Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ljubljana pozimi

Ljubljana pozimi

Zadnji 2 destletji in pol ali malo več v Ljubljani ni nobene megle. Se je spomnim iz otroštva v Ljubljani, takrat si zgrešil vhod v svojo hišo, tako gosta je bila. Pri vožnji z avtom se držali sredinske črte med pasovoma na cest, pa vožnja po polžje. Drugače ni šlo.
Ja, vse se spreminja, tudi Ljubljana.

Meni se nikoli ni zdela siva in temačna ne zdaj, ne pred 30 in več leti, ne glede na letni čas.

Zima je moj čas. Dolge parka jakne, rokavice brez prstov, kapa, timberland šuhi, megla, mraz..

Jaz pa samo predlagam oranžne male LED lučke ob pešpoteh na 5 m.

Porabijo malo, poskrbijo za vidljivost, ni svetlobenga onesnaževanja, obenem razbijejo sivino in depresijo.

Najhujše so bele in modre ulične svetilke. Tista svetloba je katalizator za depresijo in slabo počutje.

Si vis pacem, para bellum.

Jaz pa samo predlagam oranžne male LED lučke ob pešpoteh na 5 m.

Porabijo malo, poskrbijo za vidljivost, ni svetlobenga onesnaževanja, obenem razbijejo sivino in depresijo.

Najhujše so bele in modre ulične svetilke. Tista svetloba je katalizator za depresijo in slabo počutje.

Dobro vprašanje.
Že več let s Teranovim likerjem, kuhanim vinom in grogom.

Ps:
Poleti pa z Aperol Spritzem.
Govorimo za Ljubljano, da se razumemo.

Aperol spritz je ogaben.

🙁

Samo embalaža je “fukiš”

Alkoholik zaradi Ljubljane… 😉

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Aperol spritz je ogaben.

🙁

Samo embalaža je “fukiš”
[/quote]

Zato, pa dodamo 2 rezini limone ali limete!
Ane? Tok, tok.

Takoj izven Ljubljanske kotline je že bistveno bolje. Ljubljana ima polovico leta vreme kot Švedska ali Norveška, sivina, vlaga in mraz.
S tem, da nimamo njihovih plač. 😉
[/quote]

Tole sem se pa kar malo zdrznila, ker bi čisto isto jaz napisala. Sem že mislila, da sem res jaz napisala (isto namreč govorim – če imamo že tako turobno vreme, da bi vsaj imeli take plače …).

Zato, pa dodamo 2 rezini limone ali limete!
Ane? Tok, tok.
[/quote]

Ne …

Še vedno je bljak.

To je pa res, da ni več take megle kot nekoč. Se spomnim, da bi se enkrat pred CD zaradi skoraj popolne nevidljivosti skoraj zaletela v nekoga, zadnji hip sva se ustavila.
Ampak pred par leti smo v LJ kotlini imeli rekordno število dni brez sonca … Se kdo spomni?

Tole sem se pa kar malo zdrznila, ker bi čisto isto jaz napisala. Sem že mislila, da sem res jaz napisala (isto namreč govorim – če imamo že tako turobno vreme, da bi vsaj imeli take plače …).
[/quote]

turobne vreme + lepe plače = znosno
turobno vreme + turobne plače = neznosno

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Ne …

Še vedno je bljak.
[/quote]

Ne razumem…
Všeč so ti oranžne LED lučke, Aperol Spritz pa ne… kje je tu logika :/

Včasih je bila res taka megla, da bi jo lahko rezal in v primerjavi s takrat je danes megla zmerna in redka.
V primerjavi z drugimi kraji pa še vedno ubitačna. Sem na marostu že več kot 30 let, pa se še zdaj nisem navadila in bentim. Ljubljančani me pa prepričujejo, da to ni megla.

Ne razumem…
[/quote]

Mah, daj pusti ga, saj vidiš, da se afna …

Ne razumem…
[/quote]

https://en.wikipedia.org/wiki/Light_effects_on_circadian_rhythm

Oni naj te kar prepričujejo, že od septembra je v Lj zjutraj megla skoraj vsako jutro, ko smo se na Obali zbujali v sončna jutra cel september in oktober, mi je kolegica, ki živi v Lj, pošiljala slike megle. Da je bilo nekoč še hujše, verjamem, ker se je več kurilo na drva in je bilo več industrije, vendar ne govoriti, da je megla samo nekaj dni na leto, lepo vas prosim. Pred dvema tednoma sem bila v Lj, po poti cel čas sonce, na Vrhniki pa začela megla, tako kot vedno in do 12.00 se ni razjasnilo… Ljubljana je znana po sivini, sprijaznite se. Tudi ne vem, zakaj Ljubljano opisujejo kot mesto z ugodno klimo, ugodna klima je na Tenerifih, Madeiri, sigurno pa ne v neki Ljubljani.

Kaj pa lučke? kuhanček? sprehod na Rožnik, četudi je mraz..ti katera izmed naštetih stvari ne polepša turobnih dni?

Kaj pa lučke? kuhanček? sprehod na Rožnik, četudi je mraz..ti katera izmed naštetih stvari ne polepša turobnih dni?
[/quote]

Če ni dežja… 😉

Če ni dežja… 😉
[/quote]

Uuu, lej cukra 😉
Daj, pusti mere, ti pošljem perelino gratis, da se ne stopiš 😛

Uuu, lej cukra 😉
Daj, pusti mere, ti pošljem perelino gratis, da se ne stopiš 😛
[/quote]

Stopim se zaradi drugih reči… 😉

Stopim se zaradi drugih reči… 😉
[/quote]

Jap, verjamem, moški pač 😉

Jap, verjamem, moški pač 😉
[/quote]

Mislil sem na čokolado, seveda. 😉

Se morda kdo spomni, kdaj je bilo v Ljubljani nazadnje sonce?
Sam vprašam…

Včeraj. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close