Najdi forum

LiveUpdate Norton

Najprej živjo vsem računalniškim strokovnjakom pa tudi tistim, ki to niso!

Mislim, da je pred časom že tekla beseda o Nortonu, pa vseeno.
Tudi jaz imam podoben problem.

NortonAntivirus LiveUpdate ne dela, enostavno se ne poveže. Imam letošnjo verzijo NortonAntivirus 2003 (kupljeno), Windowse XP, dostop do interneta preko modema. Na straneh Symanteca sem prišla do navodil, kako spremeniti konfiguracijo (ker gre po vsej verjetnosti prav za to), ampak pridem do točke, ko si ne upam ukrepati.
Naredim pa takole (bom kar po angleško, ker imam to verzijo):
– z Explorerjem odprem Tools menu, nato odprem Folder options,
– na View tab. zbrišem kljukico s “Hide file extensions for known file types”,
isto naredim s “Hide protected operating system files.
– Zaprem Explorer in začnem s Search: Settings.Liveupdate (C/All drives…),
“Search Subfolders” in “Search hidden files and folders” sta vključena v iskanje.

In tukaj pridem do točke, ko ne vem, kaj storiti.
Pokažejo se mi 4x C/Documents and Settings/All L / 9 KB (identično, 9 KB, dve datirani z včerajšnjim datumom(?!), dve z današnjim).
Naj to zbrišem (že opozorilo “NO” na monitorju pred iskanjem mi vzame vso korajžo).
Sem na pravi poti ali bom rabila pomoč kakšnega strokovnjaka (rada bi pa sama rešila zadevo).
Hvala

Koliko si dala za tole verzijo Nortona? Če si ga kupila zraven novega računalnika update neha delovati že po treh mesecih.

Pri samostojni verziji autoupdate deluje eno leto. Poskusi odstraniti program in ga ponovno namestiti. Lahko ga poskusiš namestiti še na kakšen drug pc.

Hvala za odgovor, sem že mislila, da mi ne bo nihče odgovoril.
Pri novem sem imela PC-cilin, po skoraj 1 letu pa sem kupila Nortona (cca 12 jurjev je bil, če se prav spomnim).
A pa si računalnik ne “zapomni” prejšnje konfiguracije? (ker mislim, da je to problem..) Sem pa tudi že mislila kar odstraniti in ponovno namestiti program, ja.

P.S. A tisto brisanje, pa ni ta prav način?
Lp p.

ja je Palida, ti kar mirno pobriši.
To je napaka NAV in kombinacije Windows XP, saj je napisano na njihovi strani!

lp

Documents and Settings, …(tiste 4), če te prav razumem, pa potem ponovno naložim?
Pa bo kar bo!
Lp

ne ne ni potrebno.

Ti samo pobriši datoteko – ja ok tiste 4 datoteke.

Potem pa samo startaj live update – ni treba na novo instalirati.

lp

Klemenxx, hvala.

Živjo, Klemenxx, na žalost ni rešilo problema.

Sem zbrisala datoteke (pa jih je prej avtomatično po 2x (!?) shranilo na C:/Recyclers/S-1-5-21-…). Ko sem spet startala Live Update, mi je pokazalo isto:
..unable to connect to host, LiveUpdate could not retrieve the catalog file of available Symantec product and component updates…

Nato sem pri Add and remove programs odstranila Live Update (ne pa tudi LiveReg), pa jasno, sploh ni več delal, zato sem odstranila in ponovno namestila program in sem približno na istem kot prej (samo malo bolj zastarelim updateom).

Nazadnje sem na Symantecovih straneh snela “S Patch Updates 20030318 exe” (kar razumem kot nadgradnjo, upam, da se ne motim?) in na ta način poskusila “rešiti” stvar, ampak ta zahteva “Java (TM)2 Runtime” za instalacijo
(je vsaj to kolikortoliko razumna rešitev?).
Mah, ne vem več, učim se sproti, ampak se premalo spoznam.

Res upam, da ne morim preveč.
Lp

Živjo!

Daj poizkusi še na tej strani

izberi si opcijo Run the Automated Support Assistant in klikni Continue.

Kaj porečejo na tej strani!

