Ljubljana – res poceni frizer?
Živjo vsem in že vnaprej hvala za odgovore!
Torej, da ne dolgovezim: Kje v LJUBLJANI je poceni (in še kar OK) frizer? Ne bom si dala delat neke fine frizure, želim samo iz dolgih las na krajše, raven rez, nobenih resic, nič ekstra, ne bom se barvala. Torej kot bi zagrabil čop s škarjami in odstrigel, potem pa poravnal linijo.
Ne rabim, da mi frizer servira kavo in piškotek poleg, ne rabim masažnega stola, ne rabim aromaterapij, nobenih posebnih maskic,… Skratka, res bi se šla samo postrič, to je to.
Ne mislim pa dat 100,00 EUR za to, da mi nekdo samo skrajša lase za 20 cm. Realno bi dala nekje max. 30,00 EUR, ampak to je najbrž utopično…
Mogoče pa pozna kdo kakšno frizerko, ki dela doma? 😉 Naj mi javi…
Hvala!
T.
Prvi cenik ki sem ga nasla
https://www.lassana.si/images/dokumenti/Lassana_cenik_frizer.pdf
Verjetno še vedno velja, da so na šoli zelo veseli ljudi, ki so pripravljeni biti brezplačni modeli, katerim lahko dijaki naredijo določene zahtevane frizure.
http://www.frizerska.si/prakticno-izobrazevanje-v-soli-normativi/
Zaenkrat najcenejši – 16 do 20 € za pranje, striženje in fen je
V Lassano sem hodila do zdaj, na Slovensko, tu kjer imajo te masažne stole in ti naredijo aromaterapijo, za 1 cm postriženih las in serviran kapučino mi pa zaračunajo 40,00 EUR. Ne da sem skopuška, ampak za striženje konic mi je to pač preveč – pa tudi če bi imela dosti denarja, bi iskala cenejšo varianto (če sploh obstaja, to je vprašanje).
No, če ne najdem cenejše variante, bom pač še naprej hodila tja, vsaj čakat mi ni treba oz. se naročit.
Jaz se sama strižem že od 20. leta naprej, torej skoraj 20 let 🙂
Kupila sem frizerske škarje (v BTC imaš trgovino s specializiranimi pripomočki, nasproti PS), strižem sebe in otroke. V vseh teh letih sem prihranila ogromnoooo…
Na youtubu imaš ogromno posnetkov, kako se striči sam sebe (ali druge), tako, da samo vpišeš kaj bi rada in voila že gledaš in se naučiš.
No, če si vsaj malo ročno spretna. In seveda, da res ne želiš nič posebnega, ker pri sebi težko kaj kompliciranega delaš. Kamor pa si postrižeš konice in spredaj lahko oblikuš markiskaj (ker dobro vidiš in dosežeš).
Jaz sem si nove škarje kupila ravno prejšnji teden, 20 eur.
Ne bi si sama šarila po laseh. Razen tega si želi imet res tisti ravni rez, kot z britvico, to pa doma sam težko narediš sam sebi.
Ko sem imela še resice spredaj, sem si jih pa sama delala ja, ravno tako frfru… To sem si upala, kej več pa ne bi.
Torej DOK salon, 16-20 EUR, ampak to najbrž velja za srednje dolge lase? Meni bodo računali dolge verjetno…
Sem pogledala cenik. NISO NORMALNI?! Kakšne cene.
Pri nas na “deželi” mi postriže špice po celi glavi (dolgi lasje) na suho za 11 evrov. Zadnjič je rekla, da imam zelo zredčene lase, zaradi izpadanja po porodu in mi je računala le 5 evrov. Me je tako “osrečila”, da sem ji kasneje odnesla domače piškote in kavo.
P.S. barvam se sama.
Ja, izven Ljubljane so sigurno cenejše storitve, ampak to se mi ne splača, ker bom že za vožnjo izven porabila najbrž tolko, da bom tam-tam.
Očitno bom šla v Lassano, kaj pa čem.
Barvam se tudi jaz sama, za pranje, striženje, barvanje in fen frizuro (brez krtače in dodatkov) še nisem prišla nikjer pod 120,00 EUR, pa to je najbrž ugodna cena.
A si prepričana, da so zredčene zaradi poroda? Kaj pa če ti ona za tako ceno, kakšno “čipo” zadevo gor daje, da imaš bolj redke? Ne vem no, saj cena ni vedno neko merilo, samo nisi prva, ki ima neko čudno izkušnjo s podeželskimi frizerji in posledično tako nizka cena ne more predstavljati neke kakovosti. Po pravici še svetovanje, za katerega si vzame moja frizerka tudi 10 minut in več, je vredno več.
Drugače pa avtorici posta: jaz hodim k frizerju v Lassano v LJ. Super zadovoljna. Naredijo natanko tako kot rečem. Cena striženja in kar pride poleg nekje med 40-45 EUR.
Če so prameni, pa temu primerno več.
Aja, navedena cena je ugodna za tako kakovost (Ponavljam: jaz sem zelo zadovoljna.). Za LJ pa itak.
Drugače pa, vsak po svoje.
A si prepričana, da so zredčene zaradi poroda? Kaj pa če ti ona za tako ceno, kakšno “čipo” zadevo gor daje, da imaš bolj redke? Ne vem no, saj cena ni vedno neko merilo, samo nisi prva, ki ima neko čudno izkušnjo s podeželskimi frizerji in posledično tako nizka cena ne more predstavljati neke kakovosti. Po pravici še svetovanje, za katerega si vzame moja frizerka tudi 10 minut in več, je vredno več.
Drugače pa avtorici posta: jaz hodim k frizerju v Lassano v LJ. Super zadovoljna. Naredijo natanko tako kot rečem. Cena striženja in kar pride poleg nekje med 40-45 EUR.
Če so prameni, pa temu primerno več.
Aja, navedena cena je ugodna za tako kakovost (Ponavljam: jaz sem zelo zadovoljna.). Za LJ pa itak.
Drugače pa, vsak po svoje.
[/quote]
Hvala za skrb. Nič mi ne daje frizerka gor, ker mi špice kar na suho postriže. Med vsemi nosečnostmi so bili gosti, po porodu v pol leta pa v celih šopih stran in nato počasi nazaj. Si sploh nič ne dajem gor, razen blag šampon enkrat tedensko. Sedaj že poganjajo novi…
Mogoče http://www.haircity.si/ ?
Forum je zaprt za komentiranje.