Najdi forum

Lizbona

Zivijo,

Konec oktobra nameravamo z otroci v Lizbono. Avion. Stanovanje ali hotel v mestu. Kateri del mesta je najboljse izhodisce za oglede? Ali avto potrebujemo? Cesa ne smemo spustiti?
Se kaksna posebnost, oziroma predlog?

Hvala.

Lp,
A

Nam se je obnesla apartmajska varianta. Sicer smo bili kar stran od centra, ampak je javni prevoz v Lizboni zelo v redu. Imaš skupno karto za metro, bus, tramvaj, se zelo splača. Avta za po mestu niti slučajno ne potrebujete, pa tudi kakšne izlete v okolico se da naredit z vlakom/busom (Estoril, Cascais, Sintra, Coimbra…)
Oglejte si pa pač stvari, ki vas zanimajo. Lizbona nima nekih strašnih znamenitosti kot kakšne druge evropske prestolnice. Lušno se je sprehodit po uličicah Alfame in Bairra alta, pa skozi mesto po glavni peš promenadi, v Belemu je par zanimivosti od spomenika odkritij do cerkve in samostana Jeronimos, otrokom bo mogoče zanimiv muzej kočij, na vsak način se morate peljat s kakšnim od starih tramvajem, mogoče na grad, s katerega je lep razgled na okolico. Čez reko (lahko greste tudi z ladjico) je visok spomenik Cristo-Rei, ki prav tako nudi krasen razgled. Kot nasprotje “stare” Lizbone je zelo zanimiv tudi novi del, ki so ga zgradili za expo leta 1998…
Če ste vsaj malo sladkosnedi, morate pa obvezno pokusit kakšne slaščice!

Zapeljite se še z vlakom v Sintro. Prekrasen grad na vzpetini.
Pa obvezno probajte njihove slaščice Pasteis de nata.

Pred par leti smo sicer spali v malem hotelčku na super lokaciji – peš do skoraj vsega

http://www.residencialflorescente.com/en/hotel-overview.html

zdaj pa tudi jaz prakticiram apartmaje.

Tule se najde morje super apartmajev
http://www.rentxpress.com/city/lisbon

Svetujem vam apartma, ne hotel. Tako imaš več prostora, hladilnik, lahko si kaj skuhaš, če imaš otroke je to že fino. Kje? Mi smo bili v Alfami in mi je bilo super, zelo pristen star del mesta. Sicer pa ni toliko važen predel, meni je glavno da je kakšna metro postaja blizu. Z javnim prevozom prideš brez težav povsod, zato odsvetujem avto. Če nisi navajen je tudi problem včasih viozit po tistih klancih in parkirat.
Za ogledat pa svetujem sledeče: Predel Belem (grad, pomorski muzej, samostan…), kar vas zanima, ne spustit teh kolačkov ki so res dobri. Prodajajo jih sicer povsod po Portugalski, ampak tu so res najboljši. Ponavadi je kar vrsta, ampak se splača počakat.
Novi “expo” del je tudi vreden ogleda. Tam priporočam ogled akvarija, ki je super, pa muzej znanosti je tudi zanimiv. Tam vozi gondola, je lep razgled na reko Tejo, izgleda kot morje.
Nujno se morate peljat s tramvajem 28. Morda obiščete še grad, pa kakšen muzej, odvisno od interesa. Morda boste ujeli kakšno predstavo Fada, mene so navdušili.
Je pa prav luštno malo pohajkovat po mestu, imajo cel kup lušnih trgov, hrana je v primerjavi z nami izredno poceni. V restavracijah je prav tako poceni in z morsko hrano ne moreš zgrešit. Pravzaprav vse, kar smo jedli je bilo dobro. Naredite še kakšen izlet, kot je zgoraj omenjeno. Sintra je res lepa, Coimbra je zanimiva zaradi univerze…
V glavnem dolgčas vam ne bo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close