ljubimec da ali ne
Samska sm par let, stara nekaj čez 40. Pridejo dnevi, ko intenzivno razmišljam o tem, da bi si našla ljubimca. Mogoče mlajšega, mogoče vezanega…pač moškega, ki bi znal poskrbet za moje potrebe. To niti ne bi bil problem, ker takšnih je ogromno (čeprav vem, da niti slučajno niso vsi dobri) ampak potem, ko huda kriza mine, začnem razmisljat z glavo in ugotovim, da to ni zame, ker ne znam ločit sexa in čustev. Vem, da bi se sčasoma zaljubila in bi hotla več ali pa mi ne bi bil dovolj dober in bi odšla. Leta pa minevajo…
dilema…. Piši in izveš o meni kaj vec 😉 bodimojanutela@gmail.com
Lep dan želim , še lepše v dvoje
Pišeš, ker ne znam ločiti seksa in čustev.
Torej ne znaš uporabljati pameti.[/quote]
Ne gre za to, da ne bi znal uporabljati pameti. Pamet že imaš in jo tudi uporabiš, samo za kakšno čustveno ceno.
Tako strogo ločit čustva in razum zmorejo le moški. Ženske pa smo veliko bolj čustvene (kot moški). No, razen morda kakšne izjeme, na obeh straneh.
Itka, tebe so res pobrali z drevesa 😉 Moski in zenske se ne razlikujemo tako zelo, tud zenske znajo seksat brez custvene navlake in tud moski se navezejo preko seksa. Kakor kdo.
Avtorica, probaj pa bos vidla. Od tuhtanja se bos samo se bolj susila tamspodaj in samo se bolj bo rastla tvoja fantazija. Nimas kaj izgubit, ce se neobvezno s kom srecas. Stopi iz svojih okvirjev in za trenutek postani nekdo drug, svoja drzna razlicica 🙂
V bistvu te je strah… česa-staranja?[/quote]
Ti pa si en “buček”! :)) Ženska je pač osamljena, pa tudi ima določene potrebe kot vsak človek. Ker je samskih zelo malo (no, izpustimo zdaj tebe), nekateri samski pa so zelo neresni, se sprašuje, kaj naj naredi. Ker pa je čustvena oseba, se boji, da se bo zaljubila v nekoga, ki bo od nje želel samo seks. Kapiš? :))
Hec, ampak jaz tukaj ne vidim ne problema, ne dileme.
Pa kaj, če bi se zaljubila? Saj to je pa ja lepo…zakaj bi te bilo tega strah?
Aja, ker je vsega lepega enkrat konec, pa ti je potem hudo? Je hudo, ampak pač
preboliš in greš naprej. Ni konec sveta, ne poškoduje te trajno, da ti veliko več,
kot ti vzame.
To je strah pred življenjem, raje ne doživeti nič, kot kaj tvegati…strahopetno.
Ob koncu življenja ti je zelo redko žal za stvari, ki si jih naredil, VEDNO pa za tiste,
ki jih NISI.
Edino omejitev, ki bi si jo jaz postavila (iz čustveno-higienskih razlogov) , bi bila ta,
da vezani tipi odpadejo….drugače pa…veselo na lov :-)))
Ti pa si en “buček”! :)) Ženska je pač osamljena, pa tudi ima določene potrebe kot vsak človek. Ker je samskih zelo malo (no, izpustimo zdaj tebe), nekateri samski pa so zelo neresni, se sprašuje, kaj naj naredi. Ker pa je čustvena oseba, se boji, da se bo zaljubila v nekoga, ki bo od nje želel samo seks. Kapiš? :))[/quote]
Okej, sem popolnoma na istem kot avtorica… samo nisem;-) Tudi žensk ni problem najti, samo, ker so neresne, ali pa kakršnekoli že…in podrugi strani skrbim, zase in ne rabim čistilk, pa kuharic in nevem česa, hitro pridem do zaključka, da je v bistvu ne rabim, ker je preveč komplikacij za premalo veselja. Je tako? NI. Sam sem zato, ker sem prelen, da bi se zafrkaval še s tem. Ni vredno. Razeeeen če bi našel svojo idealno žensko. Ampak če ne iščem, ne pom nikoli vedel. Kar se seksa tiče, ja lahko ga/jo šparaš, ampak ko uide v cvet , je konec. Ampak hebat ga, teh par let bo hitro mimo. Veš kaj hočem povedat:-)))? Za vse velja, ne samo za dekleta, ki se igrajo princeske in čakajo na princa(princese), ki pa ga ne bo, ker ne obstaja.
A razumem, al ja?;-)
Pa jaz razmišljam tako. Intimnost je točno to, intimnost. Človeka spustiš blizu sebe, z njim se dotikaš, stikaš in tako naprej. Blizu sta si. Zelo blizu. Če si koliko toliko senzibilen, ob tem ne boš mogel izklopit občutkov. Kako jih tudi bi, saj pa ljudje nismo stroji, ki bi se poljubno vklapljali in izklapljali, oz. bi enkrat vklopili razum (in izklopili občutke), drugič ravno obratno. Občutki, razum, samo telo, vse je v sožitju, vse deluje kot celota.
Zdaj nekaterim seks res ni neka vrednota, ampak bolj neko razgibavanja. Kot neka telovadba. Najbrž. No, ženskam, prepričana sem, da večini žensk, pa to le ni del nekega razgibavanja, vsaj če ni samo enkrat na sporedu z istim moškim, ampak nekajkrat na mesec. In če pred/po seksu vzpostaviš nek prijateljski odnos, ali vsaj nek korekten odnos, vsaj toliko, da oblikuješ nek odnos, prijeten odnos, se z njim pogovarjaš, razmišljaš, se čemu nasmeješ, vsaj toliko, da bo sam seks čim lepši in doživet (kar si tudi vsak želi, mar ne), toliko in toliko minut, uric, dnevov… mar res ni za predvidevat, da bi se tako med dvema lahko spletla neka zaljubljenost, nekaj, zaradi česar več ne bi bil seks samo “telovadba”, ampak simbioza dveh.
No, moških, ki imajo do žensk nek zaničevalen predznak, no, ti pa res niso dovzetni za zaljubljanje. Bodo vedno za vse krivili žensko, tudi za to, da z njo ne morejo čutiti ljubezni. In seveda isto velja za ženske.
Ti pa si en “buček”! :)) Ženska je pač osamljena, pa tudi ima določene potrebe kot vsak človek. Ker je samskih zelo malo (no, izpustimo zdaj tebe), nekateri samski pa so zelo neresni, se sprašuje, kaj naj naredi. Ker pa je čustvena oseba, se boji, da se bo zaljubila v nekoga, ki bo od nje želel samo seks. Kapiš? :))[/quote]
Se strinjam. Ženska si v tem primeru želi še česa več, ne le golega seksa. Zato bi vedno težila k temu, da bi si moškega s katerim bi bila zadovoljna, želela ob sebi in ustvariti trdnejšo vez.
Pa jo kontaktiraj. 🙂
Če si samostojen, je to samo prednost.
In avtorica ne deluje neresno, ker potem sploh ne bi bilo dileme, če bi bila neresna.
Ja. Intimnost, prav gotovo.
Seks kot telovadba? Ne hvala, pol mam rajši jogo, je manj packarije :-))
Poznam par…”skupaj” sta že skoraj 20 let…ampak živita vsak v svojem stanovanju.
On je kupil stanovanje v istem naselju, videvata se vsak dan (več ali manj), ampak delata
in spita pa vsak doma. Hodita ven na zmenke, se zabavat, otrok nimata. Oba priznata, da
bi se že zdavnaj skregala, če bi morala živeti skupaj.
Jaz sem na podobni stopnji kot WD40…samo mogoče malo manj lena…:-) in zgoraj opisana
ureditev se mi zdi idealna za samske brez otrok.
Imaš intimo, prijateljstvo, smeh, seks….brez kuhanja, umazanih štumfov in skupnih bančnih
računov. In končno tudi svoj blaženi mir, če s ti ne da s kom ukvarjati..
Se strinjam. Ženska si v tem primeru želi še česa več, ne le golega seksa. Zato bi vedno težila k temu, da bi si moškega s katerim bi bila zadovoljna, želela ob sebi in ustvariti trdnejšo vez.
Pa jo kontaktiraj. 🙂
Če si samostojen, je to samo prednost.
In avtorica ne deluje neresno, ker potem sploh ne bi bilo dileme, če bi bila neresna.[/quote]
Ženska, ki išče samo nekoga za zadovoljevanje potreb, po mojih merilih … hah raje ne bom pisal drugega, kot to kar sem že napisal- zguba časa. Takih imam že v službi dovolj. Pravzaprav imam srečo da spoznavam samo take že nekaj časa. V glavnem- me ne zanima.
Pa jaz razmišljam tako. Intimnost je točno to, intimnost. Človeka spustiš blizu sebe, z njim se dotikaš, stikaš in tako naprej. Blizu sta si. Zelo blizu. Če si koliko toliko senzibilen, ob tem ne boš mogel izklopit občutkov. Kako jih tudi bi, saj pa ljudje nismo stroji, ki bi se poljubno vklapljali in izklapljali, oz. bi enkrat vklopili razum (in izklopili občutke), drugič ravno obratno. Občutki, razum, samo telo, vse je v sožitju, vse deluje kot celota.
Zdaj nekaterim seks res ni neka vrednota, ampak bolj neko razgibavanja. Kot neka telovadba. Najbrž. No, ženskam, prepričana sem, da večini žensk, pa to le ni del nekega razgibavanja, vsaj če ni samo enkrat na sporedu z istim moškim, ampak nekajkrat na mesec. In če pred/po seksu vzpostaviš nek prijateljski odnos, ali vsaj nek korekten odnos, vsaj toliko, da oblikuješ nek odnos, prijeten odnos, se z njim pogovarjaš, razmišljaš, se čemu nasmeješ, vsaj toliko, da bo sam seks čim lepši in doživet (kar si tudi vsak želi, mar ne), toliko in toliko minut, uric, dnevov… mar res ni za predvidevat, da bi se tako med dvema lahko spletla neka zaljubljenost, nekaj, zaradi česar več ne bi bil seks samo “telovadba”, ampak simbioza dveh.
No, moških, ki imajo do žensk nek zaničevalen predznak, no, ti pa res niso dovzetni za zaljubljanje. Bodo vedno za vse krivili žensko, tudi za to, da z njo ne morejo čutiti ljubezni. In seveda isto velja za ženske.[/quote]
Sploh ni nujno. Lahko spoštuješ človeka, pa ti ni do tega, da bi kaj imel z njim.
Avtorica – zelo majhna je verjetnost, da boš dobila zvestega moža oziroma partnerja, zato kar navali. Poznam veliko poročenih in vezanih, pa bi zelo težko za koga od njih roko dala v ogenj, da je zvest. Vem, ta izjava ni tipična za antilopo, ampak tudi jaz “odraščam” in se počasi soočam z realnostjo. :))
Forum je zaprt za komentiranje.