Ljubljana sameva zaradi ukrepov
Oh jej no, 03.10.2021 ob 10:04
Ne vem, kje ste hodili, ampak včeraj so ljudje v Stari Ljubljani mirno sedeli po lokalih, ki so bili vsaj 3/4 zasedeni.
Tudi mi smo šli tja na večerjo. Smo cepljeni, nobenih težav.
Good for ya 🙂
Mi je žal za gostince inostale ponudnike storitev, ker nekateri imajo res 80% + izpad – ni vse samo Ljubljana – se strinjam ; drugod po Sloveniji je kriza, kar precej opazna. Ampak ne grem se cepiti ali testirati za to, da bi lahko hodil po gostilnah, kafičih, nastanitvah – ker to tudi ni moja življenska prioriteta, nujna potreba, imam drugačen način svojega socialnega druženja in sproščanja .Pa ne po kleteh in zidanicah. Pa ne iz principa, ampak imam tudi svoje dostojanstvo – če ne smem enakopravno sedet na terasi kot cepljen, ne bodo videli mojega denarja. Žal mi je dragi ponudniki, vem da niste vi nič krivi, jaz pa še manj, da ne smem k vam na koriščenje storitve. Pošteno igro se moramo igrati, v točno tej in taki vojni.
pošteno mora bit za vse v tem primeru, 03.10.2021 ob 18:27
Good for ya 🙂
Mi je žal za gostince inostale ponudnike storitev, ker nekateri imajo res 80% + izpad – ni vse samo Ljubljana – se strinjam ; drugod po Sloveniji je kriza, kar precej opazna. Ampak ne grem se cepiti ali testirati za to, da bi lahko hodil po gostilnah, kafičih, nastanitvah – ker to tudi ni moja življenska prioriteta, nujna potreba, imam drugačen način svojega socialnega druženja in sproščanja .Pa ne po kleteh in zidanicah. Pa ne iz principa, ampak imam tudi svoje dostojanstvo – če ne smem enakopravno sedet na terasi kot cepljen, ne bodo videli mojega denarja. Žal mi je dragi ponudniki, vem da niste vi nič krivi, jaz pa še manj, da ne smem k vam na koriščenje storitve. Pošteno igro se moramo igrati, v točno tej in taki vojni.
No temu se pa reče
Ponos
Ali ga imaš ali ga nimaš.
In ponosa se ne da kupiti ne s testi ne s cepljenjem.
Poklon za zapis.
Zanimvo, 03.10.2021 ob 14:35
Balos, 03.10.2021 ob 13:52
Ker sem clovek, in ne artikel, ne pristanem na ponizevaje s QR, kodo. Ne razumem kako to nikogar ne moti!!! Hodim le v trgovine kjer koda ni potrebna. Tudi ce se bom prisiljena, zradi sluzbe, cepiti, iz principa ne bom sla nikamor.
Sem se jaz isto sprasevala.
kako ljudi ne moti, da so postali qr koda?
kako jih ne moti, da vsak vratar, trgovka, delavec v lokalu zve njihov ime in priimek ter letnico rojstva?
Kako jih ne moti, da puscajo za seboj sled, kje so se gibali?
ne razumem, ampak res ne razumem!
med poletjem, se nihce ni pritozeval nad tistimi, ki se niso zeleli cepiti. Celo cepljeni so se sli v glavnem cepit, da bodo sli lahko v tujino na dopust. Se hvalil so se s tem. Je bilo celo zaznati, da oni lahko gredo, necepljeni pa ne.
pa sem kljub necepljenisti dala celo italiji cez. Nimlli me nihce ni vprasal za green card. Kjer so pa preverjali, so imeli pa itak organizirano brezplacno testiranje, s cimer so mi dali moznost vstopa.
zdej, ko smo pa ze v oktober zabredli… in cepljeni nimajo vec koristi prehajanja meja in “svobodnega gobanja”, pa opazujem pritisk na necepljene. Zdej so necepljeni – ne vem za kaj vse krivi.
res ne razumem.
vsak odloca o svojem telesu.
tudi mi ni jasen ta strah cepljenih. Pa valda si ti sam sebe zascitu, kaj te boli k… za mene. Se bojis okuzbe ali cesa? Sej si cepljen! Naj ne bi zbolel za tezjo obliko!
mogoce Pa enostavno nekje v ozadju vasa podzavest ve, da cepivo ne deluje.
kakorkoli ze. Ne vem kaksno je stanje, ker vec ne hodjm naokoli, ampak okolica pride k meni.
vse dobro in da ostanemo vsi zdravi
Komentar o puščanju sledi pa res ne spada sem 🙂
Vsak od nas, ki ima mobilni telefon (ne pametni, samo mobilni je dovolj), novejši avto (mlajši od 15let), plačuje s kartico in uporablja internet, pušča več sledi in podatkov kot QR koda:)
Kaj ni prijetno, ko te z osebnim imenom pozdravijo in povabijo naprej? Ko vidi letnico, pa še pripomne, da jih kažem 10 let manj :):):)
Lokali pa, se pozna, da ni turistov, žal so mize dali spet bolj skupaj, kar je tudi prvotni razlog, zakaj ne gostujem večkrat pri njih.
Forum je zaprt za komentiranje.