Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek LJUBITELJI ŽIVALI PA TAKI

LJUBITELJI ŽIVALI PA TAKI

Verjetno mi ne boš verjel če ti rečem da se ne spomin kdaj sem zadnjega ubila? Pravzaprav nimam veliko opravkov z njimi, odprem okno pa zletijo ven. Kakšni imajo pa pač rajši kkšn flek na steni več se hitreje opravi zadeva, al kako?
[/quote]

Avta pa ne vozite? Kolesa tudi ne in na avtobus in vlak tudi ne greste? 😀 Če že hodite zelo zelo previdno, pa samo po svetli podlagi.

Avta pa ne vozite? Kolesa tudi ne in na avtobus in vlak tudi ne greste? 😀 Če že hodite zelo zelo previdno, pa samo po svetli podlagi.
[/quote]

Ninja ne vidim bistva v tem da nadaljujeva ta otročji pogovor. Več kot očitno imaš doličene težave, jaz pa se s tem ne mislim ukvarjati. Ti pa lahko povem da k uničevanju zemlje in mučenju živali največ prispeva živalska idustrija. Lahko si pogledaš katerega od mnogih dokumentarcev. Ko bo tvoja vest čista ti ne bo več potrebno kvasiti blesave komentarje okrog po forumih. Nimam nič proti debatam. A tole se že počasi spreminja v žalostno komedijo 🙂 lp upam da pohodiš čim manj mravelj in poješ čim manj putk!

Ninja ne vidim bistva v tem da nadaljujeva ta otročji pogovor. Več kot očitno imaš doličene težave, jaz pa se s tem ne mislim ukvarjati. Ti pa lahko povem da k uničevanju zemlje in mučenju živali največ prispeva živalska idustrija. Lahko si pogledaš katerega od mnogih dokumentarcev. Ko bo tvoja vest čista ti ne bo več potrebno kvasiti blesave komentarje okrog po forumih. Nimam nič proti debatam. A tole se že počasi spreminja v žalostno komedijo 🙂 lp upam da pohodiš čim manj mravelj in poješ čim manj putk!
[/quote]

Bo živilska industrija, ne živalska industrija. Znotraj te definitivno posebej izstopa živinoreja. Ne rabim si pogledat nobenega od številnih dokumentarcev, ker to področje dokaj dobro poznam že zaradi svojega izobrazbenega profila, sem pa tudi veliko teh dokumentarcev videla, ko so začeli množično prihajati ven pred slabimi 15 letimi.

Bolj me zanima, zakaj imate občutek, da lahko pogovor sploh nadaljujeva, glede na to, da ga nisva še niti začela. Je kdo mogoče pisal pod mojim nadimkom, pa nisem opazila? Ker si težko predstavljam, da se en dvovrstični komentar lahko “počasi spreminja” v karkoli, za to bi bilo potrebnih enih par komentarjev dolgih vsaj toliko kot je tale. Ali se gre dejansko za to, da ste spregledali moje ime? Nisem namreč Ninja, temveč Njanja – da si niste dopisovali s kakšno Ninjo in me zamenjali z njo? Dajte bit malo pozorni, no, sicer vam bo na tem forumu še kdo predlagal, da vam morda manjka proteinov, ali pa vsaj vitamina B12 😀

Putke bom pa še naprej rada jedla.

Veš, ko preberem taka skrajna razmišljanja, tudi če se v nekih točkah strinjam, me takoj vse mine, ker nekdo, ki je tako skrajen v nekem razmišljanju, sigurno ni čisto gladek v glavi…

Nikdar in nikoli ni bilo nič dobrega od ekstremistov!

Saj ni treba, da žival ubiješ za hrano.

Samo scenarij, da se znajdeš nekje v naravi, daleč od civilizacije in:

– ne poznaš vseh rastlinic, ne veš, katere so strupene in katere niso, si ne bi ujel zajca aliželvo ali karkoli in preizkusil rastline najprej na živali, preden jo užiješ?

– pa spet v naravi, te napadejo mravlje komarji, kače, medved, …, se ne bi branil?

Včasih ljudje res lupetajo neke gluposti.

Hvala avtorica ti mi daješ upanje v ljudi.
Ko sem slišal za zdravstvene probleme ki jih uživanje mesa prinese sem črtal meso iz mojega lajfa. Ne hvala diabetes, bolezni srca, ožilja in sploh pa NE hvala erektilna disfunkcija!
Vseeno če smo ekstrmni lol, bomo vsaj ekstremno zdravi hehe.

Ps. O izvoru vitamina B12 se pa še malo pozanimajte, ga ne proizvajajo živali ki jih pojeste

B12 sintetizirajo bakterije iz zemlje.
Ker ga rejna živina ne dobi iz zemlje, saj je v hlevih in kletkah, dodajajo B12 v krmo, skupaj z antibiotiki, zdravili in hormoni.