Drugače pa JA NAV 2003 in XP je kombinacija, katera ne dela. Sedaj priznava tudi
Norton, samo še popravek počakamo!

lp

Klemenxx, meni ta kombinacija odlično dela…

Živjo,Klemenxx,
samo še nekaj me zanima:
Kako naj ugotovim, če ima LiveUpdate dostop do portov 80 (HTTP), 21 (FTP) in 443 (HTTPS)?

A koncert pa praviš, da je bil mega. Takale stvar ti pa kar za nekaj dni napolni baterije, ane.
Lp

aha, pa smo te našli.
ALi imaš ti kak firewall, proxy ali kaj podobnega instaliranega na
čurunalniku ???

Poizkusi to zadevo izključiti in potem Live Update zagnati ???
In kaj ti javi ???

Drugače je pa koncert bil Mega, ampak jaz sem bil priden na tribunah
zgoraj. Ja se vidi da Rock še ni za odpis, pa mladenke tudi obvladajo sceno
so metale modrčke (nedrčke) na oder..
Madonca naslednjič grem spodaj v parter stat..

hehe hecam se- Ja je bil super koncert,ravno prav za dušo v teh časih.

lp

Primer rešen!!!
ZoneAlarm je bil, mrcina nemarna, ta mi je ves čas blokiral dostop! No, zdaj pa rabim nov hobi, hehe…
Hvala Klemenxx!

P.S. Spremljanje koncerta s tribune je pa res mučenje posebne sorte, kot bi bil na ketni, ja. Dober rock ne bo izumrl, štance pa.
Lp

Ja Palida dober rock še ne bo izumrl imaš prav.
Čeprav me je močno prijelo, da bi šel poslušat še Roling Stones, ko pridejo
v našo bližino.

No ja sem pa le poslušal leta 77 Quine v Ljubljani ko so bili.
Pa še marsikateri drugi rock koncert sem že dal skozi….

lp

Oho, Queeni so pa že kar trofeja!
Meni je pa žal za Jethro Tull… Menda je bil takrat dober koncert (kakšni 2 leti bo tega..), ampak meni se je zdelo, da bodo pokvarili vtis (vsaj zadnje plate so bile bolj švoh) in ker jih visoko cenim, rajš nisem šla. Pa na Nirvano tud ne. Too late!
V zadnji “petletki” se pa od velikih imen spomnim le na Louja Reeda, pa na Cockerja (ta se mi je zdel prvič boljši), …spomin me že malo baše (leta!)… ja, pa na Okarini zna bit tud zanimivo, čeprav je bolj etno, ne rock…

Eh, dobre muske je veliko, samo bolj malo se jo sliši. Škoda.

Lp

Izgleda, da si nekje okrog mojih let, torej okrog 20 na 20 podlage hehe..

Ja je resno na Okarini sem bil že nekajkrat in moram reči, da me vedno
znova presenetijo. Moram kar tukaj pohvaliti prireditelje, ker vedno znova izberejo
zelo dobre izvajalce..

Pa Križanke so mi tudi v redu,čeprav je pa Lent – Jazz in podobno kar super.
Ja Queeni so bili edinokrat v Ljubljani, to je nekaj česar ne pozabiš kar tako.

lp

Uf, skoraj matematično natančno… v cvetu mladosti, drži. 😉

Aha, Lent… a ni Dr.John pred leti tam nastopil? (smo hoteli iti, pa je vse skupaj v vodo padlo…) Štajerci so pa itak eno posebno slovensko pleme, pa znajo narediti dobro vzdušje…to kar paše tja…

(memgrede: Leon Ličof je zaslužen za Okarino, mislim, da ni nič narobe, če ga javno objavim in pohvalim).

Lp

ja je nastopal, ampak ravno takrat sem bil po operaciji, pa ni bilo šans, da bi
lahko šel.
Ja Štajerci/ke so pa resno nekaj posebnega.
Znajo narediti vzdušje tako kot se spodobi za mednarodni Lent festival.
Letos imam pa v planu 3 jazz koncerte na Lentu.

lp

Ja, potem pa veliko užitka na Jazz festivalu na Lentu!
Programa še nisem nikjer zasledila, ampak ziher bodo spet kakšne močne zasedbe in izvajalci letos. Zame je sicer Maribor mal od nog, ampak nič se ne ve, mogoče se pa tam “vidmo”.
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close