Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ljubljana je četrto najtemnejše mesto na svetu!

Ljubljana je četrto najtemnejše mesto na svetu!

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 07.12.2021 ob 07:07

Odgovor na objavo uporabnika
Zartrose izven profila, 06.12.2021 ob 22:07

Ja no, na tem mestu bi bil lahko tud Kamnik pa bi čez njega.. pač to so naravne značilnosti tega dela in nima veze kako se mesto imenuje v tem delu.

Se pa spomnim enkrat je bilo prav čarobno srhljivo novembra.. sem šla v knjižnico v popoldanskih urah, se je že mračilo.. in taka megla, da ko je kak bus prišel ven iz te megle, da je blo prav res zanimivo vidt to, pa sem prvič videla tako meglo v centru lj…

Zastopim kaj hočeš povedat to z meglo. Ljudje se ne zavedajo teh naravnih danosti. Gre pač za kotlino. Je pa res da je megla za voznike moteča.

Drugače pa po mojem mišljenju je primerjava s Kamnikom slaba. Tam več ali manj ni problema z meglo (odvisno na katetem koncu si), je pa problem z svetlobno onesnaženostjo. Osvetljene so skoraj vse okoliške uličice. Tako da se strinjam z zapisom zgoraj da je vsaka vukojebina bolje osvetljena. Očitno tu kaj dosti ne vpliva cena elektrike.

Ne, kamnik sem dala kot primer, da bi na tem mestu bilo mesto kamnik in ne Lj. In bi bile enake naravne značilnosti, saj je to lastnost tega geografskega območja in ne mesta Lj. Folk pa nastrojen proti Lj pa samo kritizira-če ne gužve pa meglo..

megla ima čarobni pridih, je pa seveda potrebno biti pazljiv ko je, tako kot ko je naliv, neurje, sneg itd.. pač je treba prilagodit se naravi.. samo žal največ nereč je ravno zaradi človeškega faktorja, ker ne vozijo prilagodljivo razmeram ampak vozijo kot da so boga za jajca prijeli.. koliko nesreč ne bi bilo, če bi vozili tako kot je..

V osnovni šoli so vaje bralnega razumevanja lol. No, recimo, da verjamemo članku, piše, da so kriteriji:

“povprečno število dnevnih svetlobnih ur, stopnjo svetlobne onesnaženosti, umetno stopnjo svetlosti in število objav na Instagramu, ki prikazujejo luči v mestu”

… torej ne gre se samo za svetlobno onesnaženost, ni pa jasno, kateri parameter, koliko vpliva. Niti članek ne trdi, da je boljše ali slabše, če si na vrhu seznama. Na seznamu pa je prvih 50 prestolnic, torej je Lj lahko samo med najtemnejšimi med 50 najsvetlejšimi, ker menda obstaja več kot 50 držav.

Že itak nismo kaj prida nakranclani, za razliko od drugih mest, ampak naši vrli bebci, bolj papeški od papeža bodo že kar jutri začeli ugašati luči v duhu napovedanega zmanjševanja svetovne svetlobne onesnaženosti v naslednjih dvajsetih letih, ki ji pri nas niti do gležnjev ne sežemo! Da bi se s tako ihto približevali drugim standardom, recimo plači, delovnim odnosom, nekoruptivnosti… Ne, folku je treba novoletne lučke in sveče za prvi november prepovedat! Malenkosti, ki še morda zagrenjen narod odvrnejo od samomorov! Skandinavci luči proti depresiji zaradi polarne teme dodajajo, mi ki smo v socialni temi, pa še nam je treba tisto malo pozitivne svetlobe vkraj vzet! Bedaki eurozlizani!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close