Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis literatura – et al, in drugi

literatura – et al, in drugi

Zanima me, kako je prav navedeno delo med uporabljeno literaturo: npr. Boncelj, A., Cvetko, Z.,et al. – zanima pa me tista vejica pred et al. (ali pred in drugi) – jo zapišemo ali ne?

Ne, vejice tam ni.

Vejica za priimkom je zaradi obrnjenega vrstnega reda priimek, ime (sicer bi se pisalo tudi ime priimek). Torej se vejice končajo s tisto za Cvetko, nato pa konec; et pomeni in in ne potrebuje vejice pred seboj (če seveda ni prej kakega vrivka ipd.).

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Jaz pa mislim, da bi bilo najbolj pravilno, če bi bili v seznamu literature navedeni vsi avtorji.

Treba se je pač ravnati po navodilih šole; če šola tako zahteva, tako mora biti, drugače ti to šteje za napako in seveda tako nalogo zavrne. Je pa res, da čeprav nekatere šole zahtevajo samo 1 avtorja + et al., vse najdeš v Cobissu. Pomembno je samo, da je pravilna navedba letnice, in to je to. Večji problem je v tem, da pri lekturi pogosto naletim na zapis dela, ki ne obstaja (vse vire, ki so mi kakor koli sumljivi ali mi zbudijo pozornost, namreč preverim v Cobissu): ali je letnica napačna ali je naslov površno zapisan, ni da ni.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

New Report

Close