ki vabi srbe, sedaj cilja tudi na muslimanske glasove, jim je zgradil đamijo, prej pa srbi muslimanov videt niso mogli, so jih pobijali itd. Potem Fajonka in njen slavni video, kosovarjem, volite SD in zrihtala vam vize. Prava sodrga, na tujcih si kupujejo glasove, da ti slabo postane. Taki bi se lastno familijo prodali, sam da bi dobili glasove.

Podpis, takoj se pridružim!

Plavi, 18.07.2021 ob 12:52

V Sloveniji že od nekdaj primanjkuje pameti, dovolj, da si levi, in po poreklu Srb, to je recept za uspeh v Sloveniji. Na žalost je to recept za katastrofo, gledano iz konteksta nacije, civlizacije in napredka! V Sloveniji  vlada srbski lobi, ki spusti do svoje mize, samo sebi  dolgoročno lojalne, preverjene kadre.Slovenija nima perspektive, oziroma ni vredna preživetja!

Natanko tako. Slovenci smo priveslali do kamor smo. Naša kultura in mentaliteta nas je pripeljala do sem, da smo malo bolj uspešni. In sedaj si gor vozimo luzersko mentaliteto balkana, za katero precej dobro vemo kako deluje. Slovenija ni Nemčija in že nekaj 10.000 priseljencev močno vpliva na našo kulturo. Je res vredno, da se potopimo v balkansko brezno brez rešitve?

Ko bi vsaj kakšne Ukrajinke uvozili, so vsaj lepe. Tako kot to delajo hrvati in Italijani v turizmu. Ne, mi mamo albance. “So bolj kvalitetni”. Na katerem področju že?

Saj smo tudi Slovenci Balkanci. Zakaj raje poudarjamo razlike kot pa to, v cemer smo si podobni z nasimi juznimi brati? Zakaj taksen vecvrednostni kompleks?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close