Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ljubljana je četrto najtemnejše mesto na svetu!

Ljubljana je četrto najtemnejše mesto na svetu!

https://www.24ur.com/novice/slovenija/ljubljana-cetrto-najtemnejse-mesto-na-svetu.html

Jim verjamem, bila sem tam 2 leti in ne grem nikoli več nazaj tja. Megla, sivina, smog, onesanženje, za bruhat…

Ljubljana ima najslabše vreme v Sloveniji !!

Ti izgleda ne razumeš, da je to pozitivno. Svetlobna onesnaženost ni nič dobrega.

Plus ne vem , zakaj ne komentiraš kar direkt na 24ur in ne nosiš glih vsakega članka sem gor.

Je pa “najlepse” mesto na svetu. To pa tudi nekaj steje.

Vodi jo naš princ teme, Jancovićć, zato je tako temna! Naslednje volitve, ga bom spet volil

Super, to je samo pozitivno in naj tako tudi ostane!

Odgovor na objavo uporabnika
megla lj, 06.12.2021 ob 12:38

https://www.24ur.com/novice/slovenija/ljubljana-cetrto-najtemnejse-mesto-na-svetu.html

Jim verjamem, bila sem tam 2 leti in ne grem nikoli več nazaj tja. Megla, sivina, smog, onesanženje, za bruhat…

Ljubljana ima najslabše vreme v Sloveniji !!

Joj ljudje, samo da negativnost stresate pa ste srečni! In za vse je krivo vreme!

Ne razumem, kaj je to slabega? Ali mora bit 24 ur na dan svetlo?

Kaj res še niste slišali za svetlobno onesnaženost?

asf481, 06.12.2021 ob 13:08

Ne razumem, kaj je to slabega? Ali mora bit 24 ur na dan svetlo?

V ljubljani znate še drek spromovirati v nekaj dobrega. Sedaj bosta megla in smog postala idilično vreme ….

Še en vzrok več, da ne hodiš v Ljubljano. Ne hodi v Ljubljano! Takih, kot si ti, tukaj ne maramo.

Sploh ne morem vrjeti kok zabita je avtorica. Da še nikoli ni slišala za svetlobno onesnaženost.

In ljudem je všeč, da je Ljubljana zvečer intimno osvetljena.

Megla je pa sploh lepa, deluje filmsko in atmosferično, sploh ponoči, ko zasvetijo luči in svetloba sije skozi meglo, nekateri Ljubljančani to razumejo.

Ampak kaj bi to razlagal sodobnemu debilu, ki je v sebi tako beden, prazen in mrtev, da ne more več občutiti ne čara ne atmosfere. Njegovo stanovanje je minimalistično, svetlih sten, z velikimi okni in zelo osvetljeno. Torej prazno, sterilno in brezbarvno kot je prazna in dolgočasna njegova osebnost.

Tak bednik je smrt za domišlijo in dušo svojih otrok, ki jih spremeni v praktične in pragmatične, kot je on sam. A tudi v dolgočasne in brezizrazne.

In zakaj naj bi temno pomenilo grdo vi kmečki bedaki?

Res je, vsaka vukojebina v naši deželi ima večjo svetlobno onesnaženost kot Ljubljana.

Je potrebno tudi na tem področju pospraviti svoje procente, a ne Zoki?  Nove žarnice, ki ne svetijo zares.

Ljubljančani pravzaprav živimo v temi.  Ulična razsvetljava nam ne omogoča niti normalne hoje po ulicah, ko pade mrak.  Nekakšne žarnice, ki svetijo kot brljivke in osvetljujejo le ozek prostor okoli žarnice.  Ljudje ne vidimo tal, ne vidimo razritih in luknjastih pločnikov, kaj šele da bi občutili neko navidezno varnost, medtem ko hodimo proti domu.  Sramota.

komentarji ljubljančanov tukaj dokažejo; da so le tile duševno moteni, je treba še kaj dodati? nežna kritika in jo sprejmete z psihiatričnimi izbruhi?

Ja no, na tem mestu bi bil lahko tud Kamnik pa bi čez njega.. pač to so naravne značilnosti tega dela in nima veze kako se mesto imenuje v tem delu.

Se pa spomnim enkrat je bilo prav čarobno srhljivo novembra.. sem šla v knjižnico v popoldanskih urah, se je že mračilo.. in taka megla, da ko je kak bus prišel ven iz te megle, da je blo prav res zanimivo vidt to, pa sem prvič videla tako meglo v centru lj…

v lj so vsi depresivni in moteni zaradi megle

Kokoši, 06.12.2021 ob 14:01

Sploh ne morem vrjeti kok zabita je avtorica. Da še nikoli ni slišala za svetlobno onesnaženost.

In ljudem je všeč, da je Ljubljana zvečer intimno osvetljena.

