Najdi forum

Ljubljana-Siena

Živjo,

rada bi vas vprašala, če ima kdo kake izkušnje s potjo od Ljubljane do Siene. Tja grem na eno izobraževanje in bi rada našla čim boljšo varianto za pot.

Gledam po netu in vidim, da obstaja bus Ljubljana-Firenze, potem je pa od Firenz še kako uro in pol do Siene z vlakom.

Veste še za kako možnost? Najraje bi šla z vlakom sicer, samo preko interneta nisem našla nič uporabnih informacij. Bom šla na železniško postajo se pozanimat, vendar bi prosila, če ima kdo kake konkretne izkušnje ali nasvet.

Hvala!

Po moje bi bilo boljše da greš z vlakom iz Trsta. Vem pa, da vozi vlak LJ-Benetke. Pa v Benetkah prestopiš.

Mogoče boš tukaj kaj našla:
http://www.italianrail.com/italy_railway_florence.html

Ali pa tukaj:
www.bahn.de

OD Ljubljane do Siene je treba dvakrat prestopiti, celotna pot (vključno s prestopanjem) pa traja nekje 9 do 12 ur.

Hvala!

Sicer so mi pa na SŽ dali relacijo Ljubljana-Villach-Siena (s tem da se v Italiji dvakrat prestopa) in glede na vse urnike in na to, kdaj moram biti v Sieni, mislim, da bo ta še najboljša varianta.

Res je varianta tudi prekoTrsta, vendar imam predvsem problem s povezavo za nazaj – iz Siene moram nazaj v Ljubljano pozno popoldne, pridem nato v Trst okoli polnoči in potem ni nobene povezave do LJ, ne vlaka ne busa, vsaj kolikor sem jaz gledala. Ne bi pa rada noč preždela na železniški postaju v Trstu:))

Tako da očitno bom šla preko Villacha. Hvala za pomoč tudi vama!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close