Mesojedci bi morali bolj paziti na vnos B12 kot pa vegani, ki dodajajo B12 avtomatsko.
Če imate možnost, si ga preglejte v krvi (lahko tudi samoplačniško).

No vidiš to se pa zgodi ko govoriš kar nekaj na pamet brez da poznaš moj način življenja. Tusdi za krte podgane miši mi ni vseeno 🙂 živim v veliki hiši z vrtom pa me nikoli ne motijo živali! A si moraš mislit, še polže poleti naberem in jih nesem proš od vrta.

Zdravil pa ne jemlem. Tudi kozmetiko uporabljam naravno, ki ni testirana na živalih. Je kar veliko izbire že, moram reči 🙂 lahko se ugriznite v jezik in začnete pometiti še pred svojim pragom.

Nazaj k naravi: vrjetno bi preživela lažje kot večina:) že sedem let se celotna družina prehranjuje iz našega vrta, kjer ne režemo vratovom živalim! Še toliko imamo sadja in zelenjave da si naredimo ozimnico 🙂 sicer pa se vrjetno strinjaš da so današnje klavnice precej daleč od naravnega. Al tud levi v divjini gojijo na miljone svojih žrtev, v majhnih zanemarjenih prostorih, potem pa jim prerežejo vratove in jih pospravijo v hladilnik? Pojdi ulovit srno brez puške z lastnimi rokami, ji pregrizni vrat in žile,raztrgaj z nje kožo in dlako potem pa pojej srovo meso. Nato se primerjaj z čudoviti mesojedci iz narave 🙂
[/quote]

Lažeš kot pes teče. Lažeš kolikor pes (za katerega se zavzemaš) poje živalc z majhnih prostorov.
Hinaviš, da je prav grdo.

Sicer pa, kdo te bo pa resno jemal ob vseh teh grdih pravopisnih.

Ob teh tvojih umtvorih se bo zgodilo samo to, da boš kakšnemu mesojedcu stopila na živc in bo zaradi tebe nalašč peljal čez kakšnega luštnega ježka na cesti.

A da ni provokacija? Vržeš kost v obliki “ubogih kravic z velikimi učkami” in potem, ko te nekdo spomni na muhe in komarje, pa na vse tiste simpatične puhaste gosenice, ki jih množično pobijajo s škropivi, na temo naenkrat ne odgovarjaš več? 😀 😀 😀
[/quote]

Saj odgovarja. Ampak vsakič pod drugim nickom, da je videti, kot da jih je več.

Podpis!

Bravo, avtorica! Ljudje, ki nočejo skrbeti za svoje živali, so gnoji. Nerazumljivo, kako imajo zmanjšano občutljivost za potrebe živali, ali pa jih celo namerno trpinčijo, a predstavljajo pa se za ne vem kake poznavalce in ljubitelje!

Vegetarijanstvo postaja zelo razširjeno. Vzroki so različni. Sočutje do živali, globalno segrevanje, modna muha…..
Se kdo od vegetarijancev kdaj vpraša, kako veliko škodo dela svetu s svojim početjem? Veliko rastlin, iz katerih se izdeluje izdelke za vegetarijance raste v določenem podnebju in določeni vrsti zemlje. Obdelovalnih površin je zaradi vedno večjega povpraševanja vedno več. V južni ameriki se prav zaradi tega bliskovito krči deževni gozd, saj ga sečejo, da dobijo nove obdelovalne površine. To zelo pripomore tako k globalnemu segrevanju, predvsem pa krčenju življenjskega prostora mnogih tudi ogroženih živali. Ampak če tega ne vidimo, ne boli. Resnica je kruta dragi moji. Za vse, za mesojedce in vegetarijance. Vsi za svoj obstoj uničujemo okolje in živali. Tudi če jih ne pojeste, zaradi vas poginejo in to v mukah, ko jim zmanjkuje hrane in prostora za življenje. Mogoče je celo bolj kruto kot strel v glavo namenjen kravi. Tako pač je. Vedno je bilo in vedno bo. Zato že enkrat nehajte in pojejte kar vsakemu paše. In če prav nobenega čutečega bitja nočete raniti s svojim obstojem, konec koncev vsi onesnažujemo okolje in zato živali umirajo, je edini način ta, da vzamete štrik pa se obesite.

Dans je en gospod dejal, da naj bi šla gospa v nakupovalni center. Ko je prišla po dveh urah nazaj, naj bi bil pes ki ga je pustila v avtu že pokojni, ker ga je vročina zdelala. A se še niste naučili da se živali ali otroke ali karkoli živega ne pušča v avtu?

Toplota dolgovalovnega sončnega sevanja gre čez šipo notri, ven pa ne more in zato je v avtu kaj hitro 2x višja temperatura kot je temperatura ozračja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close