Megla je pa sploh lepa, deluje filmsko in atmosferično, sploh ponoči, ko zasvetijo luči in svetloba sije skozi meglo, nekateri Ljubljančani to razumejo.

Ampak kaj bi to razlagal sodobnemu debilu, ki je v sebi tako beden, prazen in mrtev, da ne more več občutiti ne čara ne atmosfere. Njegovo stanovanje je minimalistično, svetlih sten, z velikimi okni in zelo osvetljeno. Torej prazno, sterilno in brezbarvno kot je prazna in dolgočasna njegova osebnost.

Tak bednik je smrt za domišlijo in dušo svojih otrok, ki jih spremeni v praktične in pragmatične, kot je on sam. A tudi v dolgočasne in brezizrazne.

Ah pa sej kreteni tega sploh ne morejo razumeti. Nimajo pač občutka, prazni, mrtvi ljudje, ki nimajo nič otroškega več v sebi. Morda sploh nikoli niso bili otroci. Suhoparneži.

Zatrose opisuje čaroben večer v Ljubljanski megli iz katere so vozili avtobusi.

Jah, sam slovencelni tega ne morejo razumeti. Jaz jo razumem.

Za njih so take stvari čudne, moteče, grde in neprijetne.

Za njih je živlenje zajtrk, otroci šola, oni služba, kosilo, internet, večerja pa spat. Pa vinček, pa govedarska muzka je super. Pa sonček je lep, pa narava je lepa. Ne pa mesta pa neke grde velike zastrašujoče stavbe itd.

Vse ostalo kar je posebnega ali novega v njihovih živlenjih je moteč element.

Pač so predvidljivi posamezniki. Njihov dan si je vsak podobn pol pa crknejo.

Saj se ne pričakuje,da bo lahko govedo mutavo razumelo kar je napisala?

Te stvari so za nas, ki živimo živlenje kot film, za nas, ki imamo živlenje za pustolovščino. Za nas, ki uživamo v čaru in ga še lahko občutimo saj še nismo izgubili radovednosti, kot tisti mrtveci.

Ljubljana je najlepse mesto na svetu.  Pa ce se kmeticki se tako vsajate.  Ziveti v Ljubljani je velik privilegij.

Zartrose izven profila, 06.12.2021 ob 22:07

Ja no, na tem mestu bi bil lahko tud Kamnik pa bi čez njega.. pač to so naravne značilnosti tega dela in nima veze kako se mesto imenuje v tem delu.

Se pa spomnim enkrat je bilo prav čarobno srhljivo novembra.. sem šla v knjižnico v popoldanskih urah, se je že mračilo.. in taka megla, da ko je kak bus prišel ven iz te megle, da je blo prav res zanimivo vidt to, pa sem prvič videla tako meglo v centru lj…

Zastopim kaj hočeš povedat to z meglo. Ljudje se ne zavedajo teh naravnih danosti. Gre pač za kotlino. Je pa res da je megla za voznike moteča.

Drugače pa po mojem mišljenju je primerjava s Kamnikom slaba. Tam več ali manj ni problema z meglo (odvisno na katetem koncu si), je pa problem z svetlobno onesnaženostjo. Osvetljene so skoraj vse okoliške uličice. Tako da se strinjam z zapisom zgoraj da je vsaka vukojebina bolje osvetljena. Očitno tu kaj dosti ne vpliva cena elektrike.

Jankovič nima nič s tem, če ste vi čorovi.

In za njih je še sonce svetlobno onesnaževanje hahah, zato pa tako zagovarjajo meglo in oblačnost. Ker je onsesnaževanja manj aveš. Pol pa pejte živet nazaj v temne jame, iz kjer ste, glede na vašo obsedenost s temo, šele pred kratkim prilezli.

Ni lepšega kot luč, ki ti kaže pot v temi. In to je Ljubljana, ozvezdje luči.

Teh nekaj meglenih dni je motečih? Če se sprehodiš na kak hrib, je prav lepo 🙂

Pa v mestu, ko ne vidiš Nebotičnika 🙂

Vse ob svojem času:)

msolivija, 07.12.2021 ob 11:17

Teh nekaj meglenih dni je motečih? Če se sprehodiš na kak hrib, je prav lepo 🙂

Pa v mestu, ko ne vidiš Nebotičnika 🙂

Vse ob svojem času:)

3/4 časa je v ljubljani obupno vreme

No, zagotovo so več kot 4 mesta na svetu manj osvetljena od Ljubljane. Hecen naslov. Je pa kar prav, da pretirano ne svetimo marsovčkom.

Na podeželju so pa osvetljene v glavnem cerkve. Precej zanimiv pojav. Nekoč je bilo kar lepo, zdaj, ko pa je že vsaka kapela osvetljena in ko se tako zelo povečuje svetlobna onesnaženost, pa se mi to ne zdi več lepo, zlasti pa ne pametno. Zanima me tudi, kdo plača osvetlitev cerkva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close