Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ljubilejna nagrada-10 let

ljubilejna nagrada-10 let

Mogoče veste če mi pripada ljubilejna nagrada za 10 let delovne dobe, pri istem delodajalcu sem 8 let.

Hvala.

jaz sem jo dobila, zaposlena sem pa v javnem zavodu.

V JU upravi jim kolektivna pogodba določa jubilejno za 10,20 ali 30 let.

V gospodarstvu pa žal tega ni – jubilejna je odvisna od panožne kolektivne pogodbe; nekatere dovoljujejo za skupno delovno dobo, nekatere pa žal samo za delovno dobo pri zadnjem delodajalcu.
Tako da čisto odvisno, v katero panožno pogodbo spadate.

LP!

Se zna zgodit, kot piše Barca, da boš morala nanjo čakat še dve leti.

Če te zelo ljubijo, ti jo bodo dali:))

Ja v gospodarstvu je v glavnem tako, da za 10 in 20 let dobiš pri zadnjem delodajalcu (torej ne skupne d.d.), za 30 pa gre na doseženo skupno.

Žal malo verjetno, da jo bojo dali.
Ni v skladu z uredbo -> se morajo obračunati prispevki in dohodnina, poleg tega je za podjetje to davčno nepriznan strošek.

Žal malo verjetno, da jo bojo dali.
Ni v skladu z uredbo -> se morajo obračunati prispevki in dohodnina, poleg tega je za podjetje to davčno nepriznan strošek.[/quote]

Ma je bil hec ….. na LJUbilejno nagrado:))

zdravo.

Mene pa zanima če mi pripada jubilejna nagrada za 10 let dela pri istem delodajalcu v javnem zavodu. Namreč nekje sem zasledil, da ti pripada tudi za to. Za skupnih 10 let sem dobil 2010.

Po 177. členu ZUJF ti pripada jubilejna nagrada za 10 let dela v javnem sektorju. Kaj je javni sektor po ZUJF je pa določeno v 154. členu ZUJFa.

Če prav razumem, imaš sedaj 15 let skupne delovne dobe, sedaj si napolnil 10 let pri zadnjem delodajalcu.

To pomeni, da je važno, kjer si bil prvih 5 let. Če si bil recimo v gospodarstvu, ti sedaj pripada jubilejna, če pa si bil recimo zaposlen na občini, ti pa ne pripada.